Ijazah Sarjana Kejuruteraan Awam

Umum

Penerangan Program

Apakah Kejuruteraan Awam?

Kejuruteraan awam adalah profesion yang secara langsung memberi impak kepada kualiti hidup penduduk rantau dan ekonomi. Ia meliputi keperluan asas seperti bekalan air minum, perumahan, tenaga, mobiliti orang dan produk, pelupusan air sisa, dan lain-lain. Semua ini menjadikannya, walaupun ia merupakan salah satu kejuruteraan tertua, ia dianggap canggih dan dengan prestasi tinggi dan aplikasi.

Mengapa belajar Kejuruteraan Awam?

  • Memandangkan perlu untuk membayangkan, merekabentuk, membina dan menyelenggara kerja-kerja infrastruktur fizikal yang cekap, ekonomis, selamat dan mampan, yang menanggapi keperluan sesebuah wilayah.
  • Meningkatkan kualiti hidup penduduknya dan lebih berdaya saing, menerusi penerapan dan pembangunan kaedah kejuruteraan dan teknik, mengikut prinsip etika, keadilan dan tanggungjawab sosial.
  • Adalah perlu untuk membuat pembaharuan, bersaing dan memenuhi keperluan asas dalam cara yang selamat, ekonomikal dan boleh dilaksanakan, ini menjadikan kejuruteraan awam sebagai profesion cabaran, di mana graduan mesti mengiktiraf konteks rantau di mana dia melakukan, berada dalam hubungan tetap dengan perkembangan teknologi di setiap bidang kejuruteraan awam dan mempunyai visi umum tentang masalah masyarakat.

metodologi

Program kejuruteraan awam dibangunkan dalam mod tatap muka, disokong oleh teknologi maklumat dan komunikasi sebagai sumber pendidikan yang memeterai pembelajaran. Oleh kerana latihan dalam bidang kejuruteraan, program ini menerapkan metodologi pembelajaran aktif yang menghubungkan pelajar dengan penyelesaian masalah bidang profesionalnya dan membuatnya lebih terlibat dalam latihannya melalui perkembangan amalan eksperimen, pengalaman perniagaan, kajian tentang kes dan projek pembelajaran antara lain. Kelas-kelas direka sebagai persekitaran kerja akademik di mana pelajar mencerminkan, membincangkan dengan hujah-hujah dan mencadangkan penyelesaian alternatif kepada masalah kejuruteraan yang berbeza di bawah bimbingan seorang guru berubah cara berfikir dan bertindak para pelajarnya untuk menyumbang dengan latihan kepada manusia dan profesional yang lebih baik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de ... Baca lebih lanjut

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de una sociedad más justa y equitativa. Baca Ringkas