Pembelajaran dengan melakukan adalah prinsip di sebalik kursus tiga tahun Raffles Milano , kursus latihan yang membentuk minda, memberikan latar belakang teknikal yang mantap dan membuat anda ingin memperluas cakrawala hidup anda.

Mengapa?

Tanpa reka bentuk dunia akan menjadi lebih miskin dan lebih meletihkan. Disiplin reka bentuk boleh didefinisikan sebagai 'kecerdasan tersebar' yang mengajak kita untuk mencari makna baru dan penyelesaian baru, dan mendidik orang untuk menghasilkan nilai dan nilai untuk dunia di sekeliling kita. Reka bentuk sentiasa menjadi enjin yang kuat dalam kemajuan sosial, estetik dan pemikiran.

Peluang profesional

Reka bentuk adalah faktor yang tidak dapat dielakkan untuk semua syarikat yang memposisikan diri di pasaran untuk kualiti produk mereka. Kualiti ini terdiri daripada konsep, kebolehgunaan dan emosi, kepuasan terhadap keperluan eko-lestari, pilihan bahan yang sesuai dan kitaran hayat produk. Dan pereka adalah pelakon pertama dalam menentukan ciri utama produk. Pada akhir kursus calon akan mencari peluang untuk kerja sama atau kerja berstruktur dalam bidang perindustrian yang paling pelbagai di mana inovasi dan kualiti produk, perkhidmatan dan proses berkumpul.

yang

Kursus ini terbuka kepada calon dengan sijil ijazah sekolah menengah. Pelajar yang ideal dalam kursus ini mahu mengubah ciri-ciri kreatif mereka ke dalam pemikiran, konsep, kesedaran dan komunikasi projek, produk dan perkhidmatan. Kursus ini menyediakan alat penyelidikan, metodologi dan proses untuk kerumitan reka bentuk yang dikendalikan. Oleh kerana reka bentuk bersifat interdisipliner, semasa kursus alat disediakan untuk berinteraksi dengan berbagai pakar dalam pengurusan proses, dari ideasi produk ke pemasarannya.

program

Program Tahun Pertama adalah prasyarat untuk perolehan alat reka bentuk asas, persepsi dan sensorialiti, pengetahuan bahan, sejarah reka bentuk, teori projek dan perwakilan, reka bentuk 1. Tahun kedua dicirikan oleh komponen bengkel yang kuat, bengkel , makmal interdisipliner, lawatan ke syarikat. Tahun ketiga didedikasikan untuk menganalisis trend dan senario masa depan, peluang reka bentuk baru, dengan bandar sebagai teater projek. Semester lalu didedikasikan untuk pembangunan tesis projek dengan kerjasama syarikat.

topik

 • Reka bentuk asas.
 • Sejarah seni dan reka bentuk.
 • Reka bentuk bahan.
 • Cari senario dan pembangunan konsep.
 • Perwakilan dan komunikasi produk dan perkhidmatan.
 • Ergonomik fizikal dan kognitif.
 • Kualiti dan sensasi yang dirasakan.
 • Reka bentuk dan kemampanan.
 • Pemasaran / produk dan komunikasi strategik.
 • Pengurusan reka bentuk.

pengendorsan

Bagi kualiti dan keberkesanan model pengajaran, Triennale mendapat sokongan:

ADI

Guru projek

Profesional ditubuhkan, penulis projek yang telah meninggalkan tanda mereka, dan dengan bertahun-tahun mengajar di belakang mereka. Mereka mempunyai rupa terbuka dan jelas antarabangsa. Mereka adalah sebahagian daripada kumpulan yang kohesif dan subur, dan mereka suka membincangkan kemajuan kursus, peluang yang dibentangkan dalam perlumbaan dan prestasi pelajar individu.

 • Carlo Dameno
  Designer
  ildoppiosegno.comEnrico Pisino
  jurutera
  enricopisino.Linkedin Matteo Ragni
  Designer
  matteoragni.com Duccio Mauri
  Designer
  designinnovation.net Makio Hasuike
  Designer
  makiohasuike.com King

syarikat-syarikat

Dalam hampir tiga puluh tahun aktiviti, Raffles Group telah membina rangkaian rakan kongsi yang kukuh yang bekerjasama dalam kursus tiga tahun dan Sarjana. Reputasi syarikat-syarikat dan kualiti hubungan yang dibangunkan adalah jaminan pertemuan yang subur antara dunia pendidikan dan perniagaan.

Adidas, Aigner, B

isnin ceramah

Setiap petang Isnin di 18:00 Raffles Milano menjemput pelajar mencari watak yang hebat tempat kejadian reka bentuk, budaya gaya dan reka bentuk. Mendengar dalam kisah hidup dan idea-idea yang mempengaruhi pasaran dan memajukan pemikiran kita adalah satu peluang besar kedalaman, yang melengkapi program akademik. Ini adalah mesyuarat tahun depan.

kemasukan

Triennale menyediakan penyertaan sehingga 20 orang pelajar.
Pemilihan calon dilakukan melalui temubual individu dengan pemimpin Kursus.

lurus

 • Kursus Bahasa Itali:

  Pelajar dari Kesatuan Eropah dan dari Switzerland

  7,000.00 € I Rentang pendapatan
  Julat pendapatan 9,000.00 euro II
  11,000.00 euros III Julat pendapatan
  € 15,000.00 IV Julat pendapatan

 • Kursus Bahasa Inggeris:

  Pelajar dari Kesatuan Eropah dan dari Switzerland

  € 10,000.00 I Rentang pendapatan
  11,500.00 euros II Julat pendapatan
  12,500.00 euros III Julat pendapatan
  € 15,000.00 IV Julat pendapatan
 • Pelajar tambahan Eropah Union, kursus Bahasa Itali atau Bahasa Inggeris:
 • Penyata kurungan pendapatan ISEE:
 • Bayaran kemasukanProgram diajar dalam:
English
Itali

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh RM Istituto Moda e Design Milano »

Tarikh Akhir Kemaskini June 18, 2018
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Okt 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
15,000 EUR
Deadline
Okt 1, 2019
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Okt 2019
End Date
Jun 1, 2022
Tarikh tutup permohonan
Okt 1, 2019

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
Okt 1, 2019
End Date
Jun 1, 2022