Ijazah Sarjana Muda Perniagaan (perakaunan dan kewangan)

La Trobe University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Perniagaan (perakaunan dan kewangan)

La Trobe University

Menggabungkan asas yang kukuh dalam perniagaan dengan dua pengkhususan utama dalam perakaunan dan kewangan melalui kursus ini. Anda akan lulus dengan utama akreditasi profesional dalam perakaunan serta pengetahuan dan kemahiran dalam kewangan korporat, kewangan antarabangsa, pengurusan risiko dan pelaburan dan pengurusan portfolio.

Lebih tiga tahun, anda akan belajar prinsip-prinsip perniagaan utama, membina pemahaman tentang sistem perakaunan, membangunkan kemahiran untuk kebaikan membuat keputusan, memahami bagaimana untuk merancang dan mengawal kewangan perniagaan, dan mendapat pengetahuan tentang isu-isu kemampanan dan keusahawanan.

Hubungan rapat kami dengan perniagaan dan industri rakan kongsi termasuk Deloitte, PwC dan ANZ Bank akan membantu anda membina rangkaian profesional anda semasa anda belajar.

Keperluan Bahasa Inggeris

IELTS (Akademik) Perincian 6.0 tanpa band individu skor kurang daripada 6.0; Ujian berasaskan kertas TOEFL - skor minimum keseluruhan 550 dengan skor 5 atau lebih dalam Ujian Bertulis Bahasa Inggeris; Ujian berasaskan Internet TOEFL - skor minimum keseluruhan 60 dengan sekurang-kurangnya untuk SLR 18; W 22; Disiapkan dengan memuaskan Inggeris untuk lanjut Pengajian Lanjutan Peringkat 5B (EFS5 UG minimum 60 peratus) yang boleh diperoleh dari La Trobe Melbourne. La Trobe Melbourne; untuk maklumat lanjut sila layari laman web La Trobe Melbourne; La Trobe Melbourne Asasi: 60 keputusan akhir peratus pada kursus; Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar di institusi pengajian tinggi boleh diterima. Sila ambil perhatian: Bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar dalam kajian sebelum ini tidak akan diterima sebagai asas kemasukan (English) bagi kursus-kursus di mana keperluan skor ujian yang diluluskan adalah di atas yang IELTS 6.5 tanpa band menjaringkan lebih rendah daripada 6.0. Pearson Ujian Bahasa Inggeris (Akademik) (PTE): skor minimum 57 tanpa kemahiran komunikatif skor kurang daripada 50.

Cambridge Sijil Advanced English (CAE): gred B atau lebih tinggi.

Cambridge Sijil Kemahiran dalam bahasa Inggeris (CPE): a gred lulus C atau lebih tinggi; Atau diluluskan bersamaan antarabangsa.

Syarat kemasukan akademik

 • LTM Asasi - 60
 • Aust. Yr 12 (ATAR) 2014 (indikatif sahaja) - 50
 • Baccalaureate Antarabangsa - 24
 • GCE A Levels - 7
 • HKDSE - 2 x Aras 4
 • Sri Lanka A Levels - CCC
 • STPM - 8
 • Sijil Menengah Norway Upper - 3.5
 • Sweden Slutbetyg - G
 • Semua Sen SC India (Best 5 Mata Pelajaran) - 60
 • Vietnam (12 Tahun) - 8
 • Indonesia (SMA) - 7.5
 • GAC Cert. IV - GPA 2.6
 • Gaokao - lihat: laman web

Jika anda tidak memenuhi syarat kemasukan anda mungkin berminat dalam Asasi La Trobe dan Program Diploma, yang menyediakan satu laluan alternatif kepada program ijazah La Trobe. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web La Trobe Melbourne.

Pra-syarat tertakluk

Unit 3 dan 4: skor kajian sekurang-kurangnya 25 dalam bahasa Inggeris (EAL) atau 20 dalam apa-apa bahasa Inggeris lain. Pemohon yang mempunyai kelayakan yang setanding akan dipertimbangkan.

Pengiktirafan Profesional

Sebaik sahaja anda lulus, anda akan layak untuk menyertai badan-badan profesional seperti CPA Australia, Institut Akauntan Bertauliah Australia (ICAA), Institut Akauntan Awam (IPA), dan Persatuan Akauntan Bertauliah (ACCA).

Peluang kerjaya

Graduan telah mendapat pekerjaan di syarikat-syarikat seperti BHP Billiton, Imarex dan Accenture Australia sebagai penganalisis kewangan, broker derivatif dan perunding.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Australia - Melbourne, Victoria
Tarikh mula : Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2019
Australia - Melbourne, Victoria
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat