Tingkah laku manusia menarik perhatian anda kerana ia dikaji oleh pakar psikologi lebih khusus? Tema psikologi kontemporari seperti neurobiologi, pembangunan manusia, psikopatologi dan teknik kaunseling dan kaunseling membangkitkan dahaga untuk pengetahuan? Program psikologi menawarkan latihan yang kukuh dalam semua dimensi ini.


Profil Pelajar


Untuk mengetahui cara mendengar dan berkomunikasi dengan mudah. Menunjukkan rasa ingin tahu tentang kedua-dua tingkah laku manusia normal dan tidak normal. Menunjukkan sikap kritis, pemikiran kritis dan keterbukaan.


Gambaran Keseluruhan Program


Untuk meneliti kedalaman tingkah laku manusia dengan teliti, pelbagai kursus disediakan untuk anda. Ada yang lebih menumpukan pada teori utama yang memperdalam pemahaman kita terhadap manusia. Lain-lain, sebaliknya, akan berminat dengan alat saintifik, metodologi dan analisis yang memberi gigi kepada teori. Sebagai tambahan kepada kotak alat ini adalah kemahiran dan pengetahuan yang mempersiapkan anda untuk campur tangan dengan lebih baik. Campurtangan psikososial bukanlah satu-satunya lintasan yang diambil para siswazah; ijazah sarjana muda ini juga boleh menyediakan anda untuk pengajaran dan pengajian siswazah.


Syarat kemasukan

Kemasukan pemohon asing dari sekolah menengah

Université de Hearst menerima permohonan daripada pelajar di seluruh dunia untuk kajian sarjana muda. Anda mestilah menyelesaikan program sekolah menengah sebelum menjalankan pengajian peringkat sarjana di Université de Hearst . Anda juga mesti mengemukakan sijil untuk kursus penyediaan universiti yang anda hadiri di sekolah menengah. Anda biasanya memerlukan purata keseluruhan sekurang-kurangnya 70% (B) atau bersamaan untuk memenuhi syarat untuk kebanyakan program sarjana muda. Sudah tentu, jika tanda anda berada di atas purata minimum, peluang kemasukan anda lebih baik.

Kemasukan pemohon asing dari universiti dan kolej

Université de Hearst juga menerima permohonan untuk pelajar asing dan pelajar asing yang berkelayakan tinggi yang belajar di universiti atau kolej yang diiktiraf lain yang ingin memindahkan ke tahun kedua atau ketiga kitaran pertama. Jika ini adalah kes anda, kelayakan anda bergantung pada markah yang diperolehi dalam kursus yang diperlukan dan gred tingkatan kedua. NOTA: Anda mestilah menyelesaikan setidaknya satu tahun pengajian (sepuluh kursus atau 30 kredit) untuk memohon kemasukan ke tahun kedua program sarjana.

Untuk membolehkan kami mengkaji pemindahan kredit berpotensi, anda perlu menyerahkan deskripsi rasmi semua kursus (dalam bahasa Perancis atau bahasa Inggeris) yang diambil di institusi pasca menengah yang dihadiri.

Jika anda tidak mempunyai jumlah kredit kesetaraan yang diperlukan, penilaian itu akan berdasarkan tanda rasmi untuk pendidikan sekolah tinggi anda dan tanda yang diperolehi dalam pengajian peringkat bulanan anda. Anda mestilah mempunyai purata keseluruhan sekurang-kurangnya 70% (B) atau setaraf dengan layak untuk Université de Hearst sebagai pelajar pemindahan. Universiti tidak menerima pemindahan orang yang tidak berkhidmat dengan baik di institusi pasca menengah lain.


Kemungkinan kecil


Adakah anda mempunyai lebih banyak minat dalam disiplin? Noda BA anda dengan memilih salah satu yang berikut:

  • Perancis
  • geografi
  • sejarah
  • sosiologi

Seorang kanak-kanak memerlukan sejumlah 24 kredit, yang mana sekurang-kurangnya 6 kredit adalah pada tahap 3000/4000 dan mungkin terdiri daripada kursus wajib atau elektif. Perhatikan bahawa prasyarat dikenakan.

Program diajar dalam:
Perancis

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Université de Hearst »

Tarikh Akhir Kemaskini September 17, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
3 - 4 
Sepenuh masa
Price
6,030 CAD
$ 6,030 / tahun sepenuh masa untuk tuduhan 10 kursus
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date