Baca keterangan rasmi

Ijazah Sarjana Muda Sains di Jabatan Perdagangan Antarabangsa dan Logistik
Walaupun Perdagangan Antarabangsa dan Logistik Antarabangsa difahami sebagai dua bidang yang berasingan, mereka adalah sebahagian besarnya saling bergantung, tambahan dan dalam erti kawasan kajian yang amat diperlukan untuk satu sama lain.

Hari ini selari dengan kemajuan dalam komunikasi dan teknologi maklumat, sebilangan besar barangan dan perkhidmatan dalam semua sektor dalam edaran di atas muka dunia.

Oleh itu peningkatan jumlah perdagangan asing, interaksi antara pasaran dan kedua-dua negara dan persaingan berdasarkan firma-terus mengubah persepsi perdagangan tradisional, juga membuat disiplin logistik yang tidak boleh dinilai semata-mata "pengangkutan " dengan hakikat bahawa ia menyediakan produk / perkhidmatan / sumber buruh / maklumat antara tempat asal dan titik penggunaan sebelum kecekapan dan pengoptimuman. Dengan kata lain, di landasan evolusi ekonomi dunia yang cenderung menjadi global dan / atau regionalize dengan abad ke-21, konsep pengantarabangsaan dalam skala kedua-dua firma dan industri menambah satu dimensi baru kepada perdagangan dan membuat logistik berfungsi penting.

Oleh itu, aliran antarabangsa barang-barang, perkhidmatan dan pelaburan telah menjadi bersepadu dan memberangsangkan sejak perdagangan dan logistik telah menjadi lokomotif ekonomi moden.Ringkasnya, sesiapa sahaja yang sanggup pakar dalam amalan perdagangan antarabangsa hendaklah mempunyai pengetahuan tentang logistik. Oleh itu, kelebihan pelajar-pelajar kita untuk dilatih dalam kedua-dua Perdagangan Antarabangsa dan Logistik adalah jelas. Dan ini adalah mengapa Jabatan kami menetapkan pemahaman pendidikan dalam rangka yang fleksibel dan progresif seperti yang disiplin ia entreates yang menolak pendekatan tunggal yang berfikiran.
Misi

Misi utama Jabatan Perdagangan dan Logistik International ialah untuk memperluaskan pendidikan dan penyelidikan dengan kajian praktikal dan untuk mendalami pengetahuan dalam bidang perdagangan antarabangsa dan logistik mana satu yang dalam yang lain.Concordantly, Jabatan kami yang memasukkan tanggapan dan pelaksanaan di bidang perdagangan antarabangsa dan logistik dengan mengambil pendekatan berbilang fokus dalam strategi pendidikan.
Visi

Di Jabatan Perdagangan dan Logistik Antarabangsa, kami telah bertujuan untuk melatih pelajar-pelajar kita untuk memenuhi keperluan sektor ini dan membentuk tenaga kerja yang berkelayakan tinggi yang mencukupi untuk arena kebangsaan dan antarabangsa, dilengkapi dengan wawasan luas dan kecekapan teras dalam dia / beliau bidang dengan kecekapan berkomunikasi dalam bahasa asing dan keupayaan untuk menganalisis / mensintesis sektor ini dengan menyediakan latihan dan penyelidikan program-program kebangsaan dan antarabangsa yang aktif dengan kerjasama antara Jabatan dan sektor swasta.
 
  

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh Atilim University »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date