PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM BAHASA INGGERIS

Yang Ijazah Sarjana Muda Rekabentuk Produk (240 ek) menyediakan profesional yang boleh membangunkan projek-projek alam teknologi dan teknikal, dari elektronik pengguna atau barang modal, untuk perabot, lampu hiasan atau objek.

Ciri-ciri fizikal dan fungsi diajar untuk mendapatkan produk yang akan dihasilkan secara industri dan beroperasi seperti yang dikehendaki dengan kecekapan dan kualiti yang tinggi. Juga perolehan kemahiran untuk menilai dan menyelesaikan masalah, keperluan dan keperluan yang melibatkan perasmian produk, menentukan kualiti industri dan integrasi yang betul ke dalam pasaran. Akhir sekali, pemahaman bahawa reka bentuk bukan sahaja dianjurkan untuk syarikat-syarikat untuk meningkatkan kecekapan dan keuntungan mereka: ia juga mempunyai fungsi sosial, kerana kualiti keadaan campur tangan alam sekitar dan kehidupan rakyat.

Hasil Profesional: Produk berjenama, perabot bandar, produk untuk mobiliti, pembungkusan, aksesori rumah, penyelidikan bahan, pereka bentuk model 3D, barang dagangan, dan lain-lain

Ijazah Sarjana Muda Rekabentuk Produk menawarkan jalan formatif di mana pelajar belajar untuk memahami dan menjangka permintaan pasaran, bekerja dengan tujuan perniagaan dan menterjemahkannya ke dalam projek yang ditetapkan untuk dilaksanakan perindustrian. Ia menggalakkan perkaitan konsep sendiri, untuk meramalkan trend dan gaya pengguna, terima kasih kepada pemahaman desakan pasaran. Ia juga menyediakan pengetahuan tentang bahan dan teknologi pengeluaran untuk melaksanakan projek. Di luar dari kefahaman teori projek ini, pelajar memberi tumpuan kepada analisis teknologi, ergonomik dan kebolehgunaan.

Tahun pertama memberi tumpuan kepada mendapatkan konsep asas reka bentuk, budaya dan projek kaedah. Pelajar belajar untuk berani untuk mencipta dan berkomunikasi.

Tahun kedua tertumpu kepada membangunkan kreativiti sendiri secara individu, dan mula belajar alat khusus, seperti: pemodelan, sistem produktif, mekanikal dan digital, lakaran dan bercerita, Badak, Cad dan komunikasi dengan menggunakan Illustrator, Photoshop dan komunikasi lisan.

Tahun ketiga bermakna permulaan kerjasama dengan syarikat-syarikat dan baru, lebih banyak projek teknikal dan rumit, dengan prototaip dan kos sebenar. Kerja dibangunkan dalam pasukan melintang terdiri oleh pelajar Produk, Negeri dan reka bentuk Pengangkutan. Di samping itu, bahan-bahan baru akan dikaji seperti bahan mampan atau teknologi, nanobahan, dan lain-lain

Pada tahun yang keempat pelajar mengambil intership wajib di syarikat dan masing-masing memilih profil profesional. Pengurusan kreatif memperoleh suatu kaitan yang baik melalui pengurusan projek dan pemikiran semula, mengubahsuai dan penapisan projek untuk bertindak balas dengan baik dengan keperluan pengguna dan pasaran. Akhir sekali, projek ijazah terakhir dibangunkan dengan kerjasama dengan syarikat-syarikat yang sebenar, di mana prototaip dihasilkan. Dalam kes-kes yang berjaya, mereka prototaip akan berkembang dan mengeluarkan yang akan dilancarkan ke dalam pasaran.

Program diajar dalam:
English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
13,000 EUR
Deadline
Sep 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Sep 1, 2023
Tarikh tutup permohonan
Sep 1, 2019

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Sep 1, 2019
End Date
Sep 1, 2023