Read the Official Description

BSc di Jabatan Kejuruteraan Pembuatan

Jabatan Kejuruteraan Pembuatan di Atilim University menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains (B.Sc. MfgE) dan Sarjana Sains (M.Sc.) dalam Kejuruteraan Pembuatan. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan satu tahap pengalaman untuk membolehkan pelajar melangkah langsung ke dalam pekerjaan industri atau mengejar sekolah siswazah . Saiz kelas adalah kecil untuk memastikan pelajar mendapat perhatian peribadi. Fakulti memegang Ph.D dari beberapa sekolah kejuruteraan teratas. Mereka terus meneruskan projek penyelidikan dan kejuruteraan, yang menyediakan pelbagai peluang untuk pelajar mengambil bahagian dalam teknologi canggih semasa musim panas atau sambilan semasa tahun sekolah.

Misi


Jabatan Kejuruteraan Pembuatan akan menyediakan pendidikan kejuruteraan berkualiti untuk menyediakan Jurutera Pembuatan , yang mempunyai keupayaan untuk menggabungkan teknologi dan kreativiti kejuruteraan hari ini dengan menggunakan sumber, masa, wang dan buruh dengan cara yang paling berkesan tanpa mengabaikan fakta alam sekitar. Komponen makmal yang kuat dalam kurikulum, dengan peluang untuk latihan magang industri dan pengalaman penyelidikan akan memberikan kemahiran kejuruteraan yang meningkatkan pemahaman aplikasi sains kejuruteraan dan merealisasikan pentingnya pembelajaran seumur hidup.

Visi


Visi jabatan adalah untuk mewujudkan sebuah institusi yang dikenali secara nasional dan antarabangsa dengan pasukan pengajaran dan penyelidikan yang berkualiti tinggi, makmal dan pusat penyelidikan.

Peluang Pekerjaan

Jurutera perkilangan diperlukan dalam setiap industri yang menghasilkan apa-apa produk. Industri yang mengupah graduan kami termasuk komputer, elektronik, automotif, aeroangkasa, kimia dan plastik. Kebanyakan pekerjaan kejuruteraan pembuatan terletak di bandar-bandar utama di mana terdapat kepekatan industri yang berat. Terdapat keperluan khusus untuk jurutera perkilangan di Turki.

Objektif Jabatan

Beberapa bidang kepentingan Jabatan Kejuruteraan Pembuatan ditakrifkan di bawah:

1.Metal Pembentukan
2.Forging
3.Extrusion
Lukisan 4.Tube / wire/sheet
5.Rolling
6. Pembentukan tambahan
7.Cutting
8.Polymer / Pengilangan Komposit
9. Bahan Keramik dan Logam Kristal Tunggal
10. Pencirian Bahan
11. Ujian Tekanan / Mampatan, penentuan lengkung aliran
Eksperimen pembentukan batu logam, penentuan FLD
13.Keliru eksperimen
14. suhu tinggi, ujian bahan pelbagai paksi
15. Pencirian material oleh XRD, pengimbasan mikroskop elektron (SEM) dan analisis mikrostruktur
16. Pengukuran dan Metrologi
17. Sistem pengukuran optik (GOM)
18. Sistem pengukuran dikawal komputer (CMM)

Program taught in:
English

See 12 more programs offered by Atilim University »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date