BACHELORSTUDIES.COM.MY

Terbaik 2 Sarjana Muda dalam Agronomi 2019

Lulusan sekolah menengah yang ingin membangunkan kemahiran dan pengetahuan mereka di kawasan tertentu mungkin mahu melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana muda. Ia mengambil masa kira-kira empat tahun untuk disiapkan dan boleh didapati di universiti di seluruh dunia.

Apakah Sarjana Muda Agronomi? Program ini direka untuk pelajar yang berminat untuk belajar mengenai tanah, tanaman, dan faktor persekitaran yang mempengaruhi mereka. Banyak program menyentuh pelbagai subjek yang berkaitan dengan agronomi, walaupun ada yang menawarkan pelajar lebih banyak kajian khusus. Pelajar kursus biasa mungkin termasuk prinsip sains tanah, isu pertanian, kimia organik, pengurusan rumpai bersepadu, genetik tanaman dan rumpai, pemakanan tumbuhan, dan pertanian antarabangsa. Kajian khusus boleh memfokus kepada bidang-bidang seperti pembiakan tumbuhan, fisiologi tanaman, dan sains makanan ternakan.

Pelajar yang memperolehi ijazah sarjana muda agronomi kerana mereka dapat membangunkan kemahiran analisis yang sangat baik. Program ini juga membolehkan pelajar membina kemahiran organisasi dan perancangan yang bermanfaat dalam semua bidang kehidupan.

Kos sering merupakan pertimbangan yang besar untuk pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran ini. Yuran pengajian dan yuran lain boleh berbeza bergantung pada tempoh program, lokasi sekolah, dan faktor lain. Meneliti pilihan antarabangsa atau program dalam talian boleh membantu pelajar mencari program yang berpatutan.

Graduan dengan ijazah agronomi mungkin dapat mencari kerjaya dalam pelbagai industri, seperti kerajaan, syarikat-syarikat baja, media, organisasi pengurusan sumber, syarikat pembiakan tumbuhan, sekolah, dan agensi penyelidikan. Tajuk pekerjaan khusus mungkin termasuk juruteknik ujian tanah, juruteknik penyelidikan tanaman, penganalisis benih, pakar bijirin, perunding tanaman, pengajar pertanian, pemuliharaan air dan tanah, dan pelindung insurans tanaman.

Program agronomi boleh didapati di sekolah-sekolah tempatan atau antarabangsa. Ada juga yang boleh didapati secara dalam talian untuk mereka yang tinggal jauh dari sini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

2 Hasil dalam Agronomi Filter

Sarjana Muda agronomi

Mongolian University Of Life Sciences
Kampus Sepenuh masa Og 2019 Mongolia Ulaanbaatar

Dengan Ijazah Sarjana Muda dalam Agronomi, pelajar belajar tentang pengeluaran tanaman berasaskan pengetahuan biologi, menemui dan mengawal proses biologi, bagaimana untuk menghasilkan produk tanaman yang sihat dan belajar tentang mengeluarkan hasil yang tinggi.

Ijazah dalam Agronomi

Universidade de Évora
Kampus Sepenuh masa 3 tahun Oktober 2019 Portugal Evora

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan latihan yang kukuh dan moden, memberikan kemahiran khusus dalam pelbagai bidang aktiviti pertanian, dengan mengambil kira penggunaan sumber dan keperluan pasaran yang mampan.