PROGRAM INI ADALAH YANG DIAJAR DALAM BAHASA INGGERIS

Yang Ijazah sarjana muda dalam Hiasan Dalaman (240 ek) menyediakan profesional yang mampu merancang ruang dalaman, dari sebuah rumah persendirian, ruang komersial, berdiri untuk yang adil atau ruang pameran, serta perabot atau keping khas terima kasih kepada pengetahuan asas mereka pada reka bentuk produk.

Pelajar-pelajar belajar untuk melihat trend dan bagaimana gaya berubah dalam konteks sosial dan budaya, dan juga untuk memahami dan mentafsir desakan dan harapan setiap pelanggan tertentu, di samping menggalakkan kreativiti dan kebebasan ekspresi, dan menghormati permintaan daripada pengguna dan masalah teknikal yang boleh terlibat. Ini kebolehan timbul terima kasih kepada memperoleh kepekaan besar kepada projek dan budaya antara disiplin.

Hasil Profesional: Seni bina dalaman, penghias, pereka dalaman, tidak kekal ruang berjenama dan lain-lain

Ijazah Sarjana Muda dalam Interior Design (240 ek) menawarkan laluan pendidikan yang mengajar pelajar untuk merancang ruang dalaman, yang bertindak balas kepada ciri-ciri fizikal dan fungsi ruang sekitar seseorang individu. Untuk berbuat demikian, terdapat satu kajian analisis keperluan fungsi dan ergonomik dan keperluan emosi: untuk merasa dilindungi dan selamat walaupun ruang.

Pada masa yang sama, aspek komunikasi mengambil relevan, baik dalam ruang dan gerakan grafik, dengan mengambil kira pergerakan pengguna akhir dalam ruang yang direka. Aktiviti ini menggabungkan sumbangan kreatif dengan penyelidikan mengenai trend baru, penggunaan bahan-bahan baru dan aplikasi teknologi, sentiasa menghormati alam sekitar.

Tahun pertama ijazah ini memberi tumpuan kepada mendapatkan konsep asas reka bentuk, budaya dan projek kaedah. Pelajar belajar untuk berani untuk mencipta dan berkomunikasi.

Tahun kedua memberi tumpuan kepada pembangunan kreativiti sendiri secara individu, dan mula mengkaji pengkhususan yang berkaitan dengan alat-alat seperti: merangka pembinaan, pemasangan, ruang, jumlah dan lampu, Autocad, Badak dan 3D Max, pengurusan pembinaan dan kos, dan komunikasi dengan menggunakan Illustrator dan Photoshop dan komunikasi lisan.

Tahun ketiga bermakna permulaan kerjasama dengan syarikat-syarikat dan baru, lebih banyak projek teknikal dan rumit, dengan prototaip dan kos sebenar. Kerja dibangunkan dalam pasukan melintang terdiri oleh pelajar Produk, Negeri dan reka bentuk Pengangkutan. Di samping itu, bahan-bahan baru akan dikaji seperti bahan mampan atau teknologi, nanobahan, dan lain-lain

Pada tahun yang keempat pelajar mengambil latihan wajib di syarikat dan masing-masing memilih profil profesional. Pengurusan kreatif memperoleh suatu kaitan yang baik melalui pengurusan projek dan pemikiran semula, mengubahsuai dan penapisan projek untuk bertindak balas dengan baik dengan keperluan pengguna dan pasaran. Akhir sekali, projek ijazah terakhir dibangunkan dengan kerjasama dengan syarikat-syarikat yang sebenar, di mana prototaip dihasilkan. Dalam kes-kes yang berjaya, mereka prototaip akan berkembang dan mengeluarkan yang akan dilancarkan ke dalam pasaran.

Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 1, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
14,200 EUR
Deadline
Sep 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 1, 2019
End Date
Sep 1, 2023
Tarikh tutup permohonan
Sep 1, 2019

Sep 1, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Sep 1, 2019
End Date
Sep 1, 2023