Gambaran keseluruhan

Menawarkan kelonggaran anda untuk menyesuaikan pilihan modul anda untuk kepentingan anda, kursus ini menyediakan asas kukuh dalam pelbagai teknik dan kemahiran yang dicari oleh majikan.

Macroekonomi, mikroekonomi, matematik dan statistik membentuk teras ijazah. Sekolah ini menawarkan pelbagai modul pilihan yang meliputi topik pelbagai kumpulan ekonomi. Anda juga akan mempunyai fleksibiliti untuk memilih modul yang ditawarkan oleh sekolah dan jabatan lain di seluruh Universiti.

Modul matematik dan statistik dalam tahun satu boleh didapati sama ada ekonometrik atau ekonomi kuantitatif. Yang pertama hanya tersedia kepada mereka yang mempunyai tahap matematik atau setara, manakala yang kedua adalah tersedia untuk semua orang. Pathways ini berterusan pada tahun kedua, namun anda boleh beralih dari ekonometrik ke ekonomi kuantitatif pada tahun kedua.

Menjelang akhir kursus anda, anda akan mempunyai pemahaman yang mendalam tentang teori ekonomi dan bagaimana ia digunakan untuk dunia sebenar. Anda juga akan terbiasa dengan teknik analisis utama yang digunakan ahli ekonomi dalam amalan.

Tahun pertama

Menyediakan anda dengan landasan yang kukuh dalam teori ekonomi pengantar dan matematik / statistik, tahun pertama pengajian anda akan memberi tumpuan kepada kaitan kaedah tersebut untuk mengkaji soalan-soalan ekonomi kepentingan budaya, politik dan sosial.

Anda akan meneroka isu dan perspektif semasa dan biasanya akan mengambil modul kemahiran belajar selama setahun untuk memastikan bahawa peralihan anda ke kajian universiti lancar. Kami juga menyediakan modul khusus yang memberi tumpuan kepada kemahiran kerjaya dan kebolehpasaran, termasuk panduan mengenai penyediaan CV, teknik temu duga dan memohon latihan.

Tahun kedua

Anda akan membangunkan kemahiran analitik dan pengetahuan anda tentang disiplin teras ekonomi dan kaedah kuantitatif, serta sub-disiplin utama ekonomi. Seperti pada tahun satu, anda akan dapat untuk memilih sama ada teori ekonometrik atau ekonomi kuantitatif (ekonometrik digunakan) Pathway .

Anda juga boleh memohon untuk menghabiskan semester tahun kedua anda belajar di luar negara , dengan mengambil modul yang serupa dengan rakan-rakan anda di Nottingham atau memperluaskan pengetahuan anda melalui pilihan lain.

Tahun ketiga

Pada tahun terakhir anda, anda akan mengkaji tema-tema utama dalam ekonomi pada tahap yang lebih tinggi dan membina topik-topik yang diliputi dalam tahun-tahun sebelumnya. Anda akan memilih modul yang menarik minat anda dari pelbagai pilihan pakar yang mencerminkan kepakaran penyelidikan akademik kami dalam aspek disiplin dan penerapan disiplin.

Di bawah bimbingan tutor anda, anda juga akan menjalankan disertasi sepanjang tahun mengenai topik pilihan anda dan akan mendapat pengalaman dalam proses penyelidikan.

Ketahui lebih lanjut.

Syarat kemasukan

Tahap A: A * AA-AAA tidak termasuk kajian umum, kajian masa lapang, dan perspektif global dan penyelidikan (A * ABB bagi mereka yang mengambil empat peringkat penuh A dan menyelesaikannya pada tahun yang sama)

GCSEs: Matematik GCSE, 7 (A) atau ke atas, kecuali mengambilnya di peringkat A

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 7.0 (tidak kurang daripada 7.0 dalam membaca dan menulis, tidak kurang dari 6.0 dalam bercakap dan mendengar)

Untuk maklumat terperinci ujian dan kelayakan bahasa Inggeris yang kami terima, sila lihat halaman keperluan kemasukan kami .

Belajar di luar negara

Pada kursus ini, anda boleh memohon untuk menghabiskan semester belajar di luar negara di kampus Universiti di China atau Malaysia, atau di salah satu institusi rakan kami di lokasi seperti Australia, Kanada dan Jepun.

Anda akan mendapat peluang untuk meluaskan horizon anda dan meningkatkan kebolehpasaran anda dengan mengalami budaya lain. Anda boleh memilih untuk mengkaji modul serupa kepada rakan-rakan anda di Nottingham atau mengembangkan pengetahuan anda dengan mengambil pilihan lain. Pengajaran biasanya dalam bahasa Inggeris; Walau bagaimanapun, mungkin terdapat peluang untuk belajar dalam bahasa lain jika anda cukup fasih.

Kerjaya

Pertumbuhan kesadaran ekonomi telah meningkatkan permintaan untuk siswazah ekonomi dan ijazah dari Nottingham boleh memberi anda permulaan yang baik dalam karier anda.

Anda akan memperolehi asas akademik yang kuat dan pelbagai kemahiran khusus dan dapat dipindah dari segi ekonomi yang sangat baik, seperti keupayaan untuk belajar secara bebas dan berkomunikasi dengan berkesan, secara lisan dan secara bertulis. Anda juga akan mempunyai keupayaan untuk memahami konsep ekonomi rumit, sama ada mereka bersifat matematik atau falsafah.

Graduan kami memilih pelbagai karier , termasuk perbankan pelaburan, perakaunan, perundingan cukai, bekerja di pejabat kerajaan, pengauditan, perdagangan derivatif, perundingan pengurusan, penggabungan dan pengambilalihan, dan banyak lagi.

Program diajar dalam:
English

Lihat 28 lagi program yang ditawarkan oleh University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Tarikh Akhir Kemaskini February 18, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh