Ijazah Sarjana Muda Sains dalam mata pelajaran Matematik

Lund University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam mata pelajaran Matematik

Lund University

Program Gambaran Keseluruhan

Ini adalah satu program akademik yang direka untuk pelajar dengan minat yang kukuh dalam matematik, statistik matematik dan pengkomputeran saintifik. Fleksibiliti dan penyesuaian individu adalah kata kunci. Program ini berstruktur dengan cara yang sangat fleksibel, terutamanya yang direka untuk memberi pelajar pengetahuan pepejal teori dalam matematik pada masa yang sama sebagai menyediakan peluang bagi setiap pelajar untuk meneruskan profil pendidikan mereka mengikut kepentingan dan aspirasi kerjaya.

Pelbagai kursus dalam matematik, statistik dan analisis berangka boleh didapati dalam program ini dan boleh digabungkan dengan kursus dari semua bidang sains, ekonomi dan kewangan, kejuruteraan, serta kemanusiaan dan sains sosial yang ada di universiti kami atau di dalam program pertukaran dengan universiti lain.

Bagi pelajar yang mempunyai kepentingan yang kukuh dalam matematik tulen, program ini menawarkan akses dalam kursus di peringkat teori yang lebih tinggi yang boleh diteruskan di Sarjana dan lebih jauh di peringkat PhD.

Bagi pelajar yang berminat di kawasan yang lebih gunaan terdapat tahap yang tinggi fleksibiliti dalam memilih kombinasi kursus sesuai untuk profesion tertentu. Sebagai contoh, kursus dalam statistik matematik dan analisis berangka boleh digabungkan dengan kursus matematik kewangan dan ekonomi. Jalan lain yang biasa adalah menggabungkan kajian dalam bidang matematik dan fizik. Setiap arah membayangkan kombinasi yang berbeza kursus. Kombinasi kursus yang disarankan yang telah ditetapkan yang sesuai untuk arahan yang berbeza boleh didapati dan kaunseling kajian disediakan di seluruh program.

Modul Program / kursus

Program ini terdiri daripada kursus wajib (60 kredit), kursus-kursus elektif (45 kredit) kursus elektif (60 kredit) dan berakhir dengan projek ijazah Sarjana Muda (15 kredit) mengenai topik minat.

Kursus wajib : Bahagian pertama program tiga tahun terbentang selama satu tahun dan meliputi latihan asas dalam analisis matematik dalam satu dan beberapa pembolehubah, aljabar, aljabar linear dan pengaturcaraan pengkomputeran. Kursus-kursus ini merupakan teras teori tersebut menjadi asas kepada matematik, statistik, fizik matematik, ekonomi dan pelbagai bidang lain.

Kursus wajib kursus : Selepas menamatkan kursus wajib, pelajar ditawarkan pelbagai kursus dalam matematik tulen, statistik matematik dan analisis berangka. Matematik diskret, teori nombor, algebra abstrak, topologi, persamaan pembezaan biasa, analisis kompleks, geometri perbezaan adalah beberapa bidang utama dalam matematik tulen yang tersedia. Kursus-kursus dalam statistik matematik, teori kebarangkalian dan pengkomputeran saintifik menyediakan keseimbangan antara teori matematik dan aplikasi praktikal dan memberi latihan dalam mengumpul, menganalisis dan pemodelan data.

Elektif : Kursus elektif boleh dipilih di kalangan kursus yang lebih maju dalam sains matematik serta disiplin lain yang terdapat di Universiti Lund atau dalam program pertukaran dengan universiti lain. Sekurang-kurangnya 30 kredit mesti kursus di luar julat sains matematik. Kebanyakan pelajar memilih untuk menggabungkan kajian matematik mereka dengan fizik, sains komputer atau ekonomi. Tujuan modul ini adalah untuk menawarkan pelajar peluang untuk kedua-dua mendalamkan dan meluaskan pengetahuan mereka mengikut objek mereka sendiri kepentingan.

Projek Sarjana Muda : Projek ini boleh dilakukan dalam matematik tulen, statistik matematik atau analisis berangka mengenai subjek kepentingan yang dipilih dengan kerjasama penyelia. Projek yang berkenaan watak teori tetapi juga boleh dilakukan di kawasan gunaan dalam kerjasama dengan rakan industri.

Peluang Kerjaya

Pertumbuhan masyarakat maklumat telah membawa kepada keperluan yang meningkat untuk memahami dan meramalkan dunia sebenar. Terdapat permintaan yang semakin meningkat bagi orang-orang yang boleh struktur dan menganalisis jumlah yang semakin meningkat dihasilkan dan disimpan data. Sebuah pendidikan matematik menyeluruh menyediakan alat untuk tugas-tugas tersebut.

Matematik wujud dalam manifold pencapaian teknikal dan saintifik. Sebagai contoh, kita boleh menyebut pengertian persamaan kebezaan, yang setakat ini telah menjadi alat yang paling mencukupi untuk menerangkan fenomena dinamik. Subjek matematik memainkan peranan khas sebagai sains yang tepat dengan memberi penekanan kepada aspek kuantitatif. Ini seterusnya menjadikan subjek alat yang sangat relevan dalam beberapa bidang di mana analisis kuantitatif diperlukan. Kemajuan dalam sains dan teknologi, perubatan dan farmakologi, ekonomi dan kewangan hari ini tidak mungkin dilakukan tanpa matematik.

Baca lebih lanjut mengenai program ini di www.lunduniversity.lu.se/bsc-mathematics

Mengapa Lund University?

Ditubuhkan pada tahun 1666, Universiti Lund merupakan salah satu yang tertua, dan universiti utara Eropah luas terbaik. Peringkat di antara 100 universiti teratas di dunia dalam Kedudukan QS 2017/2018, Universiti adalah pilihan # 1 untuk pelajar antarabangsa yang datang ke Sweden - salah satu negara yang paling inovatif, kreatif dan demokratik di dunia.

Jika anda mahu pengalaman bilik darjah global yang sebenar di mana anda boleh memulakan rangkaian antarabangsa anda, Universiti Lund adalah pilihan yang baik untuk dipertimbangkan. Mengalami cara pembelajaran yang berbeza di sebuah negara sebagai salah satu yang terbaik di dunia dalam menyediakan pendidikan tinggi. Kerja kumpulan dan tidak formal hubungan guru-murid memudahkan tahap yang mendalam pembelajaran.

Universiti ini terletak di Lund - sebuah bandar universiti yang menarik dan padat di selatan Sweden, hanya 35 minit dari Copenhagen. Bandar ini terkenal dengan kehidupan pelajar yang meriah dan merupakan rumah kepada banyak kemudahan penyelidikan yang terkemuka di dunia dan syarikat-syarikat antarabangsa.

Ketahui lebih lanjut di www.lunduniversity.lu.se

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 19, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Sweden - Lund, Skåne County
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Sweden - Lund, Skåne County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat