Ijazah Kepujian dalam Psikologi

Umum

Penerangan Program

Pelajar siswazah di Kepujian Psikologi (program UCM MQF 6, 180 ECTS) akan mengukuhkan kepakaran dalam bidang ilmu-ilmu lain, dan juga memerlukan sistem yang sangat kompleks semasa, dengan rujukan khusus kepada pemulihan ekonomi , sosial.

Darjah tiga tahun dalam bidang Psikologi UCM direka untuk menghantar pengetahuan lanjutan dalam bidang psikologi sebagai mata pelajaran sains, meletakkan ia dalam sains manusia. Ia meletakkan asas-asas bagi dialog dengan disiplin yang berkaitan, seperti falsafah, sosiologi, antropologi, perubatan, neurosains, memberikan idea-idea untuk pertimbangan selanjutnya. Menganalisis kaedah eksperimen dalam bidang psikologi, sejarah disiplin, teori-teori utama dan aplikasi. Pelajar juga disediakan dengan pemerolehan pengetahuan organik lebih dan lebih dan khusus, dengan asas disiplin yang kukuh.

Kaedah Ludes

Semasa kursus pelajar akan memperoleh juga berhubung dengan Sijil Eropah (EuroPsy), enam kemahiran asas: teori, metodologi, diagnostik, komunikasi, dan campur tangan organisasi.

Penekanan akan diberikan kepada dialog antara arus yang berbeza (psikoanalitik, tingkah laku, kognitif, kemanusiaan, sistemik).

pelajar mentakrifkan mod tepat pendekatan kepada disiplin, memahami bagaimana hubungan, emosi dan kognitif berinteraksi. Melalui kajian kes, bengkel, pengawasan, eksperimen pelajar, memperoleh dan melaksanakan mod interaktif baru hasil daripada internalisasi konsep yang mencukupi, juga dari segi pengalaman. Juga melihat secara kritikal kepada konsep belajar, membezakan perkembangan normal aspek berfungsi minda, digunakan dengan betul penyelesaian masalah kepada dinamik mental, berpegang kepada rujukan wawasan etika dan antropologi yang kukuh. Ia juga disediakan secara teori dan praktikal pilihan sedar kursus masa depan pengajian yang akan mengambil.

pelajar menamatkan pengajian dalam bidang Psikologi UCM akan mengukuhkan kepakaran dalam bidang ilmu-ilmu lain, dan juga memerlukan sistem yang sangat kompleks semasa, dengan rujukan khusus kepada bidang pemulihan, ekonomi, sosial.

Keunikan kursus ini juga hubungan langsung dengan guru, dalam saiz yang kecil, untuk memudahkan pemantauan berterusan pembelajaran; Pelajar juga akan mempunyai kemungkinan untuk menggunakan hasil daripada "produk penyelidikan Paolo Sotgiu," Institut yang menawarkan nama-nama antarabangsa benar-benar berprestij, daripada hadiah Nobel, Kary Mullis, ahli fizik kuantum, Jack Tuszynski, neurobiologist itu, Gustav Bernroider di Mark Rasenick pakar psikiatri.

peluang kerjaya

Graduan dalam bidang Psikologi, serta akses peringkat seterusnya pengajian Ijazah program Master (Ijazah Sarjana), ditetapkan oleh UCM, akan beroperasi dalam beberapa perkara:

  • Masyarakat untuk bawah umur bermasalah
  • Kemudahan kediaman kali rawatan masalah psikologi dan cacat
  • Organisasi: sekolah, pembangunan tanah dan pekerjaan, awam dan swasta untuk pengeluaran barangan dan perkhidmatan, bukan keuntungan, ketenteraan, sistem penjara, mazhab dan agama
  • campur tangan psikologi bertujuan untuk menggalakkan kesihatan individu dan masyarakat, di bawah tanggungjawab langsung profesional terlatih dalam specialisticamente klinikal
  • Perkhidmatan psikologi, perkhidmatan NPI, jabatan kesihatan mental, dan untuk kanak-kanak dan remaja
  • Kemudahan kediaman kali rawatan masalah psikologi dan cacat
  • Consultors ibu dan kanak-kanak, remaja dan keluarga
  • sosial, perkhidmatan kebajikan, kerjasama, sektor ketiga
Tarikh Akhir Kemaskini Feb 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

L.U.de.S. nasce nel 1999, in forma associativa, nel Canton Ticino, in Svizzera, dall’iniziativa del prof. Paolo Sotgiu, allo scopo di promuovere e favorire ogni forma di scambio culturale e di esper ... Baca lebih lanjut

L.U.de.S. nasce nel 1999, in forma associativa, nel Canton Ticino, in Svizzera, dall’iniziativa del prof. Paolo Sotgiu, allo scopo di promuovere e favorire ogni forma di scambio culturale e di esperienze didattiche, scientifiche e di ricerca in ambito europeo ed extraeuropeo con il nome di Libera Università di Scienze Umane e Tecnologiche – Ludes . Con risoluzione n. 703 del 14 febbraio 2006, il Consiglio di Stato ha autorizzato L.U.de.S. ad utilizzare la denominazione Università Privata ai sensi dell’art. 14 cpv. 2 della legge sull’Università della Svizzera Italiana, sulla Scuola universitaria professionale della Svizzera italiana e sugli Istituti di ricerca del 03 ottobre 1995 (LUSI/SUPSI; RL 5.3.1.1) Baca Ringkas