Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik

Umum

Penerangan Program

Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Fizik

Physics_scientific-2040795_960_720

Fizik adalah sains asas yang memberikan kita pemahaman yang kuantitatif alam sekitar fizikal kita. Fizik juga asas kejuruteraan dan teknologi. Pemahaman undang-undang asas fizik adalah penting dalam pelbagai pekerjaan. Sebagai contoh, kelulusan dalam Fizik mempunyai aplikasi langsung dalam pengajaran sains, meteorologi, komunikasi, sains alam sekitar, komputer dan elektronik. Klik di sini atas sebab-sebab mengapa anda perlu belajar Fizik. Kemahiran umum yang diperolehi dengan mengkaji Physics - kemahiran analitikal, pemikiran logik, pengukuran, penyelesaian masalah dan teknik eksperimen - memberi pelajar persediaan unik luas, terpakai dalam banyak bidang.

pelajar BSc berminat untuk belajar Fizik boleh memilih untuk mengambil Fizik sebagai Major Single, Double Major atau Minor. pelajar katil boleh memilih Fizik sebagai Major kedua mereka. pelajar-pelajar lain yang utama faedah bukan dalam Fizik boleh, bagaimanapun, sila maklum atau mempunyai pilihan untuk mengambil kursus Fizik. kategori ini melibatkan mereka yang mendaftar dalam program-program antara disiplin Sekolah dan program Pengajian Marine BSc. Sekolah juga menawarkan satu kursus (PH105: Fizik di Dunia Hari Ini) yang boleh diambil sebagai elektif oleh pelajar-pelajar dari FST dan Sekolah lain dengan pengetahuan sedia ada terhad Fizik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of the South Pacific (USP) is the premier provider of tertiary education in the Pacific region and an international centre of excellence for teaching, research consulting and training o ... Baca lebih lanjut

The University of the South Pacific (USP) is the premier provider of tertiary education in the Pacific region and an international centre of excellence for teaching, research consulting and training on all aspects of Pacific culture, environment and human resource development needs. Baca Ringkas