Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kualiti Makanan & Keselamatan
China Pharmaceutical University
Maklumat Utama
Pilih lokasi
Lokasi kampus
Nanjing/Jiangsu, China
Bahasa
Minta maklumat
Format kajian
Di kampus
Tempoh
4 tahun
laju
Sepenuh masa
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
pengenalan
Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kualiti Makanan & Keselamatan
Objektif: Program ini menyediakan kajian teori dan kemahiran eksperimen dalam bidang seperti kimia, farmasi, sains makanan dan kejuruteraan, keselamatan makanan dan kebersihan, kualiti makanan mengawal dan pengurusan kualiti. Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk penyelidikan dan akademik kerjaya di universiti-universiti, institusi penyelidikan dan industri makanan, dalam bidang penilaian keselamatan makanan, kebersihan kawalan, pengurusan kualiti, pembuktian kualiti, pengedaran, pembuatan, import dan eksport, pengawasan sebagaimana serta makanan dan pentadbiran dadah.
Keperluan Ijazah: Pelajar dalam program ini menghabiskan 2 tahun pertama belajar sains, biologi dan kimia kursus asas. Pada semester pertama Tahun 3 pengajian ijazah pertama, pelajar perlu memilih dari pelbagai bidang tumpuan.Setelah tamat pengajian, pelajar mestilah tamat kursus teras, kursus makmal, praktikum dan penulisan tesis.
 
Menawarkan Kursus:
Asas
- Matematik Lanjutan
- Linear Algebra Kebarangkalian & Statistik
- Fizik
- English College
- Asas undang-undang
- Asas Komputer
- Bahasa Pengaturcaraan
Biologi & Kimia
- Kimia tak organik
- Kimia Analisis
- Kimia Organik
- Kimia Fizikal
- Biokimia
- Mikrobiologi
Teras
- Makanan Kimia,
- Proses makanan,
- Pemakanan Makanan,
- Keselamatan Makanan,
- Kebersihan Makanan,
- Analisis Makanan,
- Analisis Instrumen moden,
- Bahaya Analisis dan Kawalan Kritikal Point (HACCP),
- Makanan berfungsi,
- Undang-undang Pentadbiran Makanan,
- Peraturan-Peraturan Makanan dan Piawaian