PROGRAM INI ADALAH TAJUK DI KELUARGA

Ijazah Sarjana Muda Sarjana dalam Reka Bentuk Fesyen , bersamaan dengan Ijazah Universiti melatih pelajar dalam proses sistem fesyen: identiti dan tanda dagangan, reka bentuk dan pembuatan pengumpulan, strategi komunikasi, pengedaran dan pengeluaran.

Pelajar belajar untuk menggunakan alat konseptual, metodologi dan projek yang diperlukan untuk reka bentuk dan pembangunan koleksi dalam sektor yang berbeza: lelaki dan wanita Prèt-à-porter, kanak-kanak, pakaian sukan, pakaian dalam, pakaian renang, dan sebagainya.

Peluang profesional: Pereka fesyen. Pembantu Reka bentuk. Illustrator. Cool Hunter. Pengurus Prototaip. Pengurus produk. Pengurus pengeluaran

Pandangan antarabangsa kerjaya, pengetahuan langsung sektor dan latihan teknikal menjadikan pelajar menjadi profesional yang berkelayakan tinggi dalam reka bentuk. Dalam projek-projek kreatif, konsep identiti fesyen dipertimbangkan dari perspektif yang berbeza: penciptaan jenama, reka bentuk koleksi dengan kerjasama syarikat, pembuatan almari pakaian atau pembangunan garisan koleksi yang berbeza di bawah jenama yang sama falsafah.

Ijazah Sarjana Muda Sarjana dalam Reka Bentuk Fesyen juga menawarkan kawasan pilihan yang luas dengan bengkel dan pertandingan khusus dalam reka bentuk koleksi.

fashion design

Latihan di semua Ijazah Sarjana Muda Sarjana dalam Reka Bentuk Fesyen IED Madrid mempunyai tumpuan antarabangsa. Pelajar memilih bahasa (Bahasa Sepanyol atau Bahasa Inggeris) bahasa kelasnya pada tahun pertama dalam mana-mana Ijazah Sarjana Muda Rasmi dalam Reka Bentuk Fesyen. Jika dia memilih Bahasa Inggeris, program ini termasuk kelas bahasa Sepanyol, dan sebaliknya. Tiga tahun berikutnya diajar dalam kedua bahasa untuk semua pelajar dengan subjek dalam bahasa Sepanyol dan Bahasa Inggeris.

Ingat bahawa untuk belajar Ijazah Sarjana Muda Sarjana dalam Reka Bentuk, tidak perlu lulus Ujian Masuk Universiti (PAU), tetapi hanya ujian masuk kami.

Para ahli akademik tahun pertama Ijazah dalam Reka Bentuk Fesyen memberi tumpuan kepada pemerolehan pengetahuan reka bentuk asas (warna, lukisan), budaya (sejarah seni dan reka bentuk) dan metodologi projek, yang semuanya penting dalam mewujudkan asas-asas sesuatu profesional yang kompeten yang mampu bekerja dalam mana-mana bidang reka bentuk yang berbeza.

Akademik tahun kedua mengkaji lebih lanjut mengenai pengetahuan teknikal, budaya dan projek yang penting bagi pelajar untuk mula memberi tumpuan kepada pengkhususan pilihan mereka.

Para ahli akademik tahun ketiga dan keempat memberi tumpuan kepada pengkhususan pelajar sebagai profesional fesyen kreatif yang mampu bekerja dalam semua fasa pengeluaran industri dan pengkomersilan produk, dengan asas budaya yang padat dan pengetahuan teknikal yang mendalam tentang serat alam semulajadi, buatan, sintetik dan teknologi , serta proses pengeluaran tekstil. Tahun keempat memuncak dalam projek ijazah akhir, yang merupakan refleksi dari latihan pelajar, dan surat permohonan kerja profesional.

Program ini telah diiktiraf oleh Kerajaan Autonomi Madrid dan Kerajaan Negara Sepanyol sebagai Ijazah rasmi dalam Reka Bentuk Fesyen.

Program diajar dalam:
Spanish (Spain)

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Madrid »

Tarikh Akhir Kemaskini October 1, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
13,000
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date