Sistem Maklumat Pengurusan (MIS) adalah satu bidang yang mencabar kajian ditumpukan kepada penyepaduan penyelesaian teknologi maklumat berasaskan komputer dan proses perniagaan untuk memenuhi keperluan maklumat perniagaan dan perusahaan lain. Teknologi maklumat berasaskan komputer dilihat sebagai alat untuk menghasilkan, memproses dan mengedarkan maklumat. Walaupun komputer adalah alat untuk bidang ini, kami melengkapkan pelajar untuk menjadi penilai yang sebenar, mewujudkan kecekapan dan nilai dalam organisasi.

Graduan kami mempunyai gabungan kemahiran teknikal dan perniagaan yang kukuh, termasuk komunikasi lisan dan bertulis, merapatkan jurang yang sering wujud di antara pengguna perniagaan sistem komputer dan pakar teknikal terlatih. Ini gabungan kemahiran menyediakan graduan kami untuk menjadi pemimpin generasi akan datang profesional MIS. Ia juga suapan permintaan untuk profesional MIS yang mahir dalam kedua-dua teknologi komputer dan perniagaan. Permintaan ini dijangka berkembang pesat pada dekad akan datang, menurut Jabatan Buruh AS.

Pelajar jurusan MIS menerima pendidikan yang menyeluruh dalam reka bentuk, analisis, pembangunan dan pengurusan sistem maklumat berasaskan komputer. Mereka juga dididik dalam bidang pengurusan, pemasaran, ekonomi, perakaunan dan kewangan. Pelajar belajar untuk menggunakan kemahiran pengurusan dan analisis yang diperlukan untuk kejayaan dalam organisasi abad ke-21. Satu kecil MIS adalah pelengkap kepada banyak jurusan yang ditawarkan di Universiti.

Ciri-ciri program inovatif kami termasuk syarahan interaktif, tugasan individu dan pasukan, dan pembelajaran berasaskan pengalaman untuk membantu pelajar membina kerjaya yang berjaya. Lima daripada 30 pekerjaan yang paling cepat berkembang melalui 2016 adalah berkaitan dengan sistem maklumat berasaskan komputer, menurut unjuran pekerjaan yang diterbitkan oleh Biro Statistik Buruh.

Di bawah arahan fakulti yang berkelayakan tinggi dan berpengalaman, pelajar bekerja dengan syarikat-syarikat tempatan kedua-dua individu dan sebagai ahli pasukan untuk membangunkan sistem maklumat penyelesaian untuk menangani masalah perniagaan.

Perikatan dengan SAP dan Microsoft syarikat menyediakan pelajar akses kepada pelbagai alat perisian kontemporari dan sistem. Perkongsian dengan sistem maklumat persatuan profesional menyediakan banyak peluang untuk interaksi pelajar dengan komuniti perniagaan. Pensyarah jemputan dari perniagaan dan kerajaan secara kerap dipaparkan, dan latihan dengan syarikat-syarikat terkenal disediakan untuk pelajar yang layak.


TOPIK PENGAJIAN

  • Prinsip-prinsip teori sistem dan pemakaiannya bagi MIS masalah
  • Analisis sistem maklumat dan reka bentuk ditumpukan kepada penyepaduan penyelesaian teknologi maklumat berasaskan komputer dan proses perniagaan untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan merebut peluang-peluang perniagaan
  • Proses perancangan seperti ia terpakai bagi kitaran sistem maklumat pembangunan kehidupan
  • Isu-isu etika dan undang-undang yang berkaitan dengan sistem maklumat
  • Prinsip kawalan ralat, pengurusan risiko dan masalah mengelakkan
  • Reka bentuk pangkalan data dan pentadbiran
  • Penilaian keperluan komunikasi data organisasi dan reka bentuk rancangan yang sesuai bagi memenuhi keperluan tersebut
  • Prinsip pengaturcaraan berorientasi objek yang merumuskan penyelesaian kepada masalah perniagaan
  • Menguruskan organisasi sistem maklumat.

KERJAYA DAN PELUANG SISWAZAH SEKOLAH

Program MIS menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pelbagai seluruh organisasi sebagai penganalisis sistem, pengaturcara, pembangun pangkalan data dan penganalisis perniagaan. Selepas beberapa tahun pengalaman dan latihan tambahan, graduan boleh menjadi penganalisis sistem kanan, pengurus projek, pentadbir pangkalan data dan pengarah fungsi sistem maklumat dalam organisasi mereka.

Melalui perkongsian UT dengan organisasi profesional, graduan cukup bersedia untuk mengejar kerjaya yang berjaya. Graduan juga bersedia untuk melanjutkan pengajian ijazah sarjana dalam bidang perniagaan banyak. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program siswazah yang ditawarkan di UT, melawat halaman Siswazah Program Perniagaan kami.


PENYEDIAAN SEKOLAH TINGGI

Tiada pengalaman penggunaan komputer yang diperlukan. Walau bagaimanapun, mana-mana matematik dan berorientasikan komputer-kurikulum sekolah menengah akan menjadi persediaan terbaik untuk utama MIS.


PERSATUAN ON-KAMPUS

Sistem Maklumat Pengurusan jurusan digalakkan mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti bab tempatan organisasi profesional. Pengetahuan perniagaan juga boleh ditingkatkan melalui penyertaan dalam kampus organisasi profesional termasuk Persatuan UT untuk Pengkomputeran Jentera (ACM) Pelajar Bab. Selain itu, beberapa pelajar dijemput untuk menyertai Alpha Iota Mu, seorang warganegara Sistem Maklumat Honor Society dan / atau Beta Gamma Sigma, seorang warganegara Persatuan Perniagaan Honor untuk AACSB diiktiraf sekolah.

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh University of Tampa - Sykes College of Business »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
35,160 USD
setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date