Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan

Avicenne Private Business School (APBS)

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Perniagaan

Avicenne Private Business School (APBS)

Program ijazah sarjana muda dalam pengurusan perniagaan Menyediakan pelajar dengan kepimpinan dan kemahiran pengurusan strategik yang diperlukan untuk menjadi pemimpin yang berjaya dalam perniagaan, organisasi bukan keuntungan atau kerajaan. Graduan dengan mudah menggunakan alat analitis, perancangan, dan pengurusan mereka yang maju ketika menavigasi persekitaran perniagaan global.

Syarat Kemasukan

Tunisian atau French Baccalaureate atau gelar ijazah; Ujian kemasukan yang ditadbir oleh APBS.

KEMAHIRAN DIAMBIL

Melalui program pengurusan perniagaan, pelajar memperoleh pemahaman mengenai bagaimana untuk mengurus organisasi berkaitan dengan isu budaya dan dasar, teknologi dan sistem sosial.

Perspektif profesional

Ijazah sarjana muda dalam pengurusan perniagaan adalah program interdisipliner yang menekankan penerapan penyelidikan pengurusan ke situasi dunia nyata. Pelajar meneliti isu-isu perniagaan yang terdiri daripada ekonomi kepada pengurusan pekerja. Program ini menyediakan peserta untuk mengambil peranan utama dalam pembangunan pasukan atau projek dalam organisasi.

Kajian lanjut

Pemegang Ijazah sarjana bersedia untuk memasuki tenaga kerja atau meneruskan pendidikan mereka melalui program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA). Pelajar boleh memasuki program MBA untuk mengkhusus dalam bidang seperti kewangan, pemasaran atau perniagaan antarabangsa. Individu juga boleh masuk ke Ph.D. Program dalam perniagaan untuk mempersiapkan kerjaya dalam penyelidikan atau pendidikan.

KURSUS MAJOR

Semester 5

  • Kawalan pengurusan - Teori Organisasi - Pengurusan Inovasi - Pengurusan Projek: Teknologi asas - Kaedah saintifik dalam pengurusan - Undang-undang buruh - Analisis data yang diterapkan kepada Pengurusan - Pembentangan profesional - Bahasa Inggeris

Semester 6

  • Pengurusan strategik - Penyelidikan operasi - Pengurusan kualiti & Persijilan - Sistem dan teknologi maklumat - Permainan Perniagaan - Keputusan kewangan - Pengurusan antarabangsa - Komunikasi lisan secara awam - Bahasa Inggeris - Skripsi
This school offers programs in:
  • English
  • Perancis
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Tunisia - Tunis, Tunis
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Tunisia - Tunis, Tunis
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat