Bsc dalam pengajian pembangunan

Lund University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bsc dalam pengajian pembangunan

Lund University

Program Gambaran Keseluruhan

Program Bachelor dalam Kajian Pembangunan adalah interdisipliner dan berfokus pada proses ekonomi, sosial dan politik serta hubungan mereka dengan kerjasama pembangunan. Matlamatnya adalah untuk menyediakan pengetahuan yang diperlukan untuk mengkaji dan memahami secara kritikal prasyarat untuk, dan proses, pembangunan.

Program ini menggabungkan, dan menggabungkan, tradisi saintifik dari empat disiplin yang berbeza dalam sains sosial - sosiologi, sains politik, geografi manusia dan sejarah ekonomi. Ini menawarkan pelajar perspektif pelbagai disiplin mengenai kajian pembangunan dan memberi peluang untuk memperdalam pengetahuan mereka dalam mana-mana mata pelajaran yang disebutkan di atas.

Modul Program / kursus

Program ini berstruktur supaya pelajar mendapat pengenalan kepada subjek tersebut pada tahun pertama (terdiri daripada empat kursus kredit 15), memperoleh pengkhususan melalui kedalaman (30 kredit dalam salah satu daripada empat disiplin utama) dan lebar (30 kredit kursus pilihan) dalam dua tahun yang juga boleh dibelanjakan ke luar negara, dan pengkhususan dan persediaan selanjutnya untuk kehidupan kerja (termasuk peluang untuk melakukan latihan atau kajian lapangan kecil) pada tahun tiga.

Kursus dalam program ini ialah : Pembangunan dalam Perspektif Sejarah - Transformasi Ekonomi, Sosial dan Politik (15 kredit), Dasar Pembangunan dalam Amalan (15 kredit), Teori Pembangunan (15 kredit), Teori Sains dan Kaedah Penyelidikan - 15 kredit), kursus-kursus terpilih di Lund atau di tempat lain (dalam jumlah 60 kredit), Kerjasama Pembangunan Praktik (15 kredit), Kaedah Penyelidikan dalam Konteks Pembangunan (15 kredit), Bidang Kerja, (15 kredit).

Peluang Kerjaya

Program ini menyediakan pelajar dengan pengetahuan latar belakang dan kemahiran praktikal yang diperlukan untuk bekerja dalam bidang berkaitan pembangunan. Pelajar juga mendapat pendekatan sains sosial kritikal yang menyediakan persediaan untuk kajian pascasiswazah dan doktoral dan membuktikan yang berharga dalam pelbagai profesion di agensi kerajaan, firma swasta dan NGO.

Baca lebih lanjut mengenai program ini di www.lunduniversity.lu.se/bsc-development-studies

Mengapa Lund University?

Ditubuhkan pada tahun 1666, Universiti Lund merupakan salah satu yang tertua, dan universiti utara Eropah luas terbaik. Peringkat di antara 100 universiti teratas di dunia dalam Kedudukan QS 2017/2018, Universiti adalah pilihan # 1 untuk pelajar antarabangsa yang datang ke Sweden - salah satu negara yang paling inovatif, kreatif dan demokratik di dunia.

Jika anda mahu pengalaman bilik darjah global yang sebenar di mana anda boleh memulakan rangkaian antarabangsa anda, Universiti Lund adalah pilihan yang baik untuk dipertimbangkan. Mengalami cara pembelajaran yang berbeza di sebuah negara sebagai salah satu yang terbaik di dunia dalam menyediakan pendidikan tinggi. Kerja kumpulan dan tidak formal hubungan guru-murid memudahkan tahap yang mendalam pembelajaran.

Universiti ini terletak di Lund - sebuah bandar universiti yang menarik dan padat di selatan Sweden, hanya 35 minit dari Copenhagen. Bandar ini terkenal dengan kehidupan pelajar yang meriah dan merupakan rumah kepada banyak kemudahan penyelidikan yang terkemuka di dunia dan syarikat-syarikat antarabangsa.

Baca lebih lanjut di www.lunduniversity.lu.se

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini October 19, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Sweden - Lund, Skåne County
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Sweden - Lund, Skåne County
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat