IIE Sarjana Muda Perakaunan

Umum

8 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Muda Perakaunan IIE (BAC) akan memberi calon landasan dan pengetahuan teori yang menyeluruh mengenai prinsip utama Perakaunan Kewangan, Perakaunan Pengurusan, dan Kewangan, Pengauditan, dan Percukaian. Oleh itu, Ijazah Sarjana Muda Perakaunan IIE (BAC) adalah untuk pelajar yang berhasrat untuk melanjutkan kerjaya profesional dalam bidang Perakaunan.

Ijazah IIE BAC adalah ijazah tiga tahun. Tahun akademik berlangsung dari Februari hingga November. Modul disampaikan secara sepenuh masa dengan kuliah dan tutorial dijadualkan pada siang hari dari hari Isnin hingga Jumaat.

Sign here

Keperluan Masuk

 • NSC: Lulus Sarjana Muda dengan Bahasa Inggeris 50%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 80%
 • NC (V): Lulus Sarjana Muda dengan Bahasa Inggeris 50%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 80%
 • SC: Pengesahan dengan Bahasa Inggeris 50%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 80%
 • SC (a): Lulus Sarjana Muda dengan Bahasa Inggeris 50%; Maths / HG 50% atau Math Lit / SG 80%
 • Antarabangsa: Sijil Pengecualian USAf untuk mengikuti pengajian dan memenuhi syarat Matematik dan Bahasa Inggeris yang berkaitan. Sijil Tinggi, Sijil Lanjutan, 240, atau Diploma kredit 360 dalam bidang pengetahuan mungkin memenuhi syarat kemasukan minimum ke pengajian ijazah. Sekiranya disiplin tidak mengiktiraf sekurang-kurangnya 20% kredit mestilah berkaitan dengan literasi akademik atau numerasi.

Nota:

 1. Calon yang telah memperoleh Sijil Lanjutan atau Sijil Tinggi dalam Perakaunan yang berdaftar dan terakreditasi atau serupa, dengan Perakaunan sebagai modul teras selama setahun penuh, yang tidak mempunyai purata 70% untuk Perakaunan pada kelayakan tersebut mesti menghadiri semua 12 sesi Pengenalan kepada Perakaunan (SINAC019) pada semester pertama tahun pertama. Ketidakhadiran 12 sesi tanpa sebab yang sah, akan menyebabkan pembatalan pendaftaran anda pada peringkat Sarjana Muda Perakaunan.
 2. Calon yang tidak mempunyai Perakaunan sebagai mata pelajaran gred 12 atau belum memperoleh 50% untuk Perakaunan di gred 12 mesti menghadiri semua 12 sesi Pengenalan kepada Perakaunan (SINAC019) pada semester pertama tahun pertama. Ketidakhadiran 12 sesi tanpa alasan yang sah akan menyebabkan pembatalan pendaftaran anda pada peringkat Sarjana Muda Perakaunan.

Akreditasi

Ijazah Sarjana Muda Perakaunan IIE diakreditasi oleh Majlis Pengajian Tinggi (CHE) dan didaftarkan oleh Penguasa Kelayakan Afrika Selatan (SAQA) pada Kerangka Kelayakan Nasional (NQF) sebagai kelayakan 422-kredit pada tahap 7 (ID SAQA: 99284).

Ijazah Sarjana Muda Perakaunan IIE juga diakreditasi oleh Institut Akauntan Berkanun Afrika Selatan (SAICA) sebagai ijazah sarjana muda untuk mempersiapkan pelajar untuk kelayakan Akauntan Berkanun.

Peluang kerjaya

Ijazah ini akan membuka pelbagai pilihan kerjaya yang menarik; gelar ini adalah batu loncatan yang ideal untuk pelbagai peluang kerjaya yang berkaitan dengan perniagaan yang pelbagai dan menarik. Peluang ini merangkumi, tetapi tidak terbatas pada menjadi -

 • Akauntan Berkanun (CA (SA))
 • Akauntan Profesional
 • Akauntan Pengurusan bertauliah
 • Akauntan Bertauliah

Strategi Pengajaran dan Pembelajaran

Di The IIE's Varsity College, kami bangga dan bersemangat untuk beralih dari metodologi 'kuliah tradisional' ke strategi pembelajaran campuran - VCBlend.

Strategi pembelajaran campuran ini memperluas pembelajaran di luar ruang kelas dan memberi peluang kepada pelajar kita untuk bekerja secara kolaboratif, dengan rakan sebaya dan pendidik mereka, untuk membina pemahaman konsep mereka. Penglibatan pelajar disokong oleh penggunaan sistem pengurusan pembelajaran (LMS) dan bahan pembelajaran dalam talian yang telah dibangunkan untuk menyokong strategi pengajaran kami.

Oleh kerana pendekatan VCBlend, anda diharapkan dapat meluangkan masa untuk menjalankan penyelidikan sendiri, belajar untuk penilaian, dan mengerjakan tugas. Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman pembelajaran, bilik darjah dan kampus VC Wireless, pelajar dikehendaki BYOT (Bawa Teknologi Anda Sendiri) seperti peranti mudah alih, netbook, komputer riba atau tablet, untuk mengembangkan literasi akademik dan digital yang diperlukan tiga tahun ijazah ini.

Pendekatan yang berfokus pada pelajar ini memaksa pelajar kita untuk bertanggungjawab dalam pembelajaran mereka sambil mengembangkan kemahiran kritikal yang mereka perlukan untuk berkembang dalam persekitaran kerja abad ke-21 yang berubah dengan pantas.

Oleh itu, kehidupan akademik bagi pelajar kami adalah dinamik, mencabar dan relevan.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Independent Institute of Education is South Africa’s largest registered and accredited private provider of higher education. The IIE Varsity College, a brand of The IIE, leads in the provision of ... Baca lebih lanjut

The Independent Institute of Education is South Africa’s largest registered and accredited private provider of higher education. The IIE Varsity College, a brand of The IIE, leads in the provision of these exciting learning initiatives of The IIE. The IIE is registered with the Department of Higher Education and Training as a private higher education provider, has more than 57 qualifications accredited by the Higher Education Quality Committee, and is a subsidiary of ADvTECH Ltd, a public company listed on the Johannesburg Stock Exchange. This scale and status assure our leading position in higher education. Baca Ringkas
Cape Town , Durban North , Westville , Pietermaritzburg , Port Elizabeth , Pretoria , Sandton , Midrand + 7 Lagi Kurang