Ijazah Sarjana Muda Perakaunan

Al-Ahliyya Amman University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Perakaunan

Al-Ahliyya Amman University

perakaunan

Ditubuhkan جامعة عمان الأهلية pada 1990/09/01, adalah yang universiti swasta pertama dalam yang Hashemite Kingdom of Jordan. pertubuhan berkenaan disertai dengan penubuhan jabatan perakaunan di 1990/09/01, yang mendapat akreditasi khas daripada Kementerian Pengajian Tinggi di bawah Pengajian Tinggi Majlis Resolusi No. (902) bertarikh 1994/07/02 adalah tamat pengajian kumpulan pertama Jabatan Perakaunan dalam tahun akademik 1993 - 1994, dan bilangan kelompok graduan sehingga tahun akademik 2013-2014 / 21 / Fuga.

Untuk membangunkan pelan kajian adalah akses jabatan di bahagian perakaunan pelan di universiti-universiti tempatan, serantau dan antarabangsa perbahasan dan diterima pakai oleh rujukan untuk perbandingan, juga diberi taklimat mengenai kajian bidang Jordan Persatuan Akauntan Awam Bertauliah Malaysia dan pejabat audit terkemuka tempatan untuk mengenal pasti asas-asas kejayaan juruaudit dan akauntan dan keperluan pasaran buruh tempatan dan Arab dan pekerjaan dalam seksyen mengajar rancangan untuk jabatan.

Oleh itu, ia telah dikemaskini pelan kajian untuk memenuhi keperluan amalan dalam persekitaran perniagaan moden, dengan mengambil kira:

Meningkatkan graduan kebolehan pelajar dalam penggunaan komputer dan aplikasi komputer dalam perakaunan perniagaan, audit, dan membiasakan mereka dengan perisian perakaunan yang wujud dalam pasaran tempatan dan Arab.

Meneruskan untuk mengemaskini kandungan kursus perakaunan dan mengambil kira evolusi dan perkembangan dalam piawaian pelaporan kewangan antarabangsa dan piawaian pengauditan antarabangsa, terutamanya bahawa perakaunan adalah bahasa perniagaan dan ia telah memasuki peringkat globalisasi, penyediaan dan pembentangan laporan kewangan disatukan adalah mengikut piawaian pelaporan kewangan antarabangsa, dan diterbitkan dalam pasaran kewangan dan bursa saham global.

Memberi tumpuan kepada dalam bahasa Arab, bahasa Inggeris dan menulis laporan perakaunan untuk membantu dalam kemahiran komunikasi membuat keputusan.

mesej

Menyediakan graduan berkelayakan dengan pengetahuan dan profesional kemahiran dalam bidang perakaunan dengan mengikuti perkembangan sains dan teknologi, untuk memenuhi keperluan baru muncul pasaran buruh

objektif

  • Pelajar menyediakan profesional dalam bidang perakaunan.
  • Mendalamkan trend positif dan etika profesional di kalangan pelajar.
  • Pembangunan kemahiran dan kebolehan ahli fakulti untuk bersaing dengan perkembangan baru dan penyelidikan saintifik.
  • Sejajar dengan keperluan pasaran buruh dan seiring dengan perkembangan ilmu melalui pemodenan dan pembangunan program akademik berterusan.
  • Adoption projek dan kerjasama dengan institusi masyarakat setempat.
This school offers programs in:
  • English
  • Bahasa Arab


Tarikh Akhir Kemaskini March 14, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Jordan - Amman, Amman Governorate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Jordan - Amman, Amman Governorate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat