Ijazah Sarjana Muda Pendidikan - Tahun-tahun Awal

Umum

Penerangan Program

Ringkasan kursus

Pendidikan Awal Tahun memperkayakan pembelajaran pada kanak-kanak dari lahir hingga lima tahun dengan memberikan peluang kepada anak-anak untuk memaksimumkan potensi mereka dan membangunkan asas pembelajaran sepanjang hayat. Ia memberi tumpuan kepada kepentingan pendidikan awal untuk memupuk kesihatan, pembangunan dan kesejahteraan kanak-kanak.

Untuk tempoh empat tahun ini, pelajar Tahun Awal akan terlibat dalam bimbingan profesional yang berterusan menerusi program Rakan Amali dalam Praktik (PPP). Ini akan memberi anda pengalaman sektor yang tidak ternilai dan sambungan profesional yang akan meningkatkan Pathways dan peluang pekerjaan anda.

Seluruh pelajar menghabiskan 16 minggu mengajar di Pusat Pendidikan dan Penjagaan Anak Awal Kanak-kanak dan dua minggu di sektor Komuniti dan Keluarga, yang melengkapi pengalaman mentor dalam program Rakan Praktik dalam Praktik.

Semasa pengajian anda, anda akan mempunyai peluang untuk pengalaman profesional luar bandar dan antarabangsa, untuk belajar di luar negara dengan pertukaran antarabangsa UOW dan belajar rakan-rakan di luar negara, dan menyertai program perendaman kebudayaan antarabangsa.

Anda boleh belajar di kampus di Wollongong dengan kelas mingguan, atau dalam mod fleksibel. Penghantaran fleksibel bermaksud kandungan kuliah dan aktiviti lain akan dihantar secara dalam talian, sementara tutorial akan berlaku semasa blok satu minggu di Kampus Wollongong. Pelajar yang mendaftar dalam contoh fleksibel mempunyai akses kepada kemudahan kampus serantau dan perkhidmatan sokongan pelajar.

Apa yang anda akan belajar

Semasa ijazah ini anda akan belajar:

 • Perkembangan anak-anak muda dan hubungan mereka dengan keluarga, masyarakat, dan budaya
 • Meningkatkan hasil pendidikan dan pembangunan untuk kanak-kanak
 • Mewujudkan hubungan dengan kanak-kanak dan keluarga
 • Kepelbagaian budaya dan sosial
 • Campur tangan awal dan peralihan ke sekolah
 • Kepimpinan dan advokasi
 • Mewujudkan persekitaran pembelajaran fizikal dan sosial.

Hasil Pembelajaran Kursus

Hasil Pembelajaran Kursus adalah kenyataan pencapaian pembelajaran yang dinyatakan dalam bentuk apa yang diharapkan oleh pelajar, mengetahui dan dapat dilakukan setelah selesai kursus. Pelajar lulus dari kursus ini akan dapat:

 1. Menunjukkan pengetahuan luas dan koheren mengenai pedagogi, dasar dan amalan profesional pendidikan dan penjagaan kanak-kanak awal.
 2. Memohon analisis berterusan dan penglibatan dengan falsafah, etika dan amalan dalam Pendidikan Awal dan Penjagaan Anak Awal.
 3. Menunjukkan dan menerapkan kemahiran kognitif, praktikal dan komunikasi yang maju untuk memupuk kesejahteraan kanak-kanak dan berkolaborasi dengan keluarga, masyarakat dan pendidik.
 4. Menunjukkan pemahaman tentang teori-praktik nexus, peranannya dan mereka sebagai guru sebagai penyelidik.
 5. Memohon kemahiran baru dalam penyelesaian masalah autonomi, pendekatan penyesuaian dan inovatif untuk perancangan, pengaturcaraan dan penilaian bagi semua pelajar dalam konteks Pendidikan dan Penjagaan Kanak-kanak Awal Kanak-kanak
 6. Menunjukkan dan menerapkan pemahaman holistik terhadap amalan inklusif sosial; menghormati budaya, kepelbagaian dan masyarakat dalam masyarakat Australia.

Struktur Kursus

Sarjana Pendidikan - Tahun-tahun Awal memerlukan yang berikut:

a. Kejayaan menyelesaikan 192 mata kredit, yang terdiri daripada:

 • 27 subjek teras (168cp);
 • 4 mata pelajaran elektif (24cp) dari Pendidikan atau Jadual Am dengan kelulusan daripada Pengarah Program Akademik seperti yang digariskan di bawah; dan
 • Tidak lebih dari 60 mata kredit boleh berada pada tahap 100.

b. Kejayaan menyelesaikan komponen Pengalaman Profesional yang tertanam dalam kursus ini.

Tahun 1

Sesi Musim Luruh

Kod Subjek

Sesi Spring

Kod Subjek

Tahun 2

Sesi Musim Luruh

Kod Subjek

Plus SATU daripada pilihan berikut:

Kod Subjek

Sesi Spring

Kod Subjek

** Hanya untuk pelajar yang menjalankan Makanan dan Masyarakat, atau Promosi Kesihatan sebagai utama.

Tahun 3

Sesi Musim Luruh

Kod Subjek

Sesi Spring

Kod Subjek

Plus SATU daripada pilihan berikut:

Kod Subjek

Tahun 4

Sesi Tahunan

Kod Subjek

Sesi Musim Luruh

Kod Subjek

Sesi Spring

Kod Subjek

Plus SATU daripada pilihan berikut:

Kod Subjek

Minor

Pelajar dalam Sarjana Muda Pendidikan - Tahun-tahun Awal boleh melakukan kajian kecil dari Fakulti lain. Minor terdiri daripada gabungan subjek yang diluluskan yang mempunyai nilai minimum 24 mata kredit yang ditawarkan oleh satu atau lebih unit akademik, yang mana 12 mata kredit harus sekurang-kurangnya 200 tahap atau lebih tinggi. Penghitungan silang mata pelajaran ke jurusan, bawah umur dan keperluan ijazah teras adalah terhad kepada satu subjek.

Pelajar harus memeriksa bahawa ada ruang dalam struktur darjah mereka untuk menampung pengajian kecil dan masih memenuhi syarat ijazah mereka; dan bahawa subjek dapat dikaji selaras dengan keperluan PEx. Jika ragu-ragu, pelajar perlu mendapatkan nasihat akademik sebelum menjalankan kajian kecil.

Pelajar juga perlu ambil perhatian bahawa sesetengah subjek yang disenaraikan untuk kajian kecil mungkin memerlukan mata pelajaran lain sebagai pra / syarat dan kerana permintaan atau batasan ruang, sesetengah subjek mungkin mempunyai kuota. Pelajar dinasihatkan untuk menyemak maklumat subjek tertentu dalam pangkalan data subjek dalam talian sebelum memilih subjek.

Penempatan Kerja Wajib / Komponen Dalam Talian

Kursus ini mengandungi sejumlah 630 jam atau kira-kira 90 hari penempatan berasaskan kerja wajib, yang disiapkan lebih dari 34 minggu sepanjang ijazah. Kursus ini juga mungkin mengandungi komponen wajib untuk diselesaikan dalam talian.

Dekan Scholar

Program Sarjana Dekan boleh didapati untuk pelajar yang berprestasi tinggi. Untuk maklumat lanjut, rujuk kepada Sarjana Muda Pendidikan - Tahun-tahun Awal (Dekan Scholar).

Kepujian

Pelajar yang telah mencapai tahap pencapaian akademik yang tinggi dalam tiga tahun pertama ijazah ini boleh melengkapkan tahun keempat pada peringkat Kepujian. Untuk maklumat lanjut rujuk kepada Sarjana Pendidikan - Tahun-Tahun Awal (Kepujian).

Akreditasi

Sarjana Pendidikan - Tahun-tahun Awal diiktiraf menerusi Pendidikan Kanak-kanak Australia

Kenapa pilih kursus ini

UOW ijazah Pendidikan menghasilkan graduan yang telah menerima kerjaya dengan pengalaman profesional yang luas dan hubungan industri yang kuat. Pendidikan Awal Tahun di UOW adalah program khusus yang diiktiraf secara nasional dengan reputasi untuk inovasi pada tahun-tahun awal pendidikan.

Anda akan belajar dengan teknologi pendidikan terkini, termasuk akses kepada kemudahan Awal Awal UOW, yang menghubungkan kampus Wollongong dan daerah kami dengan pendidikan awal dan perkhidmatan penjagaan kanak-kanak di seluruh NSW, dan dengan rakan kongsi di institusi nasional dan antarabangsa. Awal Mula telah mewujudkan landskap asli untuk belajar melalui kerjasama antara pelajar, ahli akademik, ahli komuniti, kanak-kanak dan ibu bapa.

Peluang kerjaya

 • Cikgu sekolah
 • Pekerja penjagaan kanak-kanak
 • Perunding pendidikan
 • Pengurus pendidikan
 • Guru prasekolah
 • Guru kolej swasta
 • Penyelaras aktiviti riadah
 • Pegawai pembangunan sukan
 • Guru TAFE
 • Pegawai latihan dan pembangunan

Kemasukan

Pelbagai pilihan kemasukan boleh didapati untuk pelajar semua peringkat umur dan latar belakang akademik. Prosedur yang mengawal kemasukan ditakrifkan dalam Prosedur Kemasukan UOW dan dasar Pengambilan Kolej UOW.

Untuk sebarang nasihat atau soalan khusus mengenai permohonan, sila hubungi Pasukan Pelajar Masa Depan.

Kredit untuk Pembelajaran Terdahulu

Sekiranya anda mempunyai Diploma Kolej UOW dalam Pendidikan dan Penjagaan Kanak-Kanak Awal, anda boleh memohon sehingga 48 kredit kredit ke arah Sarjana Muda Pendidikan - Tahun-tahun Awal.

Semak Rekod

Pelajar berdaftar baru akan dikehendaki untuk melengkapkan talian Bekerja dengan Kanak-kanak Semak dan kelulusan yang baru mesti diperolehi sebelum menghadiri Pengalaman Profesional.

Sila ambil perhatian: Pengalaman Profesional adalah komponen wajib yang tertanam dalam kursus Sarjana dan Pengajaran kami. Oleh itu, adalah jangkaan bahawa pelajar yang mengambil bahagian dalam kursus ini mampu memenuhi tuntutan menavigasi cara mereka sendiri, dari dan sekitar konteks Pengalaman Profesional (misalnya laman sekolah). Perlu diperhatikan bahawa persekitaran luar kampus berada di luar kawalan UOW.

Keperluan Bahasa Inggeris untuk pelajar antarabangsa

Tahap bahasa Inggeris berikut diperlukan untuk mendapatkan kemasukan ke program ini:

Akademik IELTS

 • Markah Keseluruhan: 7.5
 • Membaca: 7.0
 • Penulisan: 7.0
 • Mendengarkan: 8.0
 • Bercakap: 8.0

TOEFL (berasaskan Internet)

 • Markah Keseluruhan: 107
 • Membaca: 25
 • Penulisan: 25
 • Mendengarkan: 28
 • Bercakap: 27

UOW College: Bahasa Inggeris untuk Pengajian Tertiari: Kredit (markah purata berwajaran 75 keseluruhan dan minimum 75 dalam Pembacaan dan Penulisan Akademik)

Kelayakan lain juga boleh dipertimbangkan. Butiran lengkap boleh didapati di laman web Syarat Bahasa Inggeris kami.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for th ... Baca lebih lanjut

In just 40 years, University of Wollongong has become a benchmark for Australia’s new generation of universities; dynamic, agile, innovative and prominent in national and international rankings for the quality of our teaching and research. The University began as an institute for the then the New South Wales University of Technology, Sydney at a single location in Wollongong. Since gaining independence in 1975, UOW has grown into an international multi-campus University, expanding to occupy two Sydney campuses and five regional campuses, as well as locations in Hong Kong and Dubai. With now over 36,000 students, more than 2,400 staff, and an economic impact of around $2 billion in activity annually, UOW is an influential part of its communities and the catalyst for Wollongong’s transformation into a University city. Baca Ringkas
Wollongong , Liverpool + 1 Lagi Kurang