Fotografi Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Projek pedagogi Haute Ecole Libre de Bruxelles -

Ijazah Sarjana Muda dalam Teknik Imej (finality: Teknik Fotografi) Universiti Percuma Brussels - Ilya Prigogine (dahulunya INRACI)

Pendidikan serba boleh

Tetap atau animasi, imej menyerang lebih banyak kehidupan seharian kita. Pengeluaran ini hanya dapat dipastikan oleh juruteknik yang kompeten!

Latihan yang disediakan dalam seksyen gambar HELB bertujuan untuk memenuhi permintaan dan keperluan persekitaran profesional.

Latihan Foto membolehkan anda memperoleh penguasaan teknik foto, video ringan dan multimedia . Ini menunjukkan pertama sekali pengetahuan tentang prinsip-prinsip pencahayaan, komposisi dan tatabahasa imej, kod estetik ... untuk dapat meletakkannya dalam perkhidmatan ungkapan, langkah, gaya, 'kreativiti yang mengambil bahagian dalam imej pengiklanan, dokumentari atau pelaporan.

Peralatan menangkap digital moden dan berprestasi tinggi (studio dan rakaman luaran), pemprosesan pasca (komputer, pengimbas, tablet grafik) dan percetakan (sehingga format besar) melengkapkan bengkel yang berbeza dari imej HELB, meletakkan pelajar selaras dengan realiti profesion.

Pendidikan tempatan, teknikal dan manusia

Laluan wajib untuk semua pelajar bahagian HELB-imej oleh dua tempoh empat bulan pertama membolehkan pelajar yang ingin menerima latihan dalam fotografi untuk mengesahkan pilihan awalnya dan memperolehi teknik-teknik teknikal dan praktikal yang diperlukan untuk menguasai foto dan pawagam, termasuk pembelajaran alat komputer (Photoshop, Lightroom, potongan akhir, ...).

Dari kuadrimester ke-3, latihan itu menjadi gambar dan menolak secara spesifik pada paksi berikut: foto dokumentari, foto pengiklanan, laporan foto. Pelbagai kerjasama dan perkongsian dalam bidang pelaporan, fesyen dan pengiklanan menyokong latihan. Projek-projek lain bertujuan membuka mata kepada dunia: lawatan belajar, lawatan pameran, pertemuan dengan pembicara luaran, ...

Semasa semester 5 dan 6, pembangunan projek peribadi, latihan selama 11 minggu dalam persekitaran profesional dan Tugas Akhir (TFE) mahkota kursus ini dan terbuka kepada pelajar pintu masuk ke dalam sektor imej profesional, terutamanya dalam bidang fotografi.

Dimensi antarabangsa

Pembangunan bursa antarabangsa adalah kebimbangan berterusan HELB. Program pertukaran kami seperti Erasmus atau yang lain membolehkan anda belajar di luar negara atau melakukan latihan.

Latihan fotografi menawarkan banyak peluang ...

Jurugambar / Fotografer Periklanan / Jurugambar Fesyen / Fotografer Tekan / Fotografer Peristiwa / Potret Fotografer / Jurugambar Fotografer / Artis Jurugambar / Pembantu Studio / Retoucher (Photomontage, Post Production, Post Processing) / Pengurus Rantaian Grafik / -Producer / Pengeluaran / Kemasan Profesional (Percetakan Digital Profesional) / Reka Bentuk / Jualan Web / Pengajaran

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou ... Baca lebih lanjut

L’asbl, dont le siège social est établi à Forest (1190), avenue Besme n°97, a pour but d’organiser de l’enseignement. Elle peut poser des actes se rapportant directement ou indirectement à son but ou de nature à faciliter la réalisation de celui-ci. Baca Ringkas