Ekonomi BSc

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Ekonomi BSc

Latvia University of Life Sciences and Technologies

Ekonomi BSc

Masalah ekonomi merupakan sebahagian yang sentiasa hadir dan yang wujud dalam kehidupan kita. Jika anda ingin memahami bagaimana untuk memperbaiki keadaan kehidupan manusia dalam kehidupan seharian mereka dan bagaimana untuk menyelesaikan isu-isu ekonomi dalam sektor ekonomi, datang dan menyertai kami!

 • Ijazah: Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Ekonomi
 • Kredit: 240 ECTS
 • Tempoh pengajian: sepenuh masa - 4 tahun
 • Bahasa pengantar: Bahasa Inggeris
 • Bayaran Yuran Pengajian setahun: 2000 Eur
 • Kemasukan: dua kali setahun
 • Sila hubungi: Dr.oec. Dina Popluga, dina.popluga@llu.lv
 • Bertauliah sehingga: 4 Jun 2019
v

profil akademik

Program ini bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menjadi kerja-siap dan ahli ekonomi berdaya saing dalam pasaran buruh negara dan antarabangsa. Program pengajian terdiri daripada kursus wajib, kursus elektif dan latihan praktikal, yang memberikan anda:

 • kemahiran analitikal dan pengetahuan untuk memahami keadaan ekonomi di peringkat mikro dan makro;
 • keupayaan untuk menganalisis dan kritis menilai proses dan hubungan bersama faktor dalam bidang ekonomi pertanian dan alam sekitar, atau dalam pengurusan proses perniagaan;
 • memahami bagaimana untuk membuat keputusan dan mengurus sumber secara rasional dan mampan;
 • peluang untuk mendapatkan berminat dalam aktiviti penyelidikan dan kesedaran kepentingan pembelajaran sepanjang hayat.

Anda akan mempunyai kemungkinan untuk bertemu staf akademik yang dinamik dan berpengalaman, untuk memperoleh pengetahuan yang unik dalam bidang ekonomi pertanian dan meningkatkan pengetahuan anda di luar negara. Penuh - program ijazah Sarjana Muda masa meliputi 4 tahun akademik, di mana 1 dan tahun akademik 2 memberikan anda kemahiran umum dan kebolehan untuk ekonomi, tetapi ke-3 dan ke-4 tahun akademik memberikan anda kemahiran yang lebih khusus dalam salah satu daripada berikut arah pengkhususan: Agrarian dan Ekonomi Alam Sekitar atau Business Management Proses. Selanjutnya diberikan Panduan ringkas bagaimana untuk memilih arah pengkhususan anda, di mana pilihan anda sangat bergantung kepada minat anda dan apa yang akan menjadi kursus kajian tertentu dalam setiap arah pengkhususan:

Program kajian selesai dengan penjelasan dan pertahanan tesis Sarjana Muda.

Syarat Kemasukan

Pemohon yang berpendidikan menengah siap diluluskan untuk kemasukan ke program ini. Pemohon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya "Memuaskan" gred dalam mata pelajaran Matematik, mesti dapat hadir pengetahuan Bahasa Inggeris yang baik (minimum - CEFR tahap B2, IELTS menjaringkan 5.0, TOEFL skor 510, TOEFL-iBT menjaringkan 64) dan perlu lulus ujian kebolehan dalam Sains Sosial.

e

Prospek kerjaya dan melanjutkan pelajaran

Para graduan adalah pakar yang mampu menilai keadaan di pasaran, untuk mengatur dan menguruskan keusahawanan komprehensif dan melaksanakan idea-idea pengurusan yang inovatif di kawasan luar bandar dan bandar. para graduan kami bekerja dalam syarikat-syarikat sektor kewangan pertanian, perbankan dan, institusi kerajaan, akademik dan organisasi penyelidikan serta syarikat-syarikat milik sendiri. Ijazah Sarjana Muda melayakkan graduan untuk meneruskan pengajian dalam program kajian Sarjana masing-masing di universiti-universiti di Latvia atau di luar negara.

A
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,000 EUR
Bayaran Yuran Pengajian setahun
Locations
Latvia - Jelgava
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Latvia - Jelgava
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat