Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer

Umum

Penerangan Program

Sebagai major sains komputer, pelajar mempelajari kemahiran dan teknik yang akan mempersiapkan mereka untuk berjaya dalam karier atau pengajian siswazah. Fokus tumpuan kepada tiga bidang teras: latar belakang umum dalam sains komputer, teori dan penalaran praktikal.

Mempelajari latar belakang umum dalam sains komputer mendidik pelajar tentang teori mengapa dan bagaimana sistem perisian dibangunkan. Pelajar belajar teori dengan menyelesaikan masalah, menentukan penyelesaian kepada masalah dan menganalisis penyelesaian tersebut. Dalam pemikiran praktikal, pelajar mengkaji kepraktisan sistem perisian dengan membangunkan perisian, memajukan penyelesaian prototaip dan menentukan kitaran hayat pembangunan perisian.

Untuk memindahkan pelajar melengkapkan ijazah kejuruteraan atau teknikal dari Sains Gunaan atau Associate of Science dari kolej komuniti yang diiktiraf di peringkat serantau, Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan penekanan dalam Sains Komputer boleh didapati. Sila hubungi Carol Spradling (c_sprad@nwmissouri.edu atau 660.562.1588) untuk maklumat lanjut.

Colden hall spring2017 ch0022

Peluang kerjaya

Lulusan Northwest baru-baru ini telah mendapat pekerjaan dalam kerjaya berikut:

 • Penganalisis aplikasi IT
 • programmer pangkalan data
 • Pembangun Perisian / Jurutera
 • Jurutera sistem
 • Pemaju Web
 • Penyelaras teknologi
 • Pentadbiran sistem
 • Pentadbir Pangkalan Data
 • Jurutera Rangkaian
 • Sistem pentadbir
 • Pemprogram komputer
 • Arkitek Perisian
 • Penganalisis Perisian
 • Arkitek Teknikal

Pengalaman Pembelajaran Berasaskan Profesi

Profesor menggalakkan peluang pembelajaran praktikal untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan. Pelajar digalakkan untuk bercakap dengan guru K-12 tentang kepentingan teknologi dalam kurikulum mereka dan mengajar fundamental sains komputer kepada pelajar dalam gred K-12.

Sekolah Sains Komputer dan Sistem Maklumat setiap tahun menganjurkan pasukan penasihat profesional yang merangkumi lebih daripada 40 orang profesional dari pelbagai industri untuk mengkaji semula kurikulum sains komputer Northwest. Profesional dikemaskini mengenai teknologi baru dan memastikan kurikulum di Northwest kini mempunyai trend.

Ditubuhkan pada tahun 2011, MINIC WIC (Missouri, Iowa, Nebraska, Kansas Women in Computing) membolehkan wanita membincangkan peranan mereka dalam bidang pengkomputeran dan teknologi serta berkongsi pengalaman dan strategi untuk berjaya. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, lebih daripada 240 pelajar, pendidik dan profesional dari rantau ini berkumpul untuk berkongsi keghairahan mereka untuk sains komputer dan teknologi.

ORGANISASI PELAJAR

Persatuan Jentera Pengkomputeran menggalakkan minat dalam komputer dan aplikasi serta menyediakan cara komunikasi bagi individu yang berkongsi kepentingan dalam komputer.

Persatuan Jentera Pengkomputeran - Wanita (ACM-W) meraikan, memaklumkan dan menyokong wanita dalam pengkomputeran dan bekerjasama dengan komuniti saintis komputer, pendidik, majikan dan pembuat dasar untuk memperbaiki persekitaran kerja dan pembelajaran untuk wanita.

Latihan

Walaupun latihan magang tidak dikehendaki dalam bidang teknologi perniagaan, mereka sangat digalakkan untuk mendapatkan pengalaman dunia nyata.

Belajar di luar negara

Kajian Luar Negara adalah peluang bagi pelajar untuk mengaplikasikan pengalaman antarabangsa ke arah perkembangan akademik mereka. Ahli fakulti menyediakan program pengajian jangka pendek yang menyediakan pelajar sebelum, semasa dan selepas program. Terdapat dua jenis program pengajian luar negara: pengajian fakulti dan pengajaran tradisional di luar negara.

Program tradisional ini boleh menjadi program semester, musim panas atau setahun dan diajar oleh institusi rakan kongsi antarabangsa Northwest.

Barat laut kc spring2017 tw 0359

KEPERLUAN

The Northwest Core (48-52 jam)

Mesti termasuk perkara berikut:
CSIS 44101 Yayasan Pengkomputeran
MATH 17117 Precalculus
ATAU
MATH 17118 Aljabar Kolej


3
4

3

Nota: MATH 17117 adalah keperluan Northwest Core untuk Opsyen Math.
MATH 17118 adalah keperluan Northwest Core untuk Pilihan BPA.

Kursus Diperlukan

CSIS 44141 Pemrograman Komputer I
CSIS 44241 Programming Komputer II
Struktur Data CSIS 44242
Seminar Pembangunan Profesional CSIS 44296
CSIS 44345 Organisasi Komputer
CSIS 44349 A Survey of Algorithms
Asas Rangkaian CSIS 44356
CSIS 44460 Sistem Pangkalan Data
Teori dan Pelaksanaan Bahasa Pengaturcaraan CSIS 44525
CSIS 44550 Sistem Operasi
Prinsip Kejuruteraan CSIS 44561
Amalan Kejuruteraan Perisian CSIS 44562
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
kawasan penekanan

Pilih satu atau lebih daripada penekanan berikut:

 • Penekanan Pengurusan Data
<li> Penekanan Pengkomputeran Mudah Alih</li> 
<li> Penekanan Jaminan Maklumat dan Keselamatan</li> 
<li> Penekanan Sains Komputer Teras</li> Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University fo ... Baca lebih lanjut

Originally established in 1905, Northwest Missouri State University is a state-assisted, four-year regional university that also offers graduate degree programs. Northwest Missouri State University focuses on student success - every student, every day. It will be THE university of choice for a comprehensive, exceptional student experience. Baca Ringkas