Ijazah Sarjana Muda Rekaan Fesyen

The College of Fashion & Design, Dubai

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Rekaan Fesyen

The College of Fashion & Design, Dubai

Fesyen adalah fenomena budaya, bukan hanya berkaitan dengan pakaian tetapi cara orang pertama berkomunikasi dengan masyarakat melalui cara berpakaian dan pilihan lain yang berkaitan dengan gaya hidup seseorang. Industri fesyen mewakili ekspresi perniagaannya yang melibatkan berjuta-juta orang di seluruh dunia. Kreativiti adalah bidang yang halus yang menerapkan pelbagai jenis maklumat dan memerlukan latar belakang budaya yang mendalam; juga ia memerlukan keupayaan untuk menggunakan budaya tersebut dengan cara peribadi dan asal untuk mewujudkan inovasi.

Program ini merangkumi semua alat yang diperlukan untuk mempersiapkan pelajar untuk menguruskan pelbagai alat yang diperlukan untuk menghadapi industri yang kompleks. Program ini memberikan pelajar sambungan kepada semua aspek industri fesyen, dari reka bentuk dan pembangunan produk, yang akhirnya memberi tumpuan kepada pemasaran dan pengurusan. Syarikat-syarikat kini memerlukan pekerja yang mempunyai pelbagai kemahiran pengurusan untuk membesarkan perniagaan dari peringkat permulaan kepada model perniagaan yang lebih maju. Pelajar memperoleh pemahaman mengenai tekstil, pembinaan pakaian, kriteria kualiti dan barangan pakaian. Pelajar juga akan mengasimilasikan cara untuk memohon konsep yang diperlukan untuk membuat keputusan yang akan mereka hadapi dalam kerjaya masa depan mereka.

Program Wawasan

Program Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Fesyen ini bertujuan untuk memasukkan kurikulum yang akan mengembangkan pemikiran kritis, kreativiti, inovasi, dan kemahiran kepemimpinan di kalangan pelajar untuk menerapkan pemikiran reka bentuk untuk menyelesaikan masalah rumit dalam industri fesyen global dinamik.

Program Misi

Misi Sarjana Muda Rekabentuk Fesyen adalah untuk merangkumi pendekatan pelbagai rupa untuk membentuk profesional yang akan membentuk Industri Fesyen esok dalam Industri dan di bahagian budaya yang lebih mendalam.

Struktur

126 kurikulum kredit direka untuk melengkapkan pelajar dengan pendedahan berdasarkan luas kepada semua aspek Reka Bentuk Fesyen sambil memberi tumpuan kepada bidang Kepekatan tertentu untuk memberi khidmat kerjaya dalam perniagaan fesyen dan industri. Pelbagai kursus yang ditawarkan dalam program ini memperkenalkan pelajar kepada pelbagai kepakaran dan pengetahuan dalam bidang Pendidikan Umum, kawasan fesyen Reka Bentuk fesyen dan pilihan Reka Bentuk Fesyen. 33 kredit dalam kursus Pendidikan Umum untuk pembangunan Peribadi & Profesional, kecekapan dalam Reka Bentuk Fesyen dicapai melalui kajian 54 kursus teras kredit, dan kecekapan dalam bidang perniagaan tertentu dicapai melalui kajian 21 kursus Konsentrasi kredit. 15 kursus elektif kredit dan 3 kredit untuk magang direka untuk memperluaskan pengetahuan dan perspektif pelajar mengenai pendidikan Reka Bentuk Fesyen di luar bidang Konsentrasi mereka.

Kepekatan

  • Komunikasi Visual Konsentrasi
  • Reka Bentuk Aksesori Kepekatan
  • Pilihan untuk Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Fesyen

KEPERLUAN

  • Keperluan Pendidikan Umum
  • Keperluan Teras Fesyen & Reka Bentuk
  • Pengurusan Perniagaan Fesyen
  • Pengurusan Perniagaan Fesyen Pilihan Raya
  • Internship

Strategi Pembelajaran dan Pengajaran

Program Sarjana Muda dalam Reka Bentuk Fesyen diasaskan pada prinsip bahawa pengalaman pendidikan yang paling berkesan menggabungkan pengajaran berstruktur dan pembangunan peribadi. Kursus dirancang untuk menawarkan pelajar peluang untuk memenuhi kedua-dua mata pelajaran teori dan praktikal dalam pendekatan yang saling berkaitan. Pelajar terdedah kepada pelbagai studio informatif dan teknikal yang sering diintegrasikan melalui komponen kursus. Program ini berdasarkan kepada satu siri kaedah pengajaran yang termasuk, ceramah, perbincangan terbuka, studio, amalan dan persembahan untuk memaksa pelbagai subjek dan disiplin yang diperlakukan mengikut sifat mereka dan kepada kemahiran pelajar akan memperoleh. Langkah progresif yang diarahkan sendiri dan pendekatan pasukan untuk Projek akan diadakan untuk menyokong pelajar membangunkan keupayaan untuk bekerja dalam persekitaran profesional dengan orang lain dan menjadi pemain pasukan yang efektif dan, pada masa yang sama untuk mendorong kreativiti individu dalam definisi sendiri identiti.

Kecekapan Reka Bentuk Fesyen diperolehi

Tokoh profesional seorang pereka fesyen sedang berubah-ubah; kebanyakannya didominasi oleh pasaran global yang memerlukan pereka untuk menghasilkan idea dan produk dengan pantas. Pada masa ini peningkatan bilangan koleksi yang dihasilkan sepanjang satu tahun adalah begitu tinggi sehingga ia mendorong para pereka di bawah tekanan kreatif sering tidak dapat dilaksanakan dengan tujuan disiplin ini. Namun, dalam perubahan ini, terdapat ruang yang luas untuk pendekatan inovasi dan pelbagai. Program ini bertujuan untuk menawarkan pelajar alat-alat teknikal dan kreatif untuk dapat menghadapi tahap yang pantas secara profesional dan, untuk menjadikan mereka dapat membentuk cadangan baru bukan sahaja dari segi reka bentuk tetapi sebagai model perniagaan baru. Kerjaya untuk pereka adalah lebih merangkumi pengetahuan mengenai pasaran agar menjadikan mereka mampu menjalankan perniagaan mereka sendiri, baik sebagai perunding maupun pengusaha. Sumbangan industri terhadap program ini, baik dari segi tetamu dan magang akan menyokong pelajar untuk memasuki domain ini dengan pendekatan yang lebih konkrit. Pelajar juga akan mendapat visi mengenai isu-isu yang paling kritikal dalam bidang disiplin. Ini akan membolehkan mereka menyatakan amalan terbaik untuk menghadapi isu-isu etika, kemampanan, dan perbezaan budaya dalam dunia global. Pelajar akan dapat menghadapi dan membangunkan kehadiran dalam talian semua elemen selepas tamat program.

Penilaian

Kursus akan dinilai pada pelbagai output termasuk: lisan, bertulis, digital, persembahan visual serta lebih banyak persembahan teknikal yang mendalam seperti prototyping ad mock ups. Tugasan akan dirancang untuk membantu pelajar mengembangkan pengetahuan, kemahiran dan keyakinan untuk mencapai potensi penuh mereka. A 'umpan balik' pada pendekatan tugas penilaian akan digunakan untuk membantu pelajar memperbaiki tahap prestasi semasa mereka untuk penilaian masa depan. Setiap pelajar akan diberikan penasihat yang akan mentor dan memantau kemajuan pelajar.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 29, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Emiriah Arab Bersatu - Dubai
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Emiriah Arab Bersatu - Dubai
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat