Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang

The University of Waikato

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang

The University of Waikato

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang

Belajar di kalangan teratas 200 sekolah undang-undang di dunia. Melihat lebih dalam untuk mengetahui mengapa undang-undang yang dibuat, yang menjadikan mereka, bagaimana ia berfungsi dan bagaimana untuk menukar mereka.

Mengapa mengkaji Waikato LLB?

LLB_final

Dinilai oleh Lawyers & Hakim

Peguam dan hakim akan terlibat dalam pengajaran dan menilai tugasan undang-undang anda dan akan menyediakan anda dengan maklum balas yang berharga. Ini jenis hubungan dengan profesion akan berdiri anda dalam kedudukan yang baik apabila anda datang untuk memohon pekerjaan sepenuh masa.

Pengalaman praktikal

Di Waikato, anda akan mendapat untuk mengamalkan kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya dalam profesion ini - sama ada menemuduga pelanggan, membuat kes di mahkamah, rundingan penyelesaian untuk pelanggan, atau merangka kontrak yang diperlukan untuk menyempurnakan penggabungan.

Anda akan menganalisis bagaimana undang-undang beroperasi dalam konteks tempatan, nasional dan global dan belajar untuk mempertimbangkan amalan perniagaan pasaran kewangan, syarikat-syarikat, kerajaan pusat dan tempatan, amanah dan iwi. Latihan Terdapat banyak peluang untuk anda untuk memohon pengalaman praktikal anda untuk masalah kehidupan sebenar. Dari tahun kedua anda seterusnya dalam ijazah undang-undang, anda akan mempunyai peluang untuk mendapatkan pengalaman bekerja di Pusat Undang-undang Masyarakat Daerah Hamilton, Pejabat Pendakwaan Polis, Pejabat Pertahanan, beberapa bandar dan majlis-majlis serantau, firma undang-undang dan organisasi lain. Anda juga akan layak untuk Program Pekerjaan Summer Clerking Negara.

Kemasukan terus

pelajar-pelajar kita tidak memerlukan jemputan khas untuk maju ke tahun ke-2 ijazah undang-undang mereka. proses pemilihan kami mengambil tempat di peringkat permohonan. Jika anda diterima ke dalam Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dan anda mendapatkan gred lulus diperlukan setiap tahun, anda akan mendapat kemasukan automatik ke tahun-tahun berikutnya sehingga masa yang anda lulus.

Baru, multi-juta dolar bangunan

Pada 2016 Fakulti Undang-undang berpindah ke berjuta-juta bangunan dolar baru. Kemudahan baru telah dibina dengan tujuan untuk memenuhi keperluan pelajar-pelajar kita. Kami state-of-the-art Moot Court akan membolehkan anda untuk merakam Syarahan amalan anda atau rundingan untuk semakan sendiri dan penilaian.

Diajar oleh penasihat undang-undang terkemuka New Zealand

Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang yang diajar oleh beberapa ulama terkemuka New Zealand, yang memberi nasihat kepada kerajaan, perniagaan dan organisasi bukan kerajaan.

Kelas-kelas adalah kecil dan biasanya ditawarkan dalam perbincangan gaya seminar. Kami mempunyai dasar pintu terbuka, jadi anda akan mempunyai peluang yang banyak untuk bercakap dengan kakitangan kami. Mengetahui lebih lanjut mengenai kami kawasan pensyarah kepakaran.

Individu, sokongan berterusan

tiga dinamik persatuan pelajar undang-undang Fakulti: Undang-undang Persatuan Pelajar Pacific, Te Whakahiapo (Māori Persatuan Pelajar) DAN Waikato Law Persatuan Pelajar memainkan peranan penting dalam memupuk hubungan yang besar keserakanan antara pelajar dan menawarkan banyak peluang sosial dan pembelajaran. kami Program Mentor akan menyediakan sokongan tambahan. Mentor kami adalah pelajar undang-undang pada tahun-tahun senior pengajian. Mereka akan memberikan panduan dalam kajian anda, membantu anda untuk menavigasi melalui tempoh peralihan dari sekolah atau pekerjaan sebelum kajian universiti serta memberi nasihat mengenai perkhidmatan dan peluang yang ada lain kepada anda di kampus.

kakitangan pentadbiran berguna juga boleh menyediakan anda dengan nasihat peribadi pada pilihan kajian dan membantu anda dengan perancangan ijazah anda. Membuat tempahan untuk bercakap dengan kakitangan kami atau jika anda mempunyai soalan tentang bagaimana untuk memohon.

Diiktiraf oleh Institut 'dan Mediator' Penimbangtara New Zealand

Fakulti Waikato Undang-undang adalah satu-satunya sekolah undang-undang di New Zealand diiktiraf oleh Penimbang Tara dan Meditators 'Institute of New Zealand. Ini bermakna bahawa anda secara automatik akan menjadi ahli organisasi profesional ini dan boleh menjadi pakar untuk menjalankan amalan dalam bidang ini berkembang undang-undang.

Mengamalkan Undang-undang di New Zealand

The Waikato Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang ijazah diluluskan oleh Majlis New Zealand Pendidikan Undang-undang (NZCLE). Jadi, selepas menamatkan pengajian dengan ijazah anda, anda akan layak untuk melengkapkan Pengajian Undang-undang Profesional (PLS) Kursus untuk diterima sebagai Peguam Bela dan Peguam Cara amalan undang-undang di New Zealand. Kursus Pengajian Undang-undang Profesional boleh disiapkan di Institut Pengajian Undang-undang (IPLS) Atau Kolej Undang-undang New Zealand.

Peribadikan ijazah undang-undang anda dengan yang utama kedua

Ijazah Sarjana Muda Undang-undang memerlukan anda untuk memilih undang-undang sebagai subjek utama. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk mengambil kedua utama dalam hampir mana-mana subjek ijazah lain yang ditawarkan di Universiti Waikato, seperti Sains Komputer atau Pengurusan Sumber Manusia.

Anda boleh belajar pelbagai kertas undang-undang pilihan termasuk:

 • Advokasi
 • undang-undang persaingan
 • sekuriti korporat dan kewangan
 • undang-undang pekerjaan
 • undang-undang alam sekitar
 • undang-undang keluarga
 • Hak manusia
 • harta intelek
 • Perdagangan Antarabangsa
 • teknologi undang-undang dan maklumat
 • undang-undang tanah Maori
 • Pengantaraan
 • Sumber Asli Undang-undang
 • undang-undang awam antarabangsa
 • Perjanjian Waitangi dalam kontemporari Aotearoa / New Zealand

Melihat senarai lengkap kertas undang-undang pilihan di sini.

Peluang kerjaya

 • Peguam cara
<li>  Barrister</li>
<li>  HAKIM</li>
<li>  Polisi Analyst &amp; Penasihat</li>
<li>  Ahli Lembaga Pengarah untuk Iwi atau organisasi lain</li>
<li>  sarjana undang-undang</li>
<li>  Ahli politik</li>
<li>  PEMILIK PERNIAGAAN</li>
<li>  kakitangan Sumber Manusia</li>
<li>  Pengantara dan Perunding</li>

pilihan ijazah yang dilakukan secara berkumpulan

Mahu menggabungkan beberapa kawasan kajian dengan menjalankan dua ijazah sarjana muda pada masa yang sama? Kemudian mempertimbangkan ijazah secara berkumpulan (juga dikenali sebagai ijazah berganda).

Berikut adalah senarai yang darjah yang dilakukan secara berkumpulan yang paling popular:

 • Sarjana Muda Sastera / Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (BA / LLB)
 • Ijazah Sarjana Muda Sains Sosial / Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (BSocSc / LLB)
 • Sarjana Muda Sains dan Teknologi / Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (BSc / LLB)
 • Sarjana Muda Pengajian Pengurusan / Sarjana Muda Undang-Undang (BMS / LLB)

program pertukaran dan belajar di luar negara

Adakah anda berminat untuk belajar di negara lain?

Belajar undang-undang di negara asing bukan sahaja berharga mengenai merit sendiri tetapi ia juga membolehkan anda untuk mengkaji semula asas-asas sistem perundangan New Zealand melalui kanta perbandingan.

Pada tahun yang keempat pengajian anda, anda akan mempunyai peluang untuk menghabiskan satu semester pengajian ke arah ijazah anda di salah satu daripada banyak sekolah undang-undang rakan kongsi kami di Eropah, Amerika Utara atau Asia.

Untuk melayakkan anda mesti melengkapkan tahun ketiga anda di dalam Undang-undang dan mempunyai rekod akademik yang kukuh. Untuk maklumat lanjut, hubungi Law Student Pentadbir.

Selain program pertukaran undang-undang, jika anda belajar untuk ijazah yang dilakukan secara berkumpulan, anda mungkin boleh mengambil bahagian di Universiti Waikato program pertukaran. Dari tahun kedua dan seterusnya anda boleh belajar beberapa kertas bukan undang-undang di luar negara.

Kemasukan dan pendaftaran

Terdapat dua pengambilan bagi Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) - pada bulan Februari dan Julai setiap tahun. Jika anda mempunyai Pintu Masuk New Zealand National University, maka anda layak untuk memohon ijazah ini.

Jawatankuasa Kemasukan menganggap semua aplikasi pada dasar kes demi kes. Anda akan perlu untuk menyokong permohonan anda dengan pencapaian akademik, pengalaman kerja, sekolah dan penglibatan masyarakat yang digariskan dalam satu kenyataan bertulis. kenyataan peribadi perlu sehingga 300 patah perkataan.

Jika anda tidak memenuhi syarat-syarat am universiti, sila hubungi recruitment@waikato.ac.nz kerana ada laluan lain yang boleh anda ambil untuk belajar dalam bidang ini.

Jika anda lulus tahun pertama anda di Waikato maka anda dijamin masuk ke tahun kedua ijazah anda.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
- Yuran domestik: $ 6,335 setiap tahun / Yuran Antarabangsa: $ 27.165 per tahun
Locations
New Zealand - Hamilton, Waikato
Tarikh mula : Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2019
New Zealand - Hamilton, Waikato
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat