Ijazah Sarjana Muda Sains adalah program tiga tahun yang terdiri daripada dua puluh empat kursus; yang mana lapan kursus adalah pada 100 peringkat, lapan kursus pada 200 peringkat, dan lapan kursus di 300-peringkat. Disiplin dibenarkan sebagai besar atau kecil bagi ijazah Sarjana Muda Sains pada tahun 2017 adalah:

Ijazah Sarjana Muda dalam Kimia

Kimia adalah sains pusat. Semua aspek pembangunan teknikal memerlukan orang yang mempunyai kepakaran dalam bidang kimia. A pendidikan kimia asas diperlukan oleh doktor, doktor gigi, jurutera, petani, perhutanan, pengurus kilang, dan lain-lain Oleh itu, terdapat keperluan berterusan untuk guru-guru kimia di rantau ini. Selain itu, terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk graduan dengan beberapa latar belakang kimia untuk kerja-kerja dalam industri sebagai kakitangan kawalan kualiti, pengurus pengeluaran dan dalam pelbagai kerajaan dan penyelidikan swasta makmal, contohnya eksplorasi mineral, pemantauan pencemaran alam sekitar, pertanian. Sumbangan kimia lulusan pembangunan wilayah adalah besar.

Chemistry_drew-hays-206.414

Pengajaran kimia di peringkat ijazah di USP meliputi kursus di 100-, 200-, 300- dan lepasan ijazah peringkat. Kursus di 100- dan 200 peringkat menyediakan rangka kerja asas dalam aspek-aspek penting dalam kimia moden - struktur atom dan molekul, termodinamik, kinetik, elektrokimia, bukan organik, spektroskopi, struktur dan mekanisme dalam kimia organik. Ini `pengetahuan asas 'kemudiannya digunakan pada 300-tahap untuk topik kepentingan besar serantau - analisis instrumental, kimia industri, kimia alam sekitar dan kimia marin. Dengan cara ini pelajar diberi petunjuk yang jelas tentang bagaimana prinsip kimia adalah penting dalam dunia di sekeliling mereka.


Lepasan ijazah kursus (400-tahap) menggabungkan lanjutan daripada aplikasi prinsip-prinsip asas dalam keadaan kepentingan serantau dengan rawatan yang lebih maju daripada beberapa aspek asas kimia tidak dilindungi secara terperinci dalam kursus ijazah, contohnya tanah, makanan dan kimia air, produk kimia semula jadi, biokimia, kimia polimer dan kemajuan terkini dalam kromatografi dan spektroskopi.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 20 lagi program yang ditawarkan oleh University of the South Pacific USP »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Sep 2020
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020, Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020, Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date