Ijazah Sarjana Muda dalam Kimia Biologi

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Kimia Biologi

Biologi Kimia adalah program ijazah akademik dalam sains semulajadi yang menyediakan pelajar dengan pemahaman kimia serta prinsip asas di antara muka kimia dan proses biologi dalam sistem hidup. Semasa program ini, pelajar memberi tumpuan kepada Pathways dalam kimia yang penting untuk fungsi dan analisis sistem hidup, seperti bidang dalam biologi yang dikuasai oleh interaksi kimia. Program Sarjana Muda Sarjana Muda ditawarkan oleh JKU Linz bersama dengan Universiti Bohemia Selatan (USB) di Budweis (České Budějovice). Merangkumi dua negara, program bahasa Inggeris ini menggabungkan akademik kedua-dua universiti, menawarkan pelajar dua persekitaran pembelajaran yang tersendiri dan kemahiran berbahasa Inggeris.

Faedah Anda

 • Pendidikan komprehensif dalam asas kimia
 • Pendidikan dalam mikrobiologi dan biologi molekul berdasarkan pemahaman tentang biokimia
 • Bulat, pengalaman akademik antarabangsa di luar negara
 • Kemahiran berbahasa Inggeris
 • Program "Ijazah Double" Sarjana Muda

Objektif Pendidikan

Pelajar yang berjaya melengkapkan program ijazah akademik dalam Kimia Biologi layak untuk kerjaya yang memerlukan kepakaran yang kukuh dan pengalaman antarabangsa dalam bidang kimia dan biologi. Selepas melengkapkan program ijazah Sarjana Muda, pelajar akan mempunyai pengetahuan asas pepejal kimia, termasuk kimia am, organik, organik, analisis dan fizikal serta biologi molekul dan bioanalytics. Dua persekitaran pembelajaran yang berbeza di setiap universiti bermakna pelajar bukan sahaja mengembangkan kemahiran pemikiran kritis dan kemahiran pembelajaran berasaskan masalah, mereka juga memupuk kemahiran komunikasi silang-budaya untuk bekerja secara efektif melintasi sempadan sebagai sebahagian daripada pasukan interdisipliner. Program antarabangsa, dua gelaran menyediakan graduan dengan asas yang luas dalam sains dan graduan moden mempunyai prospek kerjaya yang luar biasa.

Peluang pekerjaan

Pelajar yang berjaya melengkapkan program ijazah Sarjana Muda dalam Kimia Biologi adalah berkelayakan antarabangsa untuk mengejar profesion

 • di kemudahan penyelidikan, makmal perubatan
 • dalam pengeluaran dan kawalan mutu di bioteknologi dan syarikat kimia, seperti untuk produk perubatan, farmaseutikal, biopolimer, kosmetik, produk semulajadi, serat, dan sebagainya.
 • di pejabat, agensi, dan pihak berkuasa (seperti perlindungan alam sekitar, pekerja, dan perlindungan serta pejabat pelesenan untuk produk kimia dan biologi dan / atau proses)

Berikutan kejayaan program ijazah Sarjana Muda, sebilangan besar pelajar memilih untuk meneruskan pengajian mereka dengan mendaftarkan diri dalam program ijazah Sarjana.

Gelaran Lanjutan di JKU

Selepas melengkapkan ijazah sarjana, anda boleh meneruskan pendidikan anda dengan mengikuti ijazah lanjutan:

 • Ijazah Sarjana dalam Kimia Biologi
 • Ijazah Sarjana dalam Kimia Teknikal
 • Ijazah Sarjana dalam Bioinformatik
 • Ijazah Sarjana dalam Kimia Polimer
 • Ijazah Sarjana Pengurusan dalam Teknologi Polimer (MPT)

Pelan Kajian yang Disyorkan

Sebagai sebahagian daripada program ijazah Sarjana Muda, pelajar dikehendaki menyelesaikan kursus sebanyak 180 kredit ECTS dalam bidang berikut:

Maklumat tambahan

Program ijazah termasuk menghadiri dua universiti: semester 1, 2 dan 5: JKU Linz (A); Semester ke-3 dan ke-4: USB Budweis (CZ); Semester 6: JKU Linz (A) / USB Budweis (CZ).

Syarat Kemasukan

 • Kemasukan ke program ijazah Sarjana Muda: Kelayakan kemasukan pendidikan tinggi (seperti diploma Austria "Matura")
 • Hubungi Pejabat Kemasukan untuk maklumat tambahan mengenai keperluan kemasukan.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on t ... Baca lebih lanjut

Young, but oh so impressive. At just a little over 50 years old, the JKU has experienced quite a bit - and has a lot to offer: an outstanding selection of academic degree programs on one hand and on the other, it is a place to be happy. Baca Ringkas
Linz , Ceske Budejovice + 1 Lagi Kurang