Ijazah Kejuruteraan Kewangan

Umum

Penerangan Program

Apakah Kejuruteraan Kewangan?

Ia merupakan kejuruteraan yang bidangnya bertindak sebagai bidang kewangan organisasi, dalam tiga bidang tindakan iaitu: Kewangan Korporat, Pasaran Modal dan Risiko Kewangan.

Program ini timbul daripada keperluan profesional yang terlatih untuk memodelkan dan mengurus sumber, instrumen dan risiko kewangan untuk mempromosikan pertumbuhan organisasi yang menguntungkan dan mampan dalam suasana ketidakpastian.

Mengapa belajar Kejuruteraan Kewangan?

  • Oleh kerana organisasi perlu menjana nilai dan meningkatkan pertumbuhan, melalui pengurusan kewangan dan risiko; dengan pembangunan dan penggunaan model matematik, statistik dan pengiraan, kaedah dan alat.
  • Jurutera kewangan menyumbang kepada pertumbuhan organisasi berdasarkan pengurusan pemboleh ubah kewangan untuk membuat keputusan.
  • Kerana jurutera kewangan menjana nilai dan penyertaan dalam pasaran modal melalui operasi dan rekabentuk instrumen pelaburan, pembiayaan dan lindung nilai.
  • Untuk mengenal pasti, mengira dan menguruskan pendedahan kepada pelbagai jenis risiko kewangan organisasi.

metodologi

Proses formatif program kejuruteraan kewangan disokong oleh objektif setiap subjek, yang sepanjang program ini mengembangkan kecekapan peribadi dan profesional dalam pelajar secara tersusun, berdasarkan kombinasi teori dan amalan, yang membolehkan pengagihan dan mencerminkan pengetahuan melalui metodologi yang termasuk, antara lain, pembelajaran aktif dan penggunaan alat ICT, serta penggunaan alat atau cara komputer untuk menerapkan pengetahuan yang diperoleh dalam penyelesaian masalah yang berkaitan dengan kegiatan profesional mereka.

Pembentukan integral pelajar dibina dari paksi latihan program Kejuruteraan Kewangan yang mengembangkan kemampuan pelajar untuk menyelesaikan masalah kompleks, visi sistemik dari lingkungan di mana ia bekerja, kemampuan untuk membina model statistik yang mendukung pengambilan keputusan, kekukuhan akademik, tanggungjawab sosial, menghormati alam sekitar dan semangat keusahawanan.

Proses latihan diperluas melalui pelbagai aktiviti latihan yang mengesahkan pencapaian objektif pembangunan subjek dan mempromosikan penyertaan aktif pelajar dalam proses pengajaran - pembelajaran.

Akhir sekali, komponen penilaian yang menggalakkan peningkatan program secara berterusan dan menilai kualiti proses latihan, adalah berdasarkan penilaian subjek dalam setiap subjek, penilaian guru dan penilaian kurikulum, yang membolehkan Institusi menyampaikan kepada profesional masyarakat yang menyumbang kepada pembangunan mampannya.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de ... Baca lebih lanjut

La Universidad EIA es identificada por su alta calidad académica, su rigor, por estar concentrada en ingenierías y afines, y por la formación integral de profesionales que aportan a la construcción de una sociedad más justa y equitativa. Baca Ringkas