Ekonomi

International Accelerator

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ekonomi

International Accelerator

Sarjana Muda Sains dalam bidang Ekonomi

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Ekonomi dirancang untuk pelajar yang ingin menerima latihan khusus dalam bidang Ekonomi dalam pendidikan seni liberal luas. Fleksibiliti untuk memilih dari pelbagai kursus membolehkan pelajar untuk menyesuaikan pelajaran ke kepentingan peribadi dan matlamat kerjaya. Ijazah Ekonomi menyediakan kemahiran dan latihan untuk kerjaya dalam perniagaan, undang-undang, kerajaan, politik, pengajaran, penyelidikan, dan pelbagai bidang lain. ijazah ini juga menyediakan asas yang kukuh untuk pengajian siswazah masa depan dalam perniagaan, ekonomi, undang-undang dan pentadbiran awam. Setelah berhasil menyelesaikan program ini membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dengan pengkhususan dalam bidang Ekonomi. Tidak layak untuk ijazah berganda dengan BSBA dalam Ekonomi.

Apa yang boleh saya lakukan dengan ini besar?

Maklumat Umum dan Strategi

  • Ekonomi adalah sains sosial yang menyelidikki manusia dan bagaimana mereka menggunakan sumber-sumber mereka dengan memberi tumpuan kepada kesejahteraan ekonomi masyarakat.
  • Ijazah sarjana muda dalam bidang ekonomi boleh membawa kepada peluang-peluang kerjaya banyak. Pelajar dengan jelas perlu menentukan matlamat mereka dan mendapatkan pengalaman dan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai matlamat tersebut.
  • Kebanyakan "ekonomi" jawatan memerlukan sarjana atau ijazah kedoktoran dalam bidang ekonomi atau bidang yang berkait rapat.
  • Ekonomi boleh menjadi persediaan yang baik untuk program siswazah dalam bidang ekonomi, undang-undang, pentadbiran awam, hal ehwal antarabangsa, sains pengurusan, atau perniagaan.
  • Mendapat pengalaman yang berkaitan melalui separuh masa dan pekerjaan musim panas atau latihan adalah kritikal.
  • kemahiran penting untuk ekonomi untuk mendapatkan termasuk: pemerolehan data dan analisis teknik, pemikiran kritis, penulisan laporan, kecekapan dengan perisian yang berkaitan, dan keupayaan untuk mengenal pasti trend ekonomi.
  • Ketahui mengenai ekonomi dan kerjaya perniagaan melalui penyelidikan di laman internet dan buku-buku, temubual maklumat profesional, dan pendedahan kepada bekerja persekitaran melalui membayangi, sukarela, atau magang.
  • Dapatkan terlibat dalam pertubuhan murid profesional dalam bidang yang menarik.
  • Membina dan menggunakan rangkaian peribadi kenalan. Sekali dalam kedudukan, mencari mentor yang berpengalaman.
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Boston, Massachusetts
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat