Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal

Umum

Penerangan Program

Mengapa belajar kejuruteraan mekanikal di WVU Tech?

Program kami menawarkan keseimbangan yang sangat baik kerja kursus analisis dan gunaan dengan penekanan kepada pengalaman makmal yang berorientasikan amali. Reka bentuk dan pengalaman makmal bersepadu sepanjang program pengajian. Makmal dilengkapi dengan peralatan ujian berkaitan komputer tradisional dan moden yang menyediakan graduan kami untuk berkesan menghadapi cabaran industri kontemporari. Pelajar yang berbuat baik dalam matematik dan fizik cenderung untuk menikmati program ini.

Bagaimana program kami berbeza daripada program yang sama di universiti lain?

Program ini memerlukan 134 jam semester kerja akademik yang ketat untuk bergraduat. Pelajar mengambil satu siri kursus urutan di beberapa kawasan dan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi jurutera mekanikal berjaya. jabatan ini juga menyediakan laluan untuk ijazah kejuruteraan 2 + 2 aeroangkasa dari WVU yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Aeroangkasa.

Di bawah perjanjian ini, pelajar yang berminat untuk ijazah BSAE dari WVU, boleh bermula sebagai seorang mahasiswa di WVU Tech dalam bidang kejuruteraan mekanikal dan melengkapkan kursus yang sesuai dalam empat semester sebelum berpindah ke WVU.

Apa co-op peluang atau latihan yang disediakan?

pengalaman hands-on datang dalam bentuk koperasi program, latihan dan di kampus pekerjaan kajian kerja. Pelajar boleh bermula pada tahun kedua mereka untuk bekerja dan menghadiri semester seli sekolah untuk maksimum lima semester co-op atau tiga semester latihan di bawah bimbingan seorang penyelaras program sepenuh masa.

Program ini juga termasuk wajib, tahap kanan, dua semester projek reka bentuk panjang (ME Systems Design I & II) di mana pelajar mengkaji topik semasa dan membina dan / atau menulis laporan penyelidikan kepada kerja mereka, ada yang telah diterbitkan dalam negara jurnal teknikal.

Apa peluang yang ada untuk graduan?

Ijazah dalam bidang kejuruteraan mekanikal menyediakan pelajar untuk pelbagai jawatan dalam industri, kerajaan dan pendidikan. graduan mereka mengejar kerjaya dalam syarikat-syarikat besar dan kecil, negara dan antarabangsa dan kedudukan termasuk: jurutera kilang, jurutera lapangan dan reka bentuk jurutera. Graduan juga telah berjaya menamatkan ijazah siswazah.

Dalam usaha untuk menyediakan pelajar-pelajar kita untuk menghadapi cabaran dunia sebenar, jabatan kejuruteraan mekanikal di WVU Tech menawarkan pendidikan yang berorientasikan amali dengan penekanan yang kuat kepada pengalaman hands-on. Kami ABET program bertauliah distrukturkan untuk membangunkan kemahiran ini dengan menawarkan kursus asas dalam bidang kejuruteraan mekanikal seperti termodinamik, reka bentuk mesin, pemindahan haba, getaran mekanikal, sistem kawalan dan sains bahan.

Kursus seperti Bahasa Inggeris, matematik, fizik, sains komputer, kemanusiaan dan am tambahan sains kejuruteraan kurikulum kejuruteraan mekanikal dan elektif teknikal ditawarkan dalam tenaga dan sistem mekanikal, membolehkan pelajar melanjutkan pengajian lanjutan dalam bidang yang mereka minat.

Jurutera adalah pembina dan perlu membangunkan kuat kemahiran analisis dan reka bentuk. kurikulum disusun agar pengalaman reka bentuk yang bermakna termasuk dalam beberapa kursus yang diperlukan dan elektif. pelajar kejuruteraan mekanikal membangunkan kemahiran ini secara sistematik dengan berjaya melengkapkan satu siri kursus berurutan dalam statik, dinamik, mekanik bahan, mekanik bendalir, dinamik jentera, reka bentuk mesin dan sistem kejuruteraan reka bentuk mekanikal.

Terbuka masalah dan konsep reka bentuk berbilang penyelesaian diperbadankan merentasi kurikulum melibatkan tugasan reka bentuk dalam sistem terma dan mekanikal. Proses ini bermula dengan Mekanik Bahan kursus dalam tahun kedua dan memuncak dengan kursus-kursus reka bentuk capstone (ME Systems Design I dan II) pada akhir tahun senior. Kursus reka bentuk capstone menyediakan pelajar dengan peluang untuk menggunakan pengetahuan yang diperoleh sebelum ini di tempat yang termasuk matematik, sains, kejuruteraan, kemanusiaan, komunikasi, etika dan ekonomi.

fakulti kami juga mengiktiraf sifat dinamik teknologi moden di mana perubahan tidak dapat dielakkan dan keperluan untuk graduan kami untuk menjadi cukup bersedia untuk menghadapi cabaran ini. kurikulum kejuruteraan mekanikal sentiasa dikaji semula dan pengubahsuaian diperkenalkan secara berterusan sebagai tindak balas kepada perubahan keperluan industri dan pasaran kerja.

Objektif Program

Hasil Program

Siswazah dari program ini akan dapat mengamalkan kejuruteraan sebagai profesional atau melanjutkan pelajaran ke peringkat siswazah dan pengajian lanjutan.

Setelah tamat pengajian, mereka akan dapat untuk menunjukkan:

 • Pengetahuan matematik, sains dan asas-asas kejuruteraan yang perlu untuk kerjaya yang berjaya dalam amalan kejuruteraan
 • Keupayaan untuk mengenalpasti, merumus dan menganalisis masalah dan membangunkan penyelesaian berdasarkan norma-norma dan amalan kejuruteraan standard
 • Keupayaan untuk menggunakan kemahiran analisis dan kreativiti untuk menyiasat kecukupan reka bentuk dan membuat penambahbaikan reka bentuk di mana perlu
 • Keupayaan untuk menjalankan ukuran mekanikal; mengumpul, menilai dan keputusan eksperimen ini; dan reka bentuk dan membina eksperimen untuk mengkaji fenomena kejuruteraan, termasuk analisis dan interpretasi data
 • A pengetahuan dan keupayaan untuk menggunakan perisian standard dan alat pengkomputeran yang sesuai untuk kerja-kerja mereka
 • Pengetahuan tentang amalan keselamatan dalam kerja-kerja eksperimen
 • Pengetahuan tentang keperluan alam sekitar dan kekangan kepada amalan kejuruteraan
 • Keupayaan untuk berfungsi sebagai rakyat yang produktif dalam kumpulan pelbagai disiplin
 • Pengetahuan kod profesional dan etika kelakuan dan tanggungjawab
 • Keupayaan untuk berkomunikasi dengan berkesan dalam bentuk lisan dan bertulis
 • keupayaan untuk mengiktiraf keperluan dan melibatkan diri dalam pembelajaran sepanjang hayat
 • Keupayaan untuk menunjukkan pengetahuan tentang isu-isu semasa
 • Keupayaan untuk bekerja secara profesional dalam sistem kawasan haba dan mekanikal termasuk reka bentuk dan merealisasikan sistem tersebut.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

A campus within the West Virginia University system, WVU Tech offers more than 40 different academic programs and 81 percent of our 1700+ enrolled students receive some form of financial aid.

A campus within the West Virginia University system, WVU Tech offers more than 40 different academic programs and 81 percent of our 1700+ enrolled students receive some form of financial aid. Baca Ringkas