Read the Official Description

Sarjana Muda Sains dalam Mobiliti dan Logistik

&nbsp

Logistik adalah salah satu sektor industri utama di Jerman dan masih meningkat. Perubahan sosial dan lompatan teknologi menentukan dan membolehkan pendekatan inovatif. Perubahan ini semakin menakluk semua segmen pasaran dan topik. Jualan, pengangkutan dan lalu lintas, penjagaan kesihatan - proses yang berlaku di sana dikawal dan dianjurkan oleh rakyat untuk rakyat.

&nbsp

Analisis proses dan pengoptimuman proses dalam sistem yang sangat kompleks dengan menggunakan teknologi yang paling moden (seperti RFID) adalah bidang teras logistik. Pilihan tempat pembekal, kawalan inventori, perancangan pengeluaran, perancangan pengangkutan, juga merupakan pilihan perisian atau pilihan lokasi adalah tugas-tugas biasa. Di cawangan logistik, pekerja dengan pengetahuan berasas pakar yang boleh menganggarkan trend teknologi dan pasaran baru mempunyai permintaan.Kerja projek berorientasikan, juga dalam konteks antarabangsa, dan pembangunan persembahan, komunikasi dan kemahiran sosial memberi sumbangan lebih kepada kursus ijazah.

&nbsp

Graduan bekerja sebagai projek atau logistik pengurus, perunding, penganalisis atau pembeli, atau sebagai pembantu dalam pemasaran dan logistik.

See 12 more programs offered by Rhine-Waal University of Applied Sciences »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019