Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dengan jurusan Sistem Maklumat Komputer

Umum

Penerangan Program

Major dalam Sistem Maklumat Komputer melibatkan kajian dan analisis maklumat organisasi dan reka bentuk sistem pengumpulan dan pemprosesan maklumat menggunakan komputer. Pelajar akan memberi tumpuan kepada pengkomputeran, sains komputer, dan sistem maklumat lain.

Pittsburg State University menawarkan pelajar dalam program Sistem Maklumat Komputer dua bidang penekanan yang berbeza: Jaminan Maklumat dan Keselamatan Komputer dan Reka Bentuk Sistem.

Jaminan Maklumat dan Penekanan Keselamatan Komputer

Jaminan Maklumat dan Keselamatan Komputer menangani keperluan yang semakin meningkat untuk melindungi maklumat yang disimpan dan diproses oleh sistem komputer dan dikomunikasikan menggunakan rangkaian komunikasi moden.

Asas program ini bermula dengan pemahaman tentang peranan maklumat dalam masyarakat kontemporari, cara teknologi untuk menyimpan, menghantar, dan menghasilkan maklumat, dan pentingnya memastikan bahawa maklumat akan tepat, sulit, dan tersedia.

Penekanan Reka Bentuk Sistem

Program Reka Bentuk Sistem di Pittsburg State University menggunakan program Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan untuk memberi kesedaran persekitaran mengenai peranan maklumat dalam firma dan menggabungkannya dengan program Sistem Maklumat yang menyediakan asas teknologi yang kukuh yang menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam pengaturcaraan komputer, reka bentuk dan analisis sistem, pengaturcaraan dan pentadbiran pangkalan data, dan sokongan teknologi maklumat.

Coding

Pilihan kerjaya

Lulusan program layak untuk banyak peranan termasuk:

 • Pengaturcara industri
 • Pakar sokongan teknologi maklumat
 • Pemrogram
 • Penganalisis Sistem Komputer
 • Pengurus Sistem Maklumat Komputer
 • Pengendali Sistem Maklumat Komputer
 • Pentadbir Pangkalan Data
 • Pentadbir Sistem Rangkaian dan Komputer
 • Dan banyak lagi

Permohonan

Sekiranya anda tidak memenuhi salah satu syarat yang dijamin, anda masih digalakkan untuk memohon. Permohonan anda akan disemak secara individu.

 • Semasa anda memulakan permohonan kemasukan ke Pittsburg State University , sila perhatikan ciri-ciri aplikasi dalam talian kami berikut:
 • Aplikasi dalam talian direka untuk membolehkan anda maju sebagaimana yang dijadualkan oleh jadual anda. Kami mendorong anda untuk menyelesaikan proses dalam satu sesi, tetapi jika itu tidak mungkin, anda boleh keluar setelah menyimpan bahagian mana pun dan kembali kemudian untuk menyelesaikan yang lain.
 • Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai bahagian aplikasi, sila klik di dekat item tersebut. Kotak akan muncul dengan maklumat tambahan mengenai item tertentu.
 • Setiap bahagian aplikasi disenaraikan di sebelah kiri skrin. Butang sambung di bahagian bawah setiap skrin akan menyimpan maklumat yang telah anda lengkapkan di bahagian tersebut dan memindahkan anda ke bahagian seterusnya.
 • Apabila bahagian selesai, a akan muncul di sebelah bahagian itu. Anda masih boleh menambahkan maklumat tambahan ke bahagian yang lengkap.
 • Permohonan kemasukan anda tidak boleh dihantar sehingga semua bahagian lengkap.
 • Pembayaran yuran permohonan diperlukan sebelum permohonan anda diproses.
 • Sekiranya anda akan melamar sebagai pelajar baru yang menuntut ijazah, pastikan anda mempunyai salinan transkrip sekolah menengah anda atau senarai kerja kursus sekolah menengah anda yang lain, termasuk IPK dan nilai kursus. Anda tidak akan dapat melengkapkan permohonan anda dengan tepat tanpa maklumat ini tersedia. Pemohon mesti menunjukkan kursus, nilai, kredit, dan skor ujian pada aplikasi yang akan digunakan oleh Pejabat Kemasukan untuk membuat keputusan kemasukan awal. Atas permintaan, transkrip rasmi dan skor ujian diperlukan untuk pengesahan.
 • Permohonan kemasukan dan biasiswa mesti diisi dan dihantar bersama dengan semua transkrip yang diperlukan dan dokumentasi tambahan selewat-lewatnya pada 1 Februari (atau 15 Disember untuk pelajar pindahan yang bermula pada semester musim bunga) untuk layak mendapat Biasiswa Kemasukan. Biasiswa Kemasukan akan diberikan bergantung pada pembiayaan. (Maklumat yang dilapor sendiri tidak diterima untuk tujuan biasiswa).

Kos

Kemampuan yang anda perlukan. Fleksibiliti yang anda mahukan. Program Tuisyen Rata-rata kami membolehkan pelajar sarjana sepenuh masa (mendaftar sekurang-kurangnya 12 jam kredit) dan pelajar siswazah (mendaftar dalam 9 atau lebih jam kredit) untuk membayar satu kadar tuisyen tanpa mengira jumlah kredit yang diambil. Ingin meneroka topik di luar jurusan anda atau mengikuti kursus tambahan untuk membantu mempercepat tarikh tamat pengajian anda? Terima kasih kepada Flat-Rate kami, anda boleh melakukannya tanpa membayar yuran tambahan. Sama ada anda mengambil masa 10 jam atau 20 jam, anda membayar kadar yang sama.

Tuisyen & kos dalam Negeri setiap semester (tahun akademik 2019-2020)

Tuisyen (kadar tetap, termasuk yuran kampus) $ 3,669
+ Buku & Bekalan (dianggarkan) $ 500
+ Tempat Kediaman di Kediaman (dianggarkan) $ 3,998
Jumlah Semester (anggaran)
Jumlah Tahun Akademik * (dianggarkan)
$ 8,167
$ 16,334

Tuisyen & kos luar negeri setiap semester (tahun akademik 2019-2020)

Tuisyen (kadar tetap, termasuk yuran kampus) $ 9,341
+ Buku & Bekalan (dianggarkan) $ 500
+ Tempat Kediaman di Kediaman (dianggarkan) $ 3,998

Jumlah Semester (anggaran)
Jumlah Tahun Akademik * (dianggarkan)

$ 13,839
$ 27,678

Tuisyen & kos pelajar antarabangsa setiap semester (tahun akademik 2019-2020)

Tuisyen (kadar tetap, termasuk yuran kampus) $ 18,682
+ Insurans Penyakit / Kemalangan - Perlindungan 12 bulan (Wajib) $ 1,772
+ Buku & Bekalan (dianggarkan) $ 1,000
+ Perbelanjaan Hidup (dianggarkan) $ 7,996
+ Orientasi & Pematuhan SEVIS $ 80
Jumlah Tahun Akademik * (dianggarkan) $ 29,530


Biasiswa dan bantuan kewangan

Pitt State menawarkan pelajarnya banyak peluang untuk mendapat biasiswa & bantuan kewangan. Kami memahami bahawa, sebagai pelajar, tumpuan anda harus tertumpu pada kelas dan bukan pada kertas kerja. Para profesional di Pejabat Bantuan Kewangan Pelajar kami ada di sini untuk memberi anda maklumat yang anda perlukan untuk membuat pilihan yang tepat mengenai bantuan kewangan. Hampir 80 peratus pelajar Pitt State menerima semacam bantuan kewangan, termasuk:

 • Pemberian: bantuan yang tidak memerlukan pembayaran balik
 • Biasiswa: anugerah untuk pelajar yang telah menunjukkan pencapaian akademik yang unggul atau memenuhi kriteria tertentu, yang tidak memerlukan pembayaran balik
 • Pekerjaan: sekitar 10% pelajar kita bekerja di kampus
 • Pinjaman: pinjaman boleh dibuat kepada ibu bapa dan / atau pelajar, dan mesti dilunaskan

Dalam banyak kes, profesional bantuan kewangan pelajar kami dapat membantu anda menggabungkan pilihan ini ke dalam pakej peribadi yang sesuai dengan keperluan individu anda. Jumlah bantuan yang anda terima adalah berdasarkan jangkaan sumbangan keluarga anda untuk kos pendidikan anda. Penting untuk mendapatkan permohonan lebih awal - Biasiswa Kemasukan untuk pelajar baru yang masuk dan pelajar pindahan diberikan berdasarkan urus kedatangan pertama, sehingga dana habis. Permohonan semester musim luruh dijadualkan pada 1 Februari, dan 15 Disember untuk semester musim bunga. Tarikh akhir pada tarikh ini:

 • Permohonan Kemasukan
 • Permohonan biasiswa
 • Semua dokumentasi yang diperlukan (maklumat yang dilaporkan sendiri tidak diterima untuk tujuan biasiswa)
Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Looking for a university with a traditional campus feel, competitive academic programs, and an incredible surrounding community? Look no further than Pitt State.

Looking for a university with a traditional campus feel, competitive academic programs, and an incredible surrounding community? Look no further than Pitt State. Baca Ringkas