Mendapatkan Ijazah Psikologi anda di SWOSU

Psikologi adalah salah satu darjah sarjana paling popular di dunia. Ini difahami kerana ijazah psikologi menawarkan peluang kepada pelajar untuk pertumbuhan peribadi sambil membuka pintu kepada beberapa kerjaya yang menarik dan mencabar. Di samping itu, bidang ini memberi peluang kepada pelajar untuk menyesuaikan pengalaman pendidikan dan program ijazahnya untuk memberi tumpuan kepada bidang tertentu yang menarik minat tertentu. Pelajar psikologi belajar tentang tingkah laku manusia dan haiwan serta proses mental mereka.

Mohon sekarang

Darjah yang ditawarkan

Jabatan Psikologi SWOSU menawarkan satu jurusan utama, enam orang anak muda sarjana muda, empat program lepasan peringkat sarjana dan satu program khusus untuk kurikulum LPC. Program-program ini termasuk:

Sarjana Muda

GRADUAN

  • Sarjana Sains dalam Kaunseling Masyarakat
  • Sarjana Sains di Sekolah Psikologi
  • Sarjana Pendidikan di Sekolah Psikometri
  • Sarjana Pendidikan dalam Kaunseling Sekolah
  • Kurikulum Program Khas untuk Kaunseling Profesional Berlesen (LPC

Fakulti

Jabatan Psikologi terdiri daripada 13 fakulti dengan latihan luas dan pelbagai kepakaran dan minat penyelidikan dalam psikologi. Kelas sarjana terdiri daripada 12 hingga 45 pelajar dan kelas siswazah terdiri daripada lima hingga 30 pelajar. Beberapa fakulti menjalankan penyelidikan dengan pelajar (terutamanya mahasiswa) yang berkhidmat sebagai pembantu penyelidik. Jabatan menawarkan banyak peluang untuk pelajar bekerja dengan fakulti dan rakan sebaya mereka dan belajar di luar kelas. Penekanan utama fakulti adalah dalam mengajar dan membantu setiap pelajar untuk mencapai matlamat pembelajarannya.

Beasiswa

Terdapat beberapa biasiswa yang ada melalui Jabatan .

Jabatan ini menaja kelab psikologi sarjana muda dan siswazah yang sangat aktif dalam universiti, komuniti, dan aktiviti sosial. Kami juga menaja bab Psi Chi yang merupakan masyarakat kehormat kebangsaan dalam bidang psikologi.

Kepentingan Penyelidikan

Jabatan ini mempunyai program penyelidikan aktif dalam psikologi sosial (prejudis dan kesan stereotaip dalam permainan video), isu-isu wanita, literasi kanak-kanak, isu-isu penderaan dan pengabaian kanak-kanak, psikologi kesihatan dan kaunseling kerjaya.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Southwestern Oklahoma State University »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date