TEMPOH PENGAJIAN:

3 tahun

Struktur Kursus:

TAHUN 1 - Semester Akademik (6 bulan): asas pengurusan dan amalan profesional (5 sesi 2 minggu) seli - Internship Semester: 4 bulan (minimum) di Perancis

TAHUN 2 - Semester Akademik (6 bulan): seli pengurusan terlebih dahulu dan amalan profesional (5 sesi 2 minggu) - Internship Semester: 4 bulan (minimum) antarabangsa - Program Marco Polo Student Exchange: Kemungkinan untuk menyertai salah satu daripada 31 lain Schools Vatel untuk satu tahun penuh 2 luar negara untuk mendapatkan pendedahan antarabangsa

TAHUN 3 - Semester Akademik (6 bulan): seli pengurusan terlebih dahulu dan amalan profesional - Amalan profesional: Kemungkinan untuk mengikut modul keusahawanan menggantikan amalan profesional, kemungkinan untuk menjadi Penolong Pengarah di Vatel Hotel and Restaurant (Pengurusan jabatan dan pengurusan pelajar tahun 2 dan 1)

Syarat kemasukan:

  • Di Perancis: Baccalauréat - Di Belgium: Certificat de fin d'études secondaires - Di Sepanyol: Bachillerato - Di Switzerland: Maturité - Di negara-negara lain: Diploma sekolah tinggi, A Level atau Universiti Kemasukan Peperiksaan

Keperluan penguasaan bahasa:

  • Program yang diajar di Perancis: DELF B2 - Program yang diajar dalam Bahasa Inggeris: IELTS 5.5 / TOEFL iBT 80 / Cambridge CPE B2, CAE B2, FCE Gred B

Matlamat pendidikan:

Menjadi pengurus operasi dalam persekitaran antarabangsa, menguasai pengurusan, teknik pasukan yang terkemuka dan pengurusan. Membangunkan profesional, undang-undang, kebolehan ekonomi dan bahasa dengan matlamat untuk menjadi seorang pengurus operasi di sebuah syarikat.

Ijazah dan Diploma disediakan:

  • Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pengurusan Hotel Antarabangsa / Manager Hôtellerie internationale Sesuatu Negara Perancis tahap Certified II ijazah yang berdaftar di Negara Repertory daripada Sijil Profesional melalui suatu perintah pentadbiran daripada Menteri Alam Sekitar dan Kesihatan di Perancis dan disiarkan dalam Jurnal Rasmi Perancis Republik pada 5 April 2012.

PENGURUSAN KURIKULUM 1

Pelajar diperkenalkan dengan pemasaran, sumber manusia, pengurusan, budaya profesional, dan memperoleh pengalaman di sekolah di restoran, dalam teknik pengeluaran masakan, kekangan jamuan, dan lain-lain sebelum penamat tahun akademik mereka dengan magang di negara ini di mana mereka belajar.

PENGURUSAN KURIKULUM 2

Sambil terus menimba ilmu, pelajar diperkenalkan kepada keadaan pengurusan praktikal dengan menguruskan pelajar tahun 1 dan yang diselia oleh pelajar tahun ke-3. Mereka mendapat keyakinan dan melakukan magang di sebuah negara asing.

PENGURUSAN KURIKULUM 3

Pelajar mempunyai semua pengetahuan asas yang diperlukan. Pelajar kemudian bersedia untuk memulakan pengurusan pasukan, betul-betul di School. Mereka membangunkan keupayaan analisis mereka, dengan menggunakan pelbagai pengetahuan mereka kini mempunyai, merangka strategi dan mengambil langkah-langkah pertama mereka dalam membuat keputusan.

Program Polo Marco: Pelajar ada peluang untuk melakukan tahun sekolah mereka (Pengurusan 2) dalam satu lagi Sekolah Vatel, selepas dekan Sekolah tuan rumah mereka telah mengesahkan projek ini.

Rakan kongsi Vatel Bordeaux

Vatel telah membangunkan perkongsian dengan beberapa hotel paling berprestij, restoran, bar di rantau Bordeaux bagi benefir pelajar-pelajar mereka yang boleh mengamalkan pekerjaan masa depan mereka dengan profesional yang berkelayakan.

  • Grand Hotel de Bordeaux & Spa (http://www.ghbordeaux.com/uk/index.php) - Hotel Burdigala (http://www.burdigala.com) - Mercure Hotel Cite Mondiale (http://www.citemondiale.com) - Hotel de Seze (http://www.hotel-de-seze.com) - Le Boutique Hotel & Wine Bar (http://hotelbordeauxcentre.com/eng) - Château Hotel & Spa Grand Barrail Saint-Emilion (http://www.grand-barrail.com) - Restoran L'O de l'HA (http: // odelha.fr) dan banyak lagi ...

Program diajar dalam:
English
Perancis
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
8,280 EUR
setiap tahun. € 12.500 / tahun bagi penduduk bukan EU.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date