Bujang dalam fizik

The State University of New York at Geneseo

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bujang dalam fizik

The State University of New York at Geneseo

Jabatan Fizik dan Astronomi di Geneseo memberikan peluang untuk belajar dan membangun dalam persekitaran yang khusus untuk kecemerlangan. Perhubungan profesional dan peribadi antara fakulti dan pelajar di dalam dan di luar bilik darjah dan makmal ditanam melalui pentadbiran jabatan bersama, persembahan kolokium jabatan, lawatan ke mesyuarat profesional dan acara sosial tidak rasmi.

Jabatan ini menawarkan program empat tahun dalam fizik dan fizik terpakai, dan program (2 tahun) 3-2 dalam fizik dan kejuruteraan ditawarkan dengan sepuluh kolej yang berbeza. Apabila tamat pengajian, semua jurusan fizik sarjana menerima sama ada gelaran BA atau BS dalam fizik. Program fizik termasuk sekurang-kurangnya 12 kursus dalam fizik dan empat kursus dalam matematik, dua dalam sains makmal lain dan satu sains komputer.

Pilihan Program

Kandungan dan keperluan gelar BA dalam fizik membolehkan beberapa pilihan dalam reka bentuk program sarjana muda: persediaan untuk pengajian sarjana dalam fizik atau bidang berkaitan seperti kejuruteraan, pensijilan dalam pengajaran fizik menengah, persediaan untuk pekerjaan komersial atau perindustrian serta-merta, kejuruteraan kerjasama program dan jurusan antara disiplin dalam geofizik dan biofizik.

Ijazah BS dalam fizik diarahkan lebih kepada pelajar yang mengharapkan untuk memasuki pasaran pekerjaan sebaik sahaja tamat pengajian. Dalam program ini, pelajar akan menjadi kecil dalam sama ada sains komputer, matematik atau bidang sains yang lain dan mengambil kursus fizik yang lebih banyak daripada yang diperlukan untuk ijazah BA.

Peluang kerjaya

Program fizik Geneseo menyediakan anda untuk pelbagai peluang kerjaya. Dua pertiga daripada graduan kami melanjutkan pengajian mereka di sekolah siswazah dalam bidang fizik, kejuruteraan, sains bahan, sains komputer, oseanografi, dan perubatan. Lulusan terkini telah bekerja di syarikat-syarikat teknikal seperti Kodak, Xerox, General Motors dan General Electric bekerja sebagai jurutera rekabentuk, penyelia produksi, dan penganalisis sistem. Graduan lain disahkan sebagai guru fizik dalam pendidikan menengah dan bekerja di sekolah tinggi di seluruh New York State.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
32,540 USD
Locations
Amerika Syarikat - Geneseo, New York
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Amerika Syarikat - Geneseo, New York
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat