Read the Official Description

Sarjana Muda Sains dalam Program Ijazah Sarjana Muda Antarabangsa 's Sains Komputer

&nbsp

Program Antarabangsa yang dianjurkan dengan kerjasama Universiti Montreal (Kanada). Ia menawarkan pelajar, dalam tiga tahun pertama di UPMC, kemungkinan pengalaman antarabangsa pertama dalam persekitaran yang berbahasa Perancis. Pendekatan linguistik akan membolehkan pelajar untuk mengikuti kursus dan untuk mengintegrasikan bidang pendidikan yang diberikan tanpa kesukaran. Pengiktirafan salingan amalan pedagogi setiap institusi pendidikan tinggi, kedua-dua perintis dalam pendidikan sains komputer, memberi jaminan bahawa peserta kursus antarabangsa ini akan mencari kualiti yang sama dan pendidikan pelengkap dalam setiap institusi.

&nbsp

Program antarabangsa dibina daripada kursus daripada Muda Sains Komputer.

Sains komputer telah menyindir dirinya di pelbagai peringkat kehidupan harian kita. Ia adalah nyata dalam cara manifold, dari bidang swasta untuk aplikasi industri: e-mel, permainan video, kad bank, sistem pejabat, pengurusan pangkalan data, internet dan telekomunikasi, sistem kawalan terbenam, avionik, dan lain-lain Profesion dalam bidang yang mencerminkan pelbagai ini.

Walau bagaimanapun, kepelbagaian aplikasi IT dan alat-alat adalah semata-mata hasil daripada beberapa prinsip asas: struktur data dan algoritma, pengaturcaraan bahasa dan model, format perwakilan dan protokol komunikasi, organisasi perkakasan dan perisian sistem, dan lain-lain Sarjana Muda Sains Komputer bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang intelektual dan teknikal alat-alat yang akan membolehkan mereka terlibat dalam pembangunan bidang yang kompleks dan pelbagai rupa Sains Komputer.

Sarjana Muda Jabatan Sains Komputer menawarkan beberapa kursus tertentu hidangan utama dan.

Hidangan utama adalah kursus akademik dua tahun klasik;
kursus-kursus tertentu dibahagikan kepada

- Kursus vokasional dua tahun, tahun kedua-duanya adalah latihan terutamanya dalam syarikat

- Kursus bi disiplin dalam bidang sains komputer dan matematik gunaan

&nbsp

Pertubuhan


Hidangan utama:

Program ini dibincangkan dalam 4 semester, dipisahkan kepada 2 peringkat (L1 dan L2).
Untuk mendapatkan Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer anda mesti lulus sejumlah 180 ECTS, termasuk 24 ECTS dari Sarjana Muda Jabatan Matematik dan 6 ECTS bahasa.

Isu ijazah dengan utama sains komputer juga memerlukan pengesahan 15 kertas IT (6 ECTS setiap satu) dengan purata sekurang-kurangnya 10 bagi setiap satu. Daripada jumlah ini 15 kertas kerja, sekurang-kurangnya 7 membabitkan tahap L3.

Jabatan Sains Komputer menawarkan katalog yang kaya dengan kertas - 13 di peringkat L2 dan 35 di peringkat L3 - dari mana anda boleh membentuk program anda mengikut rancangan anda untuk belajar atau kemasukan terus ke dalam tenaga kerja.

Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer Jabatan menganjurkan perkhidmatan kaunseling dalam tempoh pendaftaran pengajaran (enrolmen untuk kertas) untuk membantu anda dengan pilihan anda.


Kursus tertentu:

  • Kursus vokasional:

    Kursus vokasional mengambil masa dua tahun (L2 dan L3) dan termasuk projek diajar serta kelas klasik.Tahun pertama selesai dengan latihan yang lama dalam syarikat. Bersilih ganti tahun kedua antara latihan dalam syarikat dan di universiti, dalam magang atau rangka kerja pendidikan yang berterusan.

&nbsp

  • Bi disiplin kursus dalam bidang sains komputer dan matematik digunakan:

    Kandungan kursus adalah sama berpecah antara sains komputer dan matematik. Oleh itu, ia menawarkan kemungkinan untuk terus belajar sama ada dalam bidang sains komputer atau matematik gunaan.

&nbsp

  • Kursus antarabangsa:

    Kursus ini ditawarkan dengan kerjasama université de Montréal. Ia adalah mungkin untuk mengesahkan ECTS menyelesaikan lebih satu atau dua semester di pertubuhan rakan kongsi untuk program Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer.

&nbsp

&nbsp

See 13 more programs offered by Université Pierre et Marie Curie (UPMC) »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date