Ijazah Sarjana Muda dalam Pembangunan Pelancongan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Sarjana Muda Pengurusan Hospitaliti

 • 210 ECTS
 • Pengambilan: 30
 • Program Ijazah dalam Pelancongan
 • Kampus: Satakunnankatu 23, Pori

Tarikh Penting

Tempoh permohonan: 13 Mac - 3 April 2019
Peperiksaan masuk: Peperiksaan masuk dalam talian
Kajian bermula: Autumn 2019

Sapukan di Studyinfo.fi

Memohon berlaku dalam talian di perkhidmatan Studyinfo:

Sarjana Muda Pengurusan Perhotelan, Pembangunan Pelancongan Antarabangsa, kajian sepenuh masa, Pori

Peperiksaan Masuk Dalam Talian 2019

Pemeriksaan masuk terdiri daripada tiga bahagian:

 1. Ujian logik-matematik
 2. Peperiksaan berasaskan bahan
 3. Video motivasi

Ujian matematik logikal mengukur kemahiran logik pemohon, kemahiran matematik dan pemahaman bahasa Inggeris bertulis. Setiap pemohon mempunyai 1,5 jam untuk menyelesaikan peperiksaan selepas memulakannya. Pemohon dikehendaki mendapatkan sekurang-kurangnya 16 mata maksimum 40 mata dari bahagian ini.

Dalam peperiksaan berasaskan bahan, pemohon dikehendaki menjawab soalan berdasarkan bahan mengenai pelancongan antarabangsa. Bahan diberikan pada platform peperiksaan sama ada semasa dibuka atau semasa peperiksaan. Dalam video motivasi, pemohon harus dapat mengemukakan isu mengenai bahan peperiksaan menggunakan komputer, webcam, headset / mikrofon dan sambungan internetnya sendiri. Kedua-dua bahagian akan diarahkan kepada pemohon yang layak sebelum peperiksaan dibuka, dan kedua-dua bahagian tersebut akan menjadi masa terhad dalam tempoh pemeriksaan terbuka. Akan ada maklumat yang lebih terperinci di Studyinfo.fi mengenai peperiksaan. Pemohon dikehendaki mendapat sekurang-kurangnya 24 mata maksimum 60 dari bahagian ini.

Perniagaan dan Kesejahteraan dari Alam

Program ijazah ini memberi anda kecekapan untuk menyokong daya saing destinasi dan organisasi pelancongan di pasaran pelancongan antarabangsa. Anda akan membangunkan pengetahuan tentang pelbagai sektor dan pelawat yang berkaitan dengan pelancongan untuk meningkatkan pertumbuhan perniagaan pelancongan antarabangsa.

Anda akan mendapat perspektif luas industri pelancongan kontemporari dan pembangunannya di peringkat destinasi dan organisasi dan membangunkan kecekapan dalam mengurus destinasi serta operasi perniagaan dalam persekitaran global yang pelbagai budaya. Dalam program ini, anda belajar menggunakan sifat utara dan keajaibannya untuk menyediakan pelancong dengan pengalaman yang tidak dapat dilupakan, terutamanya dalam persekitaran laut dan pesisir. Sebagai tambahan kepada kajian perniagaan, anda meneroka pelancongan dari perspektif yang berbeza termasuk tanggungjawab, keselamatan, dan keselamatan, undang-undang dan kesejahteraan.

Kajian anda termasuk

 • Kajian Orientasi
 • Industri pelancongan
 • Meningkatkan Pelancongan Antarabangsa
 • Pengurusan Destinasi
 • Menguruskan Operasi Perniagaan Pelancongan
 • Pelancongan Pantai dan Maritim
 • Latihan praktikal
 • Pengajian Profesional Elektif dan Pelengkap
 • Ujian Penyelidikan, Skripsi dan Matang

Pengaturan Kajian

Bahasa tuisyen adalah Bahasa Inggeris. Kajian-kajian ini dilaksanakan dalam kerjasama dengan industri pelancongan, iaitu pelbagai penyedia perkhidmatan, pengantara jualan, pihak berkuasa, dan persatuan.

Pengajaran dijalankan dengan cara yang berbeza, mengikut topik. Terdapat pelajaran hubungan, e-pembelajaran, projek, ceramah pengunjung dan lawatan tapak. Pelajar belajar dalam kumpulan atau secara individu.

Sebagai SAMK mengalu-alukan banyak pertukaran pelajar setiap tahun, kita boleh menjamin pengantarabangsaan di rumah serta semasa pertukaran pertukaran pelajar atau tempoh magang di luar negara.

Latihan Praktikal dan Tesis

Selain projek-projek, pelajar mempunyai praktik praktikal sebanyak 30 kredit. Ini boleh dilakukan di Finland atau di luar negara.

Dalam tesis, pelajar menunjukkan keupayaannya untuk menggunakan pengetahuan dan kemahirannya dalam tugas pakar praktikal yang berkaitan dengan kajian profesional.

Pelajar SAMK Akan Digunakan

Dengan pelajar pendekatan antarabangsa dan berorientasikan perniagaan akan mendapat peluang yang sangat baik untuk pekerjaan yang berkaitan dengan pelancongan yang berbeza, seperti penyelia, pemaju, penyelaras, dan pengurus. Di samping itu, kesediaan untuk kajian pascasiswazah dikembangkan semasa ijazah ini.

Kampus moden dan serba boleh

SAMK - SAMK baru terletak di pusat bandar Pori dan ia adalah persekitaran pembelajaran masa depan.

 • Lebih 4000 pelajar.
 • Pelbagai: perniagaan, penjagaan kesihatan dan perkhidmatan sosial, teknologi, pelancongan.
 • Sekitar 600 darjah setahun.
 • Sambungan trafik yang baik: terletak di sebelah Pusat Perjalanan Pori. Sangat mudah dicapai dengan bas tempatan atau jarak jauh dan dalam jarak berjalan kaki dari lapangan terbang.

Anda boleh memulakan pengajian di kampus baru pada musim gugur 2019.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international stu ... Baca lebih lanjut

Satakunta University of Applied Sciences (SAMK) is located on the western coast of Finland, in the Satakunta region. There are about 6,000 students in total and more than two hundred international students studying in our campuses every year. Baca Ringkas
Pori , Pori , Rauma , Huittinen , Kankaanpää , Finland Online + 5 Lagi Kurang