Read the Official Description

Ijazah Sarjana Muda Sains Ekonomi dengan Perbankan (Kepujian)

Program ini akan menyediakan anda dengan asas yang ketat dalam teori ekonomi, latihan yang kukuh dalam subjek kuantitatif. Anda akan ditawarkan peluang untuk menimba ilmu tertentu tertakluk tingkah laku dan amalan bank dan pengantara kewangan lain dan tempat sistem kewangan dalam ekonomi. Anda juga akan menyedari kesan kebangkitan kewangan antarabangsa terhadap kestabilan sistem kewangan dan isu-isu peraturan antarabangsa.

Masuk terus ke Tahun 2 dan 3 boleh didapati dengan pemohon yang layak. Pelajar mengenai program ini boleh memohon untuk menyertai bursa luar negara dengan rakan Erasmus kami.

Tujuan program ini adalah:

  • Untuk menyediakan asas yang kukuh pengetahuan mengenai cara kerja ekonomi sebenar dan untuk menyokong ini dengan teknik dalam analisis ekonomi menggunakan model matematik dan ekonometrik dan data ekonomi
  • Memberi pengetahuan subjek tertentu tingkah laku dan amalan bank, pengantara kewangan lain dan tempat dalam sistem kewangan dalam ekonomi
  • Untuk menyediakan anda dengan keupayaan untuk memahami perdebatan utama dalam ekonomi kewangan.

Syarat Kemasukan

Pemohon hendaklah mempunyai:

300 UCAS mata atau bersamaan

PLUS GCSE pada Gred C atau ke atas dalam bahasa Inggeris dan matematik (atau yang setaraf).

  • Pemohon-pemohon yang tidak mempunyai bahasa Inggeris sebagai bahasa pertama mereka memerlukan IELTS 5.5 (atau setaraf).
  • Kami mengalu-alukan permohonan daripada pelajar dan / atau pelajar yang matang dengan latar belakang kerja profesional.

Penilaian

Pelajar dinilai melalui peperiksaan, mengambil ujian rumah, persembahan lisan, tugasan portfolio, kerja kursus.

Pilihan kerjaya

Graduan dalam bidang ekonomi dengan perbankan boleh bercita-cita untuk mencapai banyak pekerjaan peringkat kemasukan dalam perbankan, kewangan, insurans, pasaran saham, jualan dan pemasaran serta syarikat-syarikat seperti syarikat perunding atau jabatan-jabatan kerajaan. Mereka juga boleh memulakan kerjaya mereka dengan syarikat kerajaan, aku janji awam, firma pelaburan, pendidikan, pengiklanan, pengurusan perdagangan dan penyelidikan, jurnal perniagaan dan surat khabar.

Lokasi

Greenwich Kampus

Program taught in:
English

See 58 more programs offered by University of Greenwich »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
3 - 6 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- UK / EU; £ 11,200 untuk pelajar antarabangsa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date