Geografi

International Accelerator

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Geografi

International Accelerator

geografi

GEOGRAFI adalah sains yang berkaitan dengan perbezaan di areal permukaan bumi, seperti yang ditunjukkan dalam watak, perkiraan, dan saling hubungan lebih dunia seperti unsur-unsur pelbagai seperti iklim, tanah, tumbuh-tumbuhan, penduduk, guna tanah, budaya, industri, negara, dan kawasan unit yang dibentuk oleh kompleks elemen-elemen individu. (Kata benda). Webster Kesembilan New Collegiate Dictionary.

Geografi adalah kajian tentang pengagihan fenomena di atas permukaan bumi. Kajian geografi mempunyai tiga fokus disiplin utama: orang, tempat dan pengenalan; bumi, dan alam sekitar; dan Sains Maklumat Geografi (GIS). Walaupun geografi merangkumi pelbagai bidang, matlamat asas geografi adalah untuk mengenal pasti ciri-ciri tempat untuk menentukan bagaimana ia berfungsi (penduduk, budaya, sumber, bentuk bumi, iklim, dan lain-lain ...), dan bagaimana ia berkaitan dengan, atau membandingkan dengan , tempat lain. Ini mungkin bunyi seperti tugas yang mudah, tetapi diingatkan dunia ini penuh dengan corak kompleks, proses, dan hubungan. Oleh itu ahli geografi adalah di kalangan pemimpin dalam menggunakan GIS, Remote Sensing, kaedah kualitatif dan kuantitatif dalam usaha kita untuk mengenal pasti dan menjelaskan "corak spatial" di seluruh dunia. Memandangkan sifat perubahan dunia kita, geografi menyediakan pelbagai kemahiran dan alat-alat untuk membantu anda memahami tempat anda di kompleks, global, masyarakat kita yang berbilang kaum dan geografi menyediakan asas pengetahuan yang akan membantu anda untuk mengambil kesempatan daripada semua dunia kami tawarkan . Jadi, bagaimana anda tahu anda mahu menjadi ahli geografi?

  1. Adakah anda ingin tahu tentang tempat-tempat? Jika ya, saluran geografi keminatan ini ke dalam satu kajian yang ketat solek tempat dan apa yang membuatkan mereka semak.
  2. Adakah anda suka untuk mengkaji peta? Kecenderungan pertama geografi adalah untuk meletakkan maklumat pada peta untuk melihat bagaimana ia kelihatan ruang.
  3. Adakah anda berminat dengan kawasan asing? Kebanyakan ahli geografi pakar dalam bahagian tertentu di dunia seperti Amerika Latin, Eropah, Asia atau Afrika.
  4. Adakah anda suka bekerja di luar? Kebanyakan ahli geografi mendapatkan data asas mereka dari penyiasatan lapangan dalam persekitaran yang pelbagai dari kawasan hutan belantara ke bandar-bandar.
  5. Adakah anda seorang penyelesai masalah? Sebagai saintis, ahli geografi secara semula jadi ingin tahu tentang bagaimana dunia masuk. Mereka bertanya banyak soalan tentang mengapa perkara-perkara yang terletak cara mereka dan kemudian mereka cuba untuk menjawab soalan-soalan. Jika anda menjawab ya kepada menyeimbangkan salah satu daripada soalan-soalan ini kemudian geografi hanya mungkin untuk anda! Jika anda berminat untuk belajar lebih lanjut mengenai geografi sila hubungi kami atau datang oleh pejabat-pejabat kami di kampus Universiti Auburn. Kami berharap dapat berkongsi pengalaman kami dengan anda. Siapa tahu, anda mungkin mendapati bahawa anda adalah seorang ahli geografi juga!

Ijazah Sarjana Muda Sastera dalam bidang Geografi

Kurikulum ini dalam geografi menggalakkan literasi geografi sebagai satu elemen penting dalam mana-mana program pendidikan. Ia memberi tumpuan kepada hubungan ruang dan pemandangan Bumi sebagai rumah manusia. Geografi readies pelajar untuk kerjaya dalam perkhidmatan awam, syarikat perunding, agensi kerajaan negeri atau persekutuan, utiliti dan profesion lain, serta untuk pengajian siswazah dalam geografi.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Locations
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat