Read the Official Description

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Program Ijazah Kejuruteraan Alam Sekitar

Adakah anda ingin menjadi seorang jurutera alam sekitar memahami ekonomi alam sekitar dan perakaunan, pengurusan alam sekitar dan tanggungjawab sosial korporat? Program Ijazah Kejuruteraan Alam Sekitar pelajar akan membangunkan pelbagai kemahiran dan pengetahuan yang berkaitan dengan persekitaran perniagaan hari ini. Pelajar-pelajar mempunyai kemungkinan untuk mendapatkan pengalaman antarabangsa melalui tempoh pengajian di luar negara, dan juga di Mikkeli melalui beberapa pensyarah melawat dan pelajar dari universiti rakan kongsi luar negara.

&nbsp

Tujuan program ini adalah untuk melatih pelajar untuk jawatan pentadbiran atau kepakaran dalam sektor awam atau swasta. Dalam hidup kerja tugas boleh termasuk merancang dan menyusun perkara-perkara alam sekitar organisasi dengan mengambil kira konsep tanggungjawab ekonomi, alam sekitar dan sosial.Tugas-tugas yang boleh termasuk juga penyeliaan dan pengajaran atau berunding tugas.

Objektif Program Ijazah Kejuruteraan Alam Sekitar adalah untuk mendidik profesional alam sekitar yang mempunyai kepakaran teori dan praktikal dalam teknologi alam sekitar dan pengurusan. Program ijazah menyediakan pelajar dengan pengetahuan tentang kemungkinan teknikal untuk perlindungan mampan persekitaran hidup kita, dan dari segi ekonomi dan alam sekitar amalan terbaik bagi syarikat.

&nbsp

Program ijazah menawarkan pelajar wawasan kepada aspek-aspek antarabangsa dan perspektif nasional, yang membolehkan para pelajar untuk merancang kerjaya mereka dalam pelbagai jenis persekitaran kerja. Semasa pengajian pelajar boleh mengambil bahagian dalam pelbagai jenis projek-projek yang dijalankan dalam kerjasama dengan persekitaran kerja.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Mikkeli University of Applied Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Ogos. 2019
Duration
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date