Kenapa belajar Ekonomi dan Falsafah Ijazah Double

Bersama-sama, Erasmus School of Economics dan Erasmus School of Philosophy menawarkan program Gelar Ganda dalam Ekonomi dan Falsafah. Adakah anda berminat dalam isu-isu yang berkaitan dengan ekonomi dan perniagaan, tetapi adakah anda juga bertujuan membangunkan cakrawala akademik yang lebih luas? Kemudian ijazah dua dalam Ekonomi dan Falsafah atau Ekonometrik dan Falsafah mungkin sesuai dengan minat anda dengan baik. Pelajar dalam program ini memperoleh dua darjah dalam empat tahun: Sarjana Muda Sains (BSc) dalam Ekonomi dan Sarjana Muda Seni (BA) dalam Falsafah.

Di satu pihak, bahagian ekonomi program ini bertujuan untuk menyediakan anda dalam perjalanan untuk menjadi benar-benar di peringkat antarabangsa dengan kebolehan yang besar untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah dalam bidang ekonomi dan perniagaan.

Sebaliknya, anda akan mengembangkan kemahiran falsafah seperti penalaran logik dan keupayaan untuk menyatakan diri anda dengan jelas secara bertulis. Anda akan belajar mengenai masalah falsafah dan isu-isu etika, dan anda akan mendapat pengetahuan tentang sejarah dan andaian asas disiplin akademik ekonomi.

Peluang kerjaya untuk Ekonomi dan Falsafah Degree Double

Mempunyai dua gelaran sarjana muda akan meningkatkan kebolehpasaran anda dalam hampir setiap sektor dan memberi anda permulaan yang baik ketika mencari kerja. Latar belakang anda dalam falsafah akan memberi anda kesedaran mengenai asas-asas teoretis disiplin anda. Ini membolehkan anda menimbulkan persoalan yang relevan, tampil dengan penyelesaian inovatif dan melangkah lebih jauh daripada yang lain. Menggandakan gelaran anda dengan Falsafah akan membuktikan berharga dan memberi ganjaran pada tahap peribadi dan profesional.

Falsafah tidak melatih anda untuk pekerjaan tertentu, tetapi ini tidak bermakna falsafah tidak membawa kepada pekerjaan apa pun. Malah, alumni kami telah berakhir sebagai penyelidik, guru, penjawat awam, wartawan, atau pengurus dalam sektor swasta. Apa semua pekerjaan ini mempunyai kesamaan adalah bahawa ia adalah kelebihan jika anda boleh berfikir secara kritikal pada tahap asas. Di sinilah falsafah memberi anda kelebihan. Terutamanya perhubungan antara falsafah dan disiplin khusus membolehkan pelajar kita merefleksikan bidang minat mereka dan memahami secara menyeluruh cabaran yang akan berlaku.

Program pengajian

Tahun pertama

Apabila memilih Ekonomi dan Falsafah, kurikulum tahun pertama terdiri daripada kursus dalam bidang ekonomi, ekonomi perniagaan, dan kursus sokongan. Kursus-kursus ini akan menyediakan asas ekonomi yang luas dan membantu untuk membangunkan kemahiran analisis yang kuat. Setiap tahun akademik terdiri daripada lima blok lapan minggu di mana anda mengikuti dua kursus. Anda mempunyai kuliah, tutorial, dan kumpulan kerja di mana anda berlatih dan membincangkan bahan dengan rakan-rakan pelajar. Setiap kursus diselesaikan dengan peperiksaan.

Tahun kedua

Di samping kurikulum ekonomi biasa, anda mengikuti dua kursus pengenalan falsafah dalam sepuluh minggu pertama tahun akademik. Ceramah-ceramah ini akan diberikan pada sebelah petang (bermula jam 18.00). Kursus pertama, 'Pencerahan Awal', berlangsung dari minggu ke-36 hingga 39, peperiksaan pada minggu ke-40. Kursus kedua, 'Quest for Man I', akan diberikan dari minggu ke 41 hingga ke-44, ujian pada minggu ke-45.

Tahun ketiga

Pada tahun ketiga, anda juga mengikuti kurikulum ekonomi biasa. Di samping itu, anda menghadiri kursus pengenalan falsafah dalam sepuluh minggu pertama tahun akademik. Kuliah juga akan diberikan pada sebelah petang (bermula jam 18.00).

Tahun keempat

Tahun keempat program Ekonomi dan Falsafah Ijazah Double anda hanya terdiri daripada kursus falsafah maju, dibahagikan kepada empat blok setahun. Setiap blok berlangsung selama 10 minggu, dan ceramah akan diberikan pada waktu petang (bermula jam 18.00). Secara keseluruhan tahun keempat mengandungi 60 kredit. Blok pertama tahun ini akan didedikasikan kepada dua cabaran 'Essential Contemporary Essences' dan 'Percubaan Pemikiran'. Blok kedua, ketiga dan keempat tahun keempat termasuk kursus lanjutan mengenai sejarah pemikiran, aspek falsafah manusia dan budaya serta falsafah sosial dan politik. Dalam tahun terakhir ini, pelajar juga akan dibimbing oleh penasihat dalam menulis tesis mereka.

Program diajar dalam:
English
Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam »

Tarikh Akhir Kemaskini September 2, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
4 - 6 
Sepenuh masa
Price
2,083 EUR
setiap tahun, pelajar EEA / EU. Pelajar NON-EEA / EU: € 9.000.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
End Date
Ogo 31, 2022
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 31, 2022