Sarjana Eksekutif Pentadbiran Perniagaan (EBBA)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Program ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan EBU ini menyediakan pelajar matang yang mempunyai pengalaman kerja minimum 7 tahun dengan pengetahuan menyeluruh mengenai konsep, teori, dan model perniagaan.

Program ini memberi tumpuan dan aplikasi mereka kepada masalah dunia nyata dengan interaksi dan pembelajaran yang ketara. Melalui pendekatan ini, pelajar belajar menyambungkan konsep perniagaan ke masyarakat global yang lebih besar, dengan persediaan untuk laluan kerjaya yang jelas dalam bidang perniagaan. Mereka disediakan persediaan yang solid untuk meneruskan pengajian siswazah dalam pentadbiran perniagaan atau bidang yang berkaitan.

Suruhanjaya Eropah menyediakan panduan kepada institusi pendidikan tinggi dalam penghargaan kredit untuk hasil pembelajaran yang diperolehi di luar konteks pembelajaran formal melalui pengalaman kerja. Pengiktirafan ini secara automatik diikuti dengan penghargaan kredit ECTS dalam program EBBA.

Campus Luxembourg Wiltz

Pelajar akan dijemput untuk mengambil bahagian dalam acara dan seminar minggu kampus sebelum mereka lulus. Walau bagaimanapun, penyertaan dalam lebih daripada satu minggu kampus juga dibenarkan dan digalakkan. Semasa minggu kampus, pelajar akan menyelesaikan peperiksaan akhir, melawat syarikat dan industri terkenal, dan bersosial dan saling berkomunikasi.

Luxembourg bukan hanya sebuah pusat kewangan tetapi sebuah bandar yang pelbagai budaya dan tempat duduk banyak institusi Eropah. Antara tradisi dan kemodenan. Anda akan dapat menikmati landskap yang berlainan di taman-taman alam, istana zaman pertengahan dan pelbagai laluan mendaki atau gunung di seluruh rantau ini. Luxembourg dan Chateau Wiltz menyambut anda.

Pelajar yang menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda ini:

 • Perunding
 • Pengurus kewangan
 • Pengurus pemasaran
 • Pengurus Operasi
 • Pentadbir Kesihatan
 • Pengurus Sistem Maklumat

EBBA dalam Program Pentadbiran Perniagaan Hasil Pembelajaran

Matlamat pembelajaran EBU bertujuan untuk meningkatkan pembelajaran pelajar di bidang-bidang berikut: komunikasi, penalaran etika, kemahiran analisis, teknologi maklumat, tinjauan global, pemikiran kritikal, dan pemahaman sinergi. Setelah selesai Program EBBA, graduan akan:

 • Menunjukkan profesionalisme, kesedaran diri, dan kepimpinan
 • Memahami isu inovasi dan dilema yang sering dihadapi perniagaan
 • Memohon pengetahuan dan kemahiran untuk menyelesaikan masalah perniagaan
 • Memahami konsep dan trend inovasi dan bagaimana IT boleh meningkatkan prestasi organisasi
 • Menunjukkan perspektif global dan kesedaran tentang bagaimana perbezaan budaya mempengaruhi perniagaan
 • Mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk mengintegrasikan konsep dari pelbagai disiplin untuk mengenal pasti dan mengembangkan strategi perniagaan
 • Mempunyai kemahiran yang diperlukan untuk bekerja dan memimpin dengan berkesan dalam persekitaran berasaskan pasukan
 • Mempunyai pemahaman dan penghayatan yang mendalam untuk kepentingan membuat keputusan etika127050_image1-2.jpeg
Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

European Business University of Luxembourg is dedicated to achieving and sustaining a tradition of academic excellence by ensuring it is at the forefront of evolving innovation. EBU strives to become ... Baca lebih lanjut

European Business University of Luxembourg is dedicated to achieving and sustaining a tradition of academic excellence by ensuring it is at the forefront of evolving innovation. EBU strives to become of the benchmark of world-class quality education by drawing on the talents of an actively supported team of internationally recognized staff and faculty of women and men from transcultural backgrounds. Baca Ringkas