Ijazah Sarjana Muda rasmi dalam Reka Bentuk Grafik

IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda rasmi dalam Reka Bentuk Grafik

IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM BAHASA INGGERIS

Yang Ijazah sarjana muda dalam Rekabentuk Grafik (240 ek) menyediakan pereka visual yang mampu merancang, pengaturcaraan dan mewujudkan komunikasi visual, kedua-dua dalam talian dan di luar talian, untuk merangsang pengguna. Dengan menggabungkan imej dan teks, pelajar boleh membangunkan dari imej jenama, pengiklanan, reka bentuk editorial, reka bentuk papan tanda timbul, reka bentuk antara muka web, melalui tipografi dan kod warna, untuk membayangkan dan mencipta mesej.

Hasil Profesional: pereka grafik, komunikator visual, pengarah kreatif, pengarah seni, seter dan penjenamaan pakar, imej korporat, editorial, pembungkusan, papan tanda, grafik komputer, laman web, gerakan grafik, dan lain-lain

Ijazah Sarjana Muda dalam Rekabentuk Grafik menawarkan pendidikan mengenai proses kreatif penyiasatan, mentafsir, konsep dan pengeluaran dengan tujuan untuk berkomunikasi, menonjolkan dan mencari penyelesaian inovatif untuk produk, jenama atau ruang. Budaya projek adalah penggerak didactics, berdasarkan pembelajaran eksperimen melalui tugasan daripada syarikat-syarikat yang sebenar.

Tahun pertama ijazah ini memberi tumpuan kepada mendapatkan konsep asas reka bentuk, budaya dan projek kaedah. Pelajar belajar untuk berani untuk mencipta dan berkomunikasi.

Mulai dari tahun kedua, perlu alat pengurusan teknologi dan projek yang diterokai, untuk menyampaikan mesej visual mudah dan berkesan melalui pembangunan kreativiti sendiri dan proses metodologi antara disiplin. Pelajar menumpukan perhatian kepada ilmu pada Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Selepas Kesan, Apple Final Cut, dan lain-lain Juga, beberapa elemen ditekankan, seperti tipografi dalam konteks editorial, bahasa naratif dalam keping audiovisual dan grafik gerakan.

Pada tahun ketiga pelajar mula menghubungi dengan syarikat-syarikat dan juga untuk membangunkan projek-projek yang lebih teknikal dan rumit, dengan prototaip dan kos sebenar tersirat, sebagai tambahan kepada reka bentuk identiti korporat, pembungkusan, papan tanda, poster dan lain-lain

Pada tahun yang keempat pelajar mengambil latihan wajib di syarikat dan masing-masing memilih profil profesional. Pengurusan kreatif memperoleh suatu kaitan yang baik melalui pengurusan projek dan keupayaan melaksanakan pengetahuan yang diperoleh pada tahun-tahun sebelumnya. Akhirnya, projek ijazah terakhir dibangunkan dengan kerjasama dengan syarikat-syarikat yang sebenar, di mana prototaip dihasilkan. Dalam kes-kes yang berjaya, mereka prototaip akan berkembang dan akan dihasilkan untuk melancarkan mereka ke dalam pasaran.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
12,800
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat