Ijazah Sarjana Muda Perdagangan

University of the South Pacific USP

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Perdagangan

University of the South Pacific USP

Bacelor Commerce ialah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus adalah pada 200 peringkat dan lapan kursus adalah pada 300 peringkat termasuk dua 100-tahap dan dua 200-tahap kursus universiti.

Disiplin dibenarkan sebagai utama bagi Ijazah Sarjana Muda Perdagangan pada tahun 2017 adalah:

 • perakaunan
 • Pengurusan Perniagaan Antarabangsa
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan pelancongan
 • Perbankan
 • EKONOMI
 • Pengurusan, Tourism
Commerce_pexels-photo-265.087

perakaunan

Ditawarkan oleh Pusat Pengajian Perakaunan dan Kewangan (SOAF) yang merupakan yang terbesar daripada tujuh buah sekolah di Fakulti Perniagaan dan Ekonomi. Objektif utama sekolah termasuk menyediakan kursus dalam bidang Perakaunan dan Kewangan yang boleh diakses dan relevan kepada semua pelajar di rantau ini, dengan pengajaran berkualiti tinggi, pembelajaran dan perkhidmatan sokongan; dan untuk melibatkan diri dalam penyelidikan yang mempunyai sumbangan penting dengan tatatertib perakaunan dan implikasi dasar berkaitan.

Perakaunan, di bawah jurusan perdagangan yang diiktiraf oleh Fiji Institute of Accountants (FIA) dan baru-baru CPA Australia.

logo

Syarat kemasukan:


Untuk diterima masuk ke perkhidmatan utama Perakaunan dari pemeriksaan Borang Senat diiktiraf 7 atau yang setaraf, seseorang hendaklah lulus matematik dalam peperiksaan itu.
Pelajar yang mengambil pengkhususan dalam Perakaunan dikecualikan daripada UU100 tetapi akan berbuat komponen Literasi Maklumat (UU100A). yang Sekolah Pentadbiran Awam dan Pengurusan ialah penyedia utama pendidikan berkualiti tinggi pengurusan, program latihan, penyelidikan dan perundingan di Fiji, Wilayah South Pacific dan di luar Wilayah ini. Sekolah ini mempunyai kini lebih 3,500 pelajar yang mengikuti ijazah pertama dan lepasan ijazah.
Sekolah ini menawarkan terutamanya tiga aliran program pendidikan dan latihan dalam bidang topik:

 • Pentadbiran Awam dan Pengurusan
 • Pengurusan Sumber Manusia dan Hubungan Pekerjaan
 • Perniagaan dan Pemasaran Antarabangsa

Selain program ijazah, Sekolah menawarkan program lepasan ijazah termasuk program Doktor Falsafah (PhD) secara penyelidikan Master dan.

Kami mempunyai pasukan yang kuat dan dinamik ahli akademik yang komited untuk membantu pelajar-pelajar kita menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik dan menjadi pemimpin masa depan dalam bidang yang mereka pilih. graduan kita mendapat keputusan cemerlang dalam kedua-dua sektor awam dan swasta di Wilayah ini. Sebahagian daripada mereka telah mengambil kedudukan penting dalam organisasi antarabangsa seperti Program Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNDP), Agensi Kerjasama Antarabangsa Jepun (JICA) dan Kumpulan Wang Pembangunan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk Wanita (UNIFEM).

Kami bercita-cita ke arah kecemerlangan dalam penyelidikan yang terbukti dengan penerbitan kakitangan kami dalam beberapa jurnal antarabangsa sangat kedudukan. Sekolah kami juga telah memainkan peranan penting dalam menasihati kerajaan tempatan dan perniagaan melalui pelbagai perundingan dan penyelidikan projek-projek seperti Australia-Aid dibiayai Pacific Island Negara Pentadbiran Awam (PICPA) Skim dan Penyelidikan dan Pembangunan Pertanian Inisiatif Pasifik (PARDI). Di samping itu, sekolah telah mencapai di luar Wilayah, secara aktif bekerjasama dengan rakan-rakan antarabangsa dari Amerika Syarikat dan Australia, sebagai contoh, dalam projek-projek penyelidikan yang menangani isu-isu dan keperluan tempatan.

Perbankan

Perbankan sebagai sebahagian daripada 3 tahun Ijazah Sarjana Muda Perdagangan program ini menyediakan pelajar dengan peluang untuk belajar topik penting seperti Pengenalan kepada Institusi Kewangan dan Pemasaran, Pengurusan Perbankan, Undang-undang Perbankan dan Pengurusan perbankan Advanced pada tahap sarjana muda.

EKONOMI

Terdapat banyak inisiatif baru yang menarik dan peluang bahawa School of Economics menawarkan kepada pelajar - keahlian untuk Ekonomi Persatuan Pelajar; mod blended menawarkan kursus dalam Statistik Rasmi Program; peluang kepada pelajar untuk menamatkan pengajian dalam bidang ekonomi utama melalui jarak dan mod fleksibel pengajian; penyertaan dalam kemas kini ekonomi dan perdebatan dasar awam; dan pengajaran, pembelajaran dan penyelidikan persekitaran yang menarik.
Terdapat rekod yang cemerlang meletakkan pelajar siswazah dalam sangat kompetitif bukaan kerjaya Pasifik dan antarabangsa dalam sektor-sektor awam dan swasta.

Ijazah dalam bidang Ekonomi merupakan kelayakan yang fleksibel, yang boleh membuka pintu kepada pelbagai jenis kerjaya yang menarik dan baik membayar. graduan kami boleh didapati di seluruh Pasifik pada pelbagai Kementerian Kerajaan, Bank Reserve, Perdagangan dan Bank Pembangunan, dan dalam pelbagai pertubuhan-pertubuhan serantau dan antarabangsa seperti PBB, Suruhanjaya Pasifik Selatan, Forum Sekretariat South Pacific, Program Alam Sekitar South Pacific Regional dan USP sendiri. graduan kami juga kedudukan yang baik dalam sektor awam dan swasta seluruh dunia.

Pengurusan pelancongan

Pelajar mempunyai peluang untuk belajar tentang pengurusan industri pelancongan seperti isu-isu utama dan trend dalam industri, dan membangunkan kemahiran strategik dan visi untuk menangani cabaran di tempat kerja seluruh industri-industri di seluruh dunia. Pengurusan Pelancongan oleh itu ditawarkan sebagai satu utama dalam program BCom pengkhususan utama, dan sebagai kecil. Alternatif, Ijazah Sarjana Muda Perdagangan Pengurusan Pelancongan dan Hospitaliti adalah program ijazah ditetapkan menggabungkan pelancongan dan pengurusan hospitaliti.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Fiji - Suva, Central Division
Tarikh mula : Feb. 2019, Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019, Sept. 2019
Fiji - Suva, Central Division
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat