Ijazah Sarjana Muda Sistem Maklumat Pengurusan

Umum

Penerangan Program

Sistem Maklumat Pengurusan (MIS) utama adalah program interdisipliner yang direka untuk individu yang berminat dalam perniagaan dan yang menikmati peluang teknologi. Profesor Northwest memberi tumpuan kepada tiga bidang utama: analisis sistem, reka bentuk sistem dan pengurusan projek yang menyediakan pelajar untuk mengambil peranan kepimpinan yang memberi tumpuan kepada kerja berpasukan, perkhidmatan pelanggan dan analisis data.

Pelajar mendapat pengetahuan mengenai perniagaan, pembangunan perisian dan kemahiran pengurusan dengan pengkomputeran dan profesional perniagaan.

Untuk pelajar pemindahan yang melengkapkan ijazah kejuruteraan atau teknikal dari Sains Gunaan atau Associate of Science dari kolej komuniti yang diiktiraf di peringkat serantau, Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan penekanan dalam Sistem Maklumat Pengurusan boleh didapati. Sila hubungi Nancy Zeliff (nzeliff@nwmissouri.edu atau 660.562.1292) untuk maklumat lanjut.

Colden hall spring2017 ch0022

Peluang kerjaya

100% daripada graduan sistem maklumat pengurusan mendapatkan pekerjaan atau meneruskan pendidikan mereka dalam tempoh enam bulan tamat pengajian. Berikut ialah senarai tajuk kerja yang berkaitan dengan perkara utama ini:

  • Pakar sokongan sistem
  • Jurutera pembangunan penyelesaian
  • Penganalisis data
  • Jurutera sokongan perisian
  • Penganalisis Kewangan

* Berdasarkan data yang dilaporkan sendiri

Pengalaman Pembelajaran Berasaskan Profesi

Sekolah Sains Komputer dan Sistem Maklumat setiap tahun berkongsinya dengan Kansas City Power and Light untuk menaja pertandingan penyelidikan sarjana dan lepasan siswazah. Fakulti menjalankan kajian semula buta bagi projek dan memilih kertas terbaik untuk persembahan kepada panel profesional KCP & L yang menilai projek dan hadiah wang tunai.

Ditubuhkan pada tahun 2011, MINIC WIC (Missouri, Iowa, Nebraska, Kansas Women in Computing) membolehkan wanita membincangkan peranan mereka dalam bidang pengkomputeran dan teknologi serta berkongsi pengalaman dan strategi untuk berjaya. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, lebih daripada 240 pelajar, pendidik dan profesional dari rantau ini berkumpul untuk berkongsi keghairahan mereka untuk sains komputer dan teknologi.

Belajar di luar negara

Belajar di luar negara Adalah peluang bagi pelajar untuk mengaplikasikan pengalaman antarabangsa untuk pembangunan akademik mereka. Ahli fakulti menyediakan program pengajian jangka pendek yang menyediakan pelajar sebelum, semasa dan selepas program. Terdapat dua jenis program pengajian luar negara: pengajian fakulti dan pengajaran tradisional di luar negara.

Program tradisional ini boleh menjadi program semester, musim panas atau setahun dan diajar oleh institusi rakan kongsi antarabangsa Northwest.

Belajar akhir minggu 205 205

KEPERLUAN

Pelajar yang memilih Major Komprehensif dalam Sistem Maklumat Pengurusan mestilah mengambil kursus Komponen Profesional Biasa dan memenuhi keperluan utama berikut:

The Northwest Core (48-52 jam)

Kursus Diperlukan
CSIS 44141 Pemrograman Komputer I
CSIS 44241 Programming Komputer II
CSIS 44312 Perkakasan / Perisian Teknologi Maklumat
Asas Rangkaian CSIS 44356
CSIS 44411 Analisis dan Rekabentuk Sistem
Pengurusan Projek Teknologi Maklumat CSIS 44418
CSIS 44460 Sistem Pangkalan Data
3
3
3
3
3
3
3
Pilih salah satu daripada pilihan berikut:
Struktur Data CSIS 44242
CSIS 44334 Web Development II
CSIS 44358 CCNA: Protokol Routing dan Konsep
Keselamatan rangkaian CSIS 44555
Topik Lanjutan CSIS 44560 dalam Sistem Pangkalan Data
CSIS 44563 Membangun Aplikasi dan Perkhidmatan Web
3
3
3
3
3
3
Jumlah Jam Kredit: 63

Nota: Keperluan gred: Pelajar mesti mendapat gred "C" atau lebih baik dalam setiap kursus Komponen CS dan IS dan Komponen Biasa dalam bidang utama ini. Penilaian bidang utama diperlukan untuk semua pelajar tahun senior yang berpejabat di MIS.

Program ini merupakan program akreditasi ACBSP.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University fo ... Baca lebih lanjut

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University focuses on student success - every student, every day. It will be THE university of choice for a comprehensive, exceptional student experience. Baca Ringkas