Gabungan Hons. Sarjana Muda Sastera dalam Pengajian Keamanan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kita hanya perlu melihat sekeliling kita untuk melihat kesan negatif konflik manusia pada skala antarabangsa dan nasional, serta dalam masyarakat kita sendiri. Program ini bertujuan untuk memahami sebab-sebab konfrontasi dan keganasan di semua peringkat dan, dengan memahami, mencari cara untuk mengubah atau mencegah konflik yang merosakkan.

Disiplin kajian damai merangkumi pelbagai bidang termasuk falsafah, agama, politik, antropologi, sains, dan banyak lagi.

Kajian keamanan adalah disiplin yang terlibat, dengan banyak ahli fakulti terlibat secara aktif dalam mempromosikan kesejahteraan manusia melalui projek pendidikan perdamaian di seluruh dunia. Ia menarik pelajar dinamik yang dapat menerapkan apa yang mereka sedang belajar di dalam bilik darjah dengan mengambil tindakan praktikal dalam masyarakat. Graduan kajian damai adalah permintaan guru, mediator, perunding, dan pekerja pembangunan, oleh organisasi yang bekerja di rumah dan di luar negeri untuk menyelesaikan konflik.

Pengajian Keamanan adalah prihatin dengan perang dan keamanan, keganasan dan kekerasan, konflik dan transformasi konflik. Penyelidik damai juga mengkaji konsep keadilan dan cara-cara di mana orang menganjurkan dan membahaskan konflik untuk mencapai apa yang mereka anggap sebagai hanya berakhir. Dengan menumpukan perhatian kepada masalah konflik, terutamanya sifat yang ganas, para penyelidik cuba memperbaiki kaedah kami menganalisis dan menangani masalah-masalah ini. Kajian damai adalah bidang interdisipliner, meliputi bidang subjek dari Fakultas Sains dan Ilmu Sosial serta Kemanusiaan. Pesta Perayaan Gandhi Peace

Gabungan Kepujian dalam Pengajian Keamanan dan Subjek Lain (BA)

Pengajian Keamanan adalah interdisipliner, menarik dari banyak disiplin, dan mengundang sumbangan intelektual dan praktikal kreatif dari para pengajar dan pelajar yang ingin menyokong keadilan sosial, kelestarian, dan kesihatan. Kami mengiktiraf, dan mengamalkan prinsip dan cadangan Suruhanjaya Kebenaran dan Rekonsiliasi Kanada, dan untuk melaksanakan komitmen kami, kami amat menggalakkan pelajar dalam Pengajian Keamanan untuk mempertimbangkan Program Kepujian Gabungan dalam Pengajian Asli dan Kajian Keamanan. McMaster menawarkan beberapa kursus Pengajian Keamanan yang dikhaskan untuk pengalaman, berorientasikan komuniti, pembelajaran perkhidmatan. Kami juga menekankan pembelajaran individu dan rakan sebaya, sambil meletakkan peluang penyelidikan intensif dalam jangkauan pelajar pada semua peringkat program. Kajian di luar negara melalui perundingan dengan Pejabat Fakulti Kemanusiaan digalakkan. Selaras dengan komitmen kami terhadap Deklarasi PBB mengenai Hak-hak Orang Asal dan Agenda PBB 2030 untuk Pembangunan Mapan dan Matlamat Pembangunan Mampan (SDGs), pelajar-pelajar Pengajian Keamanan juga digalakkan untuk mempertimbangkan anak-anak di bawah umur, seperti Minor dalam Kemapanan, yang Minor dalam Pengajian Orang Asli, dan Minor dalam Penglibatan Komuniti.

Kerjaya untuk jurusan dalam Kajian Keamanan

Pengajian Keamanan bertujuan untuk mewujudkan pengamal perdamaian yang akan mempunyai pemahaman yang dimaklumi mengenai akar keadilan sosial, kemahiran yang diperlukan untuk meletakkan pengetahuan mereka dalam amalan dan yang boleh bekerja secara manusia dan kreatif untuk mencapai keadilan dan keamanan di rumah, masyarakat, organisasi dan masyarakat mereka pada umumnya.

Beberapa contoh termasuk:

Graduan Pengajian Keamanan adalah permintaan
oleh organisasi kerajaan, bukan kerajaan dan antarabangsa untuk bekerja sebagai mediator, pendidik, penasihat dasar, perunding, dan pekerja pembangunan

Penasihat dasar / penyelidik

Perniagaan: Hubungan awam; Pengantara

Pertubuhan bukan keuntungan

Undang-undang: Hak asasi manusia; Imigresen; Penempatan semula pelarian; Alam Sekitar

Keadilan pemulihan

Pendidik di semua peringkat

Pelajar kami

Dalam kata-kata mereka sendiri - pelajar memberitahu kami apa yang belajar dalam program Pengajian Keamanan adalah mengenai.

Tahun ini, program Pengajian Keamanan dan Universiti McMaster merayakan ulang tahun kelahiran ke-150 Mahatma Gandhi.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd ... Baca lebih lanjut

McMaster University is located in the city of Hamilton, in the province of Ontario, Canada. We are one of the top 75 universities in the world (Times Higher Education World Rankings 2019), ranked 2nd in the world for global impact (Times Higher Education Impact ranking, based on the Sustainable Development Goals (SDGs) adopted by the United Nations), and we are the #1 research intensive university in Canada. McMaster is known for our teaching model: a student-centered, problem-based, interdisciplinary approach to learning, a model that has been adopted world-wide. Baca Ringkas