Bujang dalam penghijrahan antarabangsa dan hubungan etnik

Malmö University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bujang dalam penghijrahan antarabangsa dan hubungan etnik

Malmö University

Migrasi dan kesannya pada skala global telah menjadi salah satu isu paling mendasar mengenai masyarakat di seluruh dunia. Kerajaan, korporat, ahli politik dan individu di seluruh dunia cuba memahami kemungkinan dan kebimbangan meningkatkan mobiliti pada skala global. Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik di Universiti Malmö menangani isu-isu ini.

Pelarian dari kawasan yang dilanda perang di dunia, orang yang mencari pekerjaan dan hidup yang layak dari negara asal mereka, eksekutif dalam syarikat multinasional; mereka semua adalah sebahagian daripada gerakan migrasi. Program ini mengkaji kesan penghijrahan di peringkat global dan nasional, mengenai pembentukan masyarakat etnik, kumpulan agama, keluarga, individu - untuk mengetahui bagaimana dasar dapat memudahkan integrasi dan menghalang pemisahan dan perkauman dalam masyarakat di seluruh dunia. Ia juga menangani isu-isu asas mengenai konsep seperti budaya dan etnik.

Apa yang menjadikan Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik unik?

Dalam dekad yang lalu, Malmö telah mengalami perubahan dramatik. Apa yang baru-baru ini adalah sebuah bandar perindustrian kelas pekerja yang kini menjadi bandar yang berkembang maju, memberi tumpuan kepada pengeluaran perkhidmatan dan pengetahuan dan bukannya barangan perindustrian. Malmö juga merupakan salah satu daripada bandar-bandar di Eropah utara dengan kadar pendatang yang baru tiba. Oleh itu, ia merupakan tempat yang menarik untuk mengkaji kesan migrasi antarabangsa dan hubungan etnik dan kami bekerjasama dengan masyarakat sekitar mengenai isu-isu ini. Unsur antarabangsa yang kuat dalam program ini ditekankan oleh kemungkinan pelajar mengambil semester keseluruhan di luar negeri dengan salah satu universiti rakan kongsi kami di seluruh dunia.

Apa kerjaya yang akan saya sediakan?

Graduan biasanya mendapat pekerjaan dalam pelbagai bidang seperti organisasi kerajaan dan bukan kerajaan yang berkaitan dengan isu globalisasi, penghijrahan, pelarian, integrasi dan pemisahan. Graduan juga boleh mencari pekerjaan yang berkaitan dengan kerja sosial, kewartawanan dan pelbagai perniagaan yang berkaitan dengan isu global. Anda juga boleh meneruskan pengajian di peringkat lanjutan / kursus tuan dan akhirnya menjalankan penyelidikan di peringkat PhD.

Syarat kemasukan

Syarat masuk am + Inggeris B.

Pertubuhan

Term 1 mengandungi kursus pengenalan dalam IMER (Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik I), dengan modul yang memberi tumpuan kepada dua tema utama dalam bidang: penghijrahan antarabangsa dan hubungan etnik.

Term 2 mengandungi satu kursus yang bertujuan untuk mengukuhkan keahlian bahasa Inggeris bertulis pelajar, diikuti dengan kursus yang bertujuan memberikan asas kepada pemahaman dan mencerminkan pilihan reka bentuk penyelidikan dan penyelidikan pelajar dalam bidang IMER.

Jangka 3 terdiri daripada dua kursus yang bertujuan untuk memahami lebih mendalam tentang peranan penghijrahan antarabangsa dan dalaman dalam pembinaan masyarakat kontemporari dan bagaimana masyarakat menangani hasil pergerakan tersebut, khususnya isu kepelbagaian etnik dan integrasi: IMER II: Cabaran-cabaran Kepelbagaian etnik dan IMER II: Eropah dan Migrasi Antarabangsa.

Syarat 4 terdiri daripada kursus Pelarian dan Undang-Undang Asylum yang diikuti oleh kursus Pengurusan Projek: Merancang, Melaksanakan dan Menilai.

Jangka 5 terdiri daripada kursus pilihan, memberi peluang kepada pelajar untuk mengembangkan minat dan pengetahuan mereka dalam bidang yang relevan untuk kerja atau kajian masa depan. Kajian selama 5 tahun mungkin termasuk kajian lapangan, magang atau kajian pertukaran antarabangsa.

Istilah 6 terdiri daripada kursus IMER III: Teori dan Metodologi Penyelidikan dan IMER III: Kerja Projek.

Kursus

  • Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik I, kredit 1-30 (IM104L)
  • Kaedah Penyelidikan Asas, 15 kredit (IM140L)
  • IMER II: Cabaran Kepelbagaian Etnik, 15 kredit (IM237L)
  • IMER II: Eropah dan Migrasi Antarabangsa, 15 kredit (IM258L)
  • Pelarian dan Undang-Undang Asylum, 15 kredit (IM142L)
  • Pengurusan Projek: Merancang, Melaksana dan Menilai, 15 kredit (IM143L)
  • IMER III: Metodologi Penyelidikan, 15 kredit (IM240L)
  • Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik: Tesis Sarjana Muda, 15 kredit (IM245L)
This school offers programs in:
  • English
Malmö University
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
70,000 SEK
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
first admission round. April 15 deadline for second admission round.
Locations
Sweden - Malmö, Skåne County
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
first admission round. April 15 deadline for second admission round.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Sweden - Malmö, Skåne County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
first admission round. April 15 deadline for second admission round.
Tarikh akhir Permintaan Maklumat