Ijazah Sarjana Muda Sastera Kerja Sosial

Umum

24 lokasi tersedia

Penerangan Program

Soziale Arbeit

Tujuan kursus ijazah sarjana alt = "Kerja sosial adalah untuk menyediakan pelajar secara optimum untuk pelbagai bidang aplikasi dalam kerja sosial. Ijazah boleh diselesaikan sebagai tambahan kepada pekerjaan. Selain ijazah sarjana muda, graduan menerima pengiktirafan negara sebagai pekerja sosial / pedagogeri sosial atau Pekerja sosial / pekerja sosial .

Dalam 8 semester, pembelajaran jarak jauh sarjana "alt =" kerja sosial "menyampaikan pengetahuan dan kemahiran untuk aktiviti dalam pelbagai bidang tindakan sosial dan membuka kemungkinan untuk mengambil bahagian secara aktif dan profesional dalam proses perubahan sosio-politik.

alt = "Belajar kerja sosial bersama kerja

Tumpuan program pengajian ini adalah untuk memberikan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan kepada para pelajar supaya dapat bekerja dalam bidang teras seperti kanak-kanak dan kebajikan belia, aktiviti kebudayaan dan rekreasi termasuk kerja media, bantuan untuk pelarian dan penjagaan, kaunseling psikososial, penjagaan kesihatan Untuk menggalakkan promosi dan pencegahan kesihatan.

Kajian kerja sosial bertujuan untuk orang yang bertujuan untuk mendapatkan gelar akademik baik secara langsung setelah menyelesaikan kelayakan masuk universitas formal mereka atau sebagai bagian dari kegiatan profesional mereka - dalam perjalanan kelayakan atau reorientasi selanjutnya. Di samping itu, pelajar memperoleh kemahiran kerja saintifik dan penyelidikan dalam bidang kerja sosial.

alt = "Kerja sosial dalam amalan - peningkatan permintaan para profesional akademik

Kajian ini dicirikan oleh bahagian praktikal yang tinggi. Sebagai tambahan kepada kakitangan pengajar yang khusus, para pelajar juga menggabungkan pengalaman praktikal mereka ke dalam kursus ini, yang mencerminkan amali dengan pengetahuan teoretis yang diperolehi semasa pengajian mereka.

Selepas kejayaan menyelesaikan Sarjana Muda alt = "Kerja sosial dan kelayakan tambahan sebagai pekerja sosial / pekerja sosial atau pekerja sosial yang diiktiraf oleh negara , terdapat pelbagai perspektif profesional untuk graduan. Pekerja sosial bekerja dalam kerja sosial anak dan remaja, kaunseling hutang, dalam Rumah-rumah dan kumpulan kediaman, dalam bantuan warga emas, dalam pengurusan kelab dan persatuan, di pusat nasihat, di pejabat kesihatan, dalam perkhidmatan sosial umum, dalam pemulihan orang kurang upaya, di pusat pendidikan keluarga, di pusat-pusat sosio-kultural dan institusi latihan atau di daerah antara budaya dan Kerja komuniti.

tempoh normal

Jarak pembelajaran: 8 semester 180 ECTS

Masa pengajian sebenar boleh diperpanjang secara percuma sehingga 4 semester selama tempoh pengajian standard.

asas

Dengan jumlah peserta yang mencukupi pada semester musim sejuk (Oktober) dan semester musim panas (April)

akreditasi

Akreditasi program ijazah oleh agensi akreditasi AHPGS.

yuran pengajian

Pembelajaran jarak jauh: € 207.00 / bulan (jumlah € 10,711.00 ditambah dengan bayaran peperiksaan satu kali sebanyak € 775.00 - termasuk pengeluaran sijil pengiktirafan negeri sebagai pekerja sosial / pedagogi sosial (lama = "kerja sosial").

bentuk kajian

Pembelajaran jarak jauh dengan sesi kelas sebenar atau dalam talian: Pembelajaran jarak berlaku antara pembelajaran kendiri dengan buku pelajaran dan seminar hari penuh Sabtu (kira-kira 12 hari Sabtu setiap semester) di salah satu pusat pengajian di seluruh negara kami di seluruh dunia atau dalam talian di "dewan kuliah maya" Kampus Online DIPLOMA.

Dalam semester ke-5, keenam, ke-7 dan ke-8, fasa praktikal 100 hari untuk "pengiktirafan negeri" dijangka, dan mengkreditkan pekerjaan dalam bidang kerja sosial selari dengan kajian yang mungkin.

syarat kemasukan

Kelayakan kemasukan masuk akademik, Fachhochschulreife, lulus peperiksaan tuan atau mengikut peraturan mengenai akses profesional yang berkelayakan ke universiti-universiti di negeri Hesse, iaitu sama ada

Penyiapan latihan pembangunan profesional sekurang-kurangnya 400 jam, sekolah teknik atau akademi vokasional atau pentadbiran atau

Peperiksaan akhir dalam pekerjaan latihan yang diiktiraf oleh negara diikuti oleh sekurang-kurangnya 2 tahun pekerjaan dan lulus peperiksaan masuk universiti yang berasingan.

Untuk maklumat lanjut mengenai kelayakan istimewa, sila hubungi DIPLOMA Hochschule. Pemohon yang tidak memenuhi syarat yang disebutkan di atas mungkin pada mulanya menghadiri kursus sebagai juruaudit jika kebenaran akses berada dalam tahap maksimum. 2 semester dicapai.

Bagi ijazah asing, kesamaan untuk kemasukan mesti ditunjukkan.

penyata

Sarjana Muda Sastera (BA) dan pengiktirafan negeri sebagai pekerja sosial / pekerja sosial / pekerja sosial / pekerja sosial.

Graduan menerima ijazah dan diploma sarjana muda, serta Diploma Tambahan yang ditulis dalam bahasa Inggeris dan Transkrip Rekod, yang mengenal pasti mereka di peringkat antarabangsa sebagai ahli akademik dengan ijazah sarjana muda. Di samping itu, pengiktirafan negeri diberikan sebagai pekerja sosial.

kandungan kursus

Jumlah keseluruhan termasuk Tesis Sarjana Muda adalah sebanyak 15 modul. Di kawasan elektif wajib seseorang boleh memilih salah satu bidang pengkhususan berikut:

  • alt = "Kerja sosial dengan kanak-kanak dan remaja
  • Kaunseling dan kesihatan psikososial
  • Cabaran profesional dalam kerja sosial melalui media digital.

Kursus "alt =" Kerja Sosial "juga menyampaikan pengetahuan dan kecekapan teras profesional dalam bidang berikut, antara lain (untuk gambaran keseluruhan, lihat modul dan acara di bawah maklumat lanjut):

  1. Etika, sosial-falsafah, sosiologi, pedagogi, psikologi, perubatan, pendidikan media, asas undang-undang dan politik kerja sosial
  2. Teori dan Kaedah Kerja Sosial
  3. Pentadbiran, organisasi & pengurusan dalam kerja sosial
  4. alt = "Kerja sosial dalam konteks budaya
  5. Jantina & kepelbagaian
  6. Komunikasi, kerjasama dalam pasukan, pengurusan konflik

aplikasi

Dengan ijazah Sarjana Muda dan sijil profesional sebagai "Staatl. Pekerja Sosial / Pekerja Sosial / Pekerja Sosial "menawarkan anda peluang kerjaya yang luas, dan program ijazah Sarjana Muda yang berjaya juga merupakan asas untuk program ijazah Sarjana, yang seterusnya boleh membawa kepada kedoktoran.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies ... Baca lebih lanjut

The DIPLOMA University is a privately run, state recognized university of applied sciences located in the picturesque medieval city of Bad Sooden-Allendorf in North Hesse. The notation Bad identifies the city as a recognized spa destination with a long tradition in medical wellness and health treatment. Besides the main campus there are notable campus extensions in more than 25 cities in Germany and one in Italy. Baca Ringkas
Bad Sooden-Allendorf , Aalen , Baden-Baden , Berlin , Bochum , Bonn , Friedrichshafen , Hamburg , Hanover , Heilbronn , Kaiserslautern , Kassel , Kitzscher , Magdeburg , Mainz , Mannheim , Munich , Ostfildern , Würzburg , Regenstauf , Nuremberg , Wiesbaden , Wuppertal , Jerman Online + 23 Lagi Kurang