Ijazah Sarjana Muda Dalam Teknologi Maklumat Perniagaan

International Business School the Hague

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Dalam Teknologi Maklumat Perniagaan

International Business School the Hague

Teknologi Maklumat Perniagaan Bachelor (60 EC; pengkhususan sarjana muda (pengurusan)) Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) mengubah cara hidup dan bekerja. Ia menyediakan peluang-peluang baru dan menjadikan perkara-perkara baru boleh berlaku. Ia memberi kesan, secara langsung dan tidak langsung, sepanjang hidup kita dan akan terus melakukannya. Mempunyai pengetahuan terkini tentang ICT adalah penting untuk semua orang. Terutama bagi mereka yang ingin memainkan peranan utama dalam membawa Perniagaan dan ICT bersama-sama dan mahu menjadi peranan seperti pemaju, pengurus projek, pengurus ICT atau perunding ICT.

Program ini terdiri daripada 60 EC dalam kursus yang tertumpu pada pembangunan dan penyelenggaraan sistem ICT.

ICT dalam organisasi - 5 EC

 • ICT memainkan bahagian pertubuhan yang terus berkembang. Dalam kursus ini, kita melihat peranan ICT dalam masyarakat, trend ICT, cara baru untuk bekerja, ICT & undang-undang, model penyumberan dan cara ICT mempengaruhi bahagian organisasi yang berlainan.

Sistem maklumat dan infrastruktur IT - 5 EC

 • Apakah sistem maklumat dan apakah infrastruktur IT adalah titik permulaan kursus ini? Jenis sistem maklumat akan dibincangkan, tetapi juga rangkaian yang berbeza, virtualisasi, dan awan.

Asas-asas pengurusan projek IT termasuk Prince2 - 5 EC

 • Hampir semua perkembangan dalam ICT berlaku dalam projek. Oleh itu dalam kursus ini, tumpuan adalah pada projek. Selain beberapa sejarah dan prinsip, akan ada perhatian kepada teknik-teknik seperti Scrum, pengurusan projek Agile dan Prince2.

Reka bentuk permohonan termasuk UML - 5 EC

 • Terdapat beberapa peringkat merancang dan membangunkan sistem aplikasi atau maklumat. Bahagian penting ialah pemodelan data yang dilakukan dengan contohnya UML yang menjadikan sistem 'kelihatan' semasa merancangnya.

Antara muka pengguna & reka bentuk web termasuk HTML5 - 5 EC

 • Suatu bahagian penting dari sistem maklumat apa pun adalah cara ia kelihatan dan dirasakan untuk pengguna. Ini sah untuk sistem tradisional, tetapi lebih-lebih lagi untuk persekitaran internet. Oleh itu, terdapat perhatian khusus untuk standard terkini untuk kandungan internet HTML5.

Prinsip pengaturcaraan & Java - 5 EC

 • Di sebalik pengalaman pengguna yang baik, terdapat sistem maklumat binaan yang baik. Cara maklumat yang disimpan dan digunakan ditentukan oleh cara aplikasi diprogramkan. Selain daripada beberapa prinsip pengaturcaraan umum, fokusnya adalah pada bahasa Jawa, yang merupakan kemahiran pengaturcaraan yang paling dikehendaki dalam perniagaan pada masa kini.

Pengurusan perkhidmatan IT termasuk Asas ITIL - 5 EC

 • Sistem maklumat perlu dikekalkan selepas ia dilaksanakan. Pengurusan perkhidmatan IT menjaga dengan beberapa proses dan aktiviti. Standard yang paling banyak digunakan untuk melakukan ini adalah ITIL supaya asas-asas, kebaikan, dan keburukan rangka kerja ini akan dibincangkan.

Keselamatan ICT - 5 EC

 • Privasi, penggodaman dan fungsi sistem maklumat yang betul, pada umumnya, merupakan bahagian yang semakin penting dalam tugas seorang profesional ICT. Adalah penting untuk mengetahui komponen penting keselamatan ICT yang baik dan bagaimana ia dapat menjimatkan wang syarikat.

Tugas praktikal - 10 EC

 • Pengetahuan dan kemahiran hanya bermanfaat apabila mereka boleh digunakan dalam persekitaran praktikal. Dalam kursus ini, latihan boleh dilakukan yang juga mungkin memberi persekitaran untuk tesis. Ia juga mungkin untuk melakukan tugasan praktikal untuk memenuhi keperluan kursus ini tanpa melakukan latihan magang.

Tesis Sarjana Muda - 10 EC

 • Tesis sarjana adalah tugas untuk membuktikan bahawa tahap sarjana dapat dicapai. Ia merupakan penyelidikan yang akan dibimbing dan berstruktur dalam bidang teknologi maklumat perniagaan.
This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini November 17, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Locations
Belanda - The Hague
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Belanda - The Hague
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat